Kad ar 100 km/h nepietiek - Lux Express autobuss pie Vangažiem (+ VIDEO) 80

 
iAuto | 15.februāris 2019 18:19

Tēmas turpinājums: Lux Express autobuss pa A2 autoceļu traucas ar ātrumu, kas pēc video filmētāja mašīnas spidometra pārsniedz 100 km/h

Situācija līdzīga, kā 1.februārī - laika apstākļi un ceļa stāvoklis nav tas drošākais, taču milzīgo autobusu no iecerētā manevra neattur pat tas, ka pēc dažu iAuto komentētāju (ekspertu) apgalvojuma visiem autobusiem iebūvēti maksimālā ātruma ierobežotāji, kas šādu ātrumu sasniegt neatļauj nekādos apstākļos.

Taisnības labad gan jāsaka, ka arī šis video nav nofilmēts ar reģistratoru, kas uzrāda braukšanas ātrumu, tādēļ pierādījums (kurš gan brauc ar nolūku speciāli vākt pierādījumus?) ir tikai mašīnas spidometrs, kas atšķirībā no pirmā video, te tiek arī fiksēts telefona video.  

Šajās dienās ir nācies uzklausīt ne vienu vien liecinieku, kurš apgalvo, ka autobusi un kravas mašīnas (ne jau visi, protams) pārsniedz šiem transportlīdzekļiem atļauto ātrumu un, ja vieglais auto brauc pēc noteikumiem vai pat nedaudz pārsniedzot to, nereti tas kļūst par traucēkli smagsvariem. Mēs saprotam arī šo transportu vadītājus (kustības grafiks, plāns, aizvestās kravas, peļņa, galu galā), taču, mūsuprāt, šāda rīcība ir bīstama, it īpaši ņemot vērā to, ka autobuss reti kad brauc tukšs.

 
80 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
šoferis 15.februāris 2019 22:29
38 2 Atbildēt

braucu ar smago, braucu 85/88, ļoti bieži dadzenu vieglos, jo vieglajiem ir tāda slimība, te braukt, te nē, ātrumu maina sākot no 70 līdz 100, kur var droši(atļauti)braukt 90, ja ierauga zīmi 70 tad nez kāpēc nomet ātrumu uz 60. Piedodiet, bet ja tā brauc ar vieglo, tad nevajag brīnīties, ka smagie un autobusi grib dzīt garām! Ja nemāki braukt tad pavirzies un palaid tos kas māk un grib braukt, ja nesteidzies tad lūdzu palaid tos kas nevēlas raustīt ātrumu....

Kvatra 15.februāris 2019 20:31
34 7 Atbildēt

Uztraucas par drošību, bet pats ar drebošu roku filmē paneli

Kvatra 15.februāris 2019 20:27
30 4 Atbildēt

Pilnīgi bezjedzīgs video, autors reàli brauc uz kādi 88, kad tauta sapratīs, ka spido rāda par vismaz 5-10% mazàku ātrumu, it sevišķi vw. Tak salīdziniet kaut vai ar waze.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti