Lietuva modernizēs Viļņas-Kauņas automaģistrāli un aprīkos to ar maināmām ceļa zīmēm 6

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 23.septembris 2019 15:56

Viļņas-Kauņas automaģistrāles modernizācijas gaitā šis satiksmes posms tiks aprīkots ar maināmām informācijas ceļa zīmēm.

 Gatavojoties modernizēt automaģistrāli Viļņa-Kauņa, Lietuva plāno tajā ierīkot maināmas informācijas ceļa zīmju sistēmu, kas ziņos autovadītājiem par sastrēgumiem, laika apstākļiem un drošu braukšanas ātrumu.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījis Ceļu satiksmes direkcijas vadītājs Vitālijs Andrejevs, Lietuva sliecas attīstīt viedos autoceļus, tādēļ tiek meklēti uzņēmēji, kas aprīkotu maģistrāli ar šādām zīmēm un to vadības iekārtu.

"Izpētījām, ko izmanto Eiropas valstis, un nolēmām iegādāties programmatūru, platformu, kurā bez sarežģījumiem varētu pieslēgt jaunieviestās mainīgās informācijas zīmes," viņš norādījis.

Autoceļu direkcija jau bija izsludinājusi attiecīgu konkursu, taču potenciālie piegādātāji ierosināja izziņot divus atsevišķus konkursus par šādu zīmju uzstādīšanu un to uzturēšanas programmnodrošinājuma izstrādi, tādēļ konkursi tiek izsludināti no jauna.

Ar maināmas informācijas ceļa zīmēm līdz 2030.gadam paredzēts aprīkot arī autoceļus Viļņa-Panevēža un Viļņa-Klaipēda, kā arī autoceļa posmu no Kauņas līdz Polijas robežai.

Četrās no sešām konkursa daļām jau uzvarējusi kompānija "Kauno tiltai", ar kuru augustā parakstīti līgumi kopsummā par gandrīz 21 miljonu eiro.

Modernizējot autoceļu Viļņa-Kauņa, divu gadu laikā paredzēts tur izbūvēt divlīmeņu krustojumus, ceļus lauksaimniecības tehnikai, nožogojumu meža dzīvniekiem, gājēju celiņus un veloceliņus. Modernizācijas projekts pavērs iespēju maksimālo pieļaujamo ātrumu šai ceļā palielināt no 110 līdz 130 kilometriem stundā.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
msh 24.septembris 2019 12:22
2 0 Atbildēt

Lietuvā situācija tomēr ir bik savādāka - pēc kara vajadzēja savienot savu tradicionālo galvaspilsētu kauņu ar jauno, poļiem atņemto wilno, un vāciešiem atņemto ostas pilsētu mēmeli - tā nu tika uzbūvēts A1 lielceļš. Latviešiem tikmēr tādas rūpes nebija, ne liepāja, ne daugavpils nebija jāapgūst no jauna, tāpēc ar ceļu būvi mūsējajiem nebija sevišķi jāaizraujas. Arī šobrīd leišiem ir trīs lielās pilsētas, tāpēc autostrāde ir vajadzīga, un tāpēc šie ir pacentušies uzlabot A1 lielceļu starp kauņu un klaipēdu par autostrādi, neskaitot vienu krustu - kur man tāpat bija pārsteigums ka atļautais tur ir 110; mums gan jau būtu 70 - tikmēr mūsējie izlaupa un iztukšo laukus, rūpējoties par to lai pie mums nekādas autostrādes nekad nebūtu vajadzīgas, tranzītam varbūt vienīgi...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti