Juglas iela Rīgā arī pēc remonta paliek ar vienu joslu katrā virzienā (+ VIDEO) 16

 
iAuto | 17.decembris 2019 12:39

Plānojam, remontējam, taču tā arī nespējam domāt ilgtermiņā.

Juglas iela Rīgā ir viena no svarīgākajām artērijām, kas stiepjas no Brīvības gatves līdz rotācijas aplim pie jaunā IKEA lielveikala. Vasarā šo ielu remontēja, salaboja pamatu un uzklāja jaunu asfaltu.

iAuto.lv redaktors Māris Ozolinš uzskata, ka līdzekļi ieguldīti nelietderīgi un projekta vadītāji jau atkal nav spējuši paraudzīties tālāk - zinot, ka nākotnē satiksmes intensitāte pilsētā tikai pieaugs, tik lielas intensitātes ceļš bija jāveido ar divām braukšanas joslām katrā virzienā, vēl jo vairāk tādēļ, ka vietas ceļam pietrūkst.

Drošas satiksmes pamatprincips ir atdalīt pretī braucošās joslas, arī atdalošās barjeras te nav. Jāsāk tādas likt arī uz divu joslu ceļiem katru savā virzienā. Šī būtu īstā vieta!

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nja 18.decembris 2019 8:38
5 0 Atbildēt

Ja pašvaldība varētu darīt ar savu budžetu kā grib, tad jau atkal būtu slikti un teiktu, ka zog vēl vairāk. Tāds nu ir tas budžets, valsts/pašvaldību iestādēm. Par Rīgas domes budžetu katrs departaments cīnās atsevišķi, cik iedod domnieki remontiem, tik tiek tērēts. Cik iedod rekonstrukcijām, tik arī iedod. Un ja kādā budžeta pozīcijā, kas paliek pāri, nu tad tas ir jāizterē, jo tā vienkārši pārdalīt uz citu pozīciju nevar, jātaisa speciāli budžeta grozījumi. Un atkārtošu vēlreiz, ja ar naudu varēs rīkoties brīvi, paši būsiet pirmie kas bļauj.

Kas attiecas uz Rīgas Satiksmi, tur ļoti vienkārši, tas ir SIA un dara ko grib, kāpēc grūzt naudu iekšā? Brauciet uz Briseli, tur divi ir, kas zinās.

Un tagad ir nepopulārs jautājums, vai Rīgā nav citas ielas, kurām rekonstrukcija ir vairāk nepieciešama? Būsim reāli, cik bieži ir sastrēgumi Juglas ielā? Divas stundas katru darba dienu? Divas joslas būtu jauki, BET, ja netiek rekonstruēti krustojumi ar Malienas un Murjāņu ielām, mainīsies tikai rindas garums uz pašas Juglas ielas! Aizliegt Kreisos, tad visi bļaus kā tikt mājās un šādi nonākam, ka nejau tranzīta satiksme tur visu čakarē, apskatieties Juglas galā, 70% no plūsmas līdz turienei nemaz netiek, tie visi ir gulamrajonu iedzīvotāji, kas cenšas uz mājām tikt. Satiksmes plūsma ir jāanalizē, nevis - o te daudz mašīnu, bliežam divas joslas!

Protams, cerība maza ka Satiksmes departmentā to kāds dara, jo to pierāda Biķernieku un Tālivalža ielas krustojums, kur gada garumā ik pa laikam tika veiktas izmaiņas, tikai kad sastrēgums bija līdz brīvības ielai, attapās. Lai gan tur no sākta gala bija redzams ko un kā vajag mainīt.

P.s. iAuto redaktor, izbeidz šo gaušanos, aizbrauc uz Ģertrūdes ielu 36, un uzdod jautājumus, veic izpēti un tad izveido rakstu. Te tāda Delfi aculiecinieka mini versija.

Janka 17.decembris 2019 14:23
5 0 Atbildēt

Tur jau šobrīd satiksmes intensitāte ir milzīga, ka vienkārši prasās tās 2 joslas katrā virzienā. Patiesībā jau nedauz atpakaļ pa šo ielu arī (no Sievasmātes apļa līdz Ikea) arī vajadzētu 2 joslas katrā virzienā. Šie 2 posmi tur tādi nepabeigti ar savu 1 joslu katrā virzeinā visā centra apbraucamajā ceļā.

Nē, nu, protams, labi, ka vismaz segums ir nomainīts, jo tas bija drausmīgā stāvoklī, ko pēc būtības jau vajadzēja vismaz 5 gadus atpakaļ salabot, bet varēja jau padomāt ar;i par ceļa uzlabošanu ne tikai seguma nomaiņu...

Cirvītis 17.decembris 2019 19:12
3 0 Atbildēt

Pavasarī tāpat tās atkal būs, ko tur tērēt laiku tās ņemot nost un liekot atpakaļ

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 1

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 10

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Komisijā neatbalsta piedāvājumu liegt pārdot alkoholu degvielas uzpildes stacijās 25

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti