Autoceļa Tukums - Kuldīga būvdarbu posmā būtiski defekti; "Strabag" jālabo uz sava rēķina 25

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 19.decembris 2021 13:22

Reģionālā autoceļa Tukums-Kuldīga (P121) būvdarbu posmā no Līduma līdz Grenčiem atkušņa laikā ir atklājušies būtiski defekti, kas ietekmē satiksmi, aģentūrai LETA pavēstīja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) Komunikācijas daļā.

Tajā skaidro, ka patlaban autoceļa posmā no 4,66. līdz 17,63. kilometram ir ieviesti ātruma ierobežojumi. LVC iespēju robežās aicina autovadītājus izvēlēties citus maršrutus un atvainojas par sagādātajām neērtībām.

Būvdarbus autoceļa P121 posmā veic SIA "Strabag", kuriem uzdots nekavējoties labot avārijas bedres, kas ir izveidojušās būvdarbu posmā, un nodrošināt nepārtrauktu uzraudzību, savlaicīgi labojot jaunus bojājumus, kuri, visticamāk, pārādīsies arī turpmāk. Visi labojumi būvdarbu veicējam jāizdara par saviem līdzekļiem.

Kā norāda LVC, brauktuves strauja sabrukšana liecina, ka būvdarbu veicējs un būvuzraudzība nav pienācīgi novērtējuši apstākļus, tai skaitā laika apstākļus, un asfalta ieklāšana notikusi nepiemērotā laikā. Iespējams, ir arī pieļautas nepilnības asfalta izbūvē. Pavasarī bojātās konstrukcijas būvniekam būs jāpārbūvē par saviem līdzekļiem.

LVC vērtēs defektu iemeslus, kā arī visu iesaistīto pušu atbildību, piesaistot procesam neatkarīgos ekspertus.

Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija liecina, ka līgums par attiecīgā posma pārbūvi ar "Strabag" noslēgts par 3,984 miljoniem eiro.

 
25 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Tas 19.decembris 2021 14:19
6 0 Atbildēt

pats Smārde-Tukums, kur tā saucamā dubultā virsmas apstrāde.

Egils 19.decembris 2021 16:25
5 0 Atbildēt

Nekas tur nemainīsies, tikai firmas nosaukums...

iAuto 19.decembris 2021 15:38
4 3 Atbildēt

Šis ir ļoti labs precedents, pēc šī LVC ceļi būs vēl labāki. Kad uzņēmums saprot, ka slikts darbs būs jāpārstrādā, tad brāķi vairs negribās taisīt ne tikai Strabag, bet arī citi uzņēmumi.

Bedres uz jauna ceļa, protams, ir grūti noslēpt, bet malači, ka par to runā, un vēl svarīgāk, ka noslēgtie līgumi ļauj pieprasīt un REALIZĒT garantiju

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti