110 km/h - igauņi maiju negaida (+ FOTO) 46

 
iAuto | 26.marts 2023 16:55

Maijs Latvijā zīmīgs ar to, ka dažos ceļu posmos maksimālā ātruma robeža tiek pacelta līdz 110 km/h. Šajā ziņā mēs varam apskaust igauņus, kas šādu ātrumu var baudīt arī citos mēnešos, ne tikai vasaras periodā.

Kāds iAuto.lv lasītājs iesūtījis bildes no sava brauciena uz Igauniju 25.martā. Viņš pastāstīja, ka neraugoties uz ne tiem labvēlīgākajiem laika apstākļiem, kad temperatūra vietām sasniedza vien 2-3 grādus plusā, T2 maģistrāles (Tallina-Tartu) elektroniskās ceļa zīmes vēstīja, ka maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. 

Jā, 70 km garajā ceļa posmā bijušas divas vietas, kur tas (iespējams, stiprā lietus dēļ) pazemināts līdz 100 km/h, taču pārsvarā braukts ar ātrumu 110 km/h, kuru igauņi, pēc viņa novērojumiem, ievēro labi ja vien daži. Pārsvarā mūsu ziemeļu kaimiņi pa T2 automaģistrāles posmu brauc ātrāk par 110 km/h un arī pie mums eksistējošais uzskats, ka igauņi arī pa citiem saviem ceļiem "nebrauc ātrāk par 90 km/h" esot tikai mīts. 

Tas novērots braucot atpakaļ pa Tallinas - Pērnavas šoseju, kas lielākoties ir brīva no radariem - vismaz puse autobraucēju šajos posmos pārvietojas ar ātrumu 110 km/h pēc spidometra, kas, starp citu, raksturīgi arī mums.   

Foto: iAuto.lv

 
46 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Tetris 26.marts 2023 20:05
16 2 Atbildēt

Igauņi malači uzbūvēja, bet kad mums sāka runāt par ceļu stratēģiju 2040.gadam, mums visādas zaļbarības biedrības sākā ņaudēt ka visur pasaulē jau atsakās no tādiem šosejām un ka mums nevajag

Tā tagad pa skulti LNG bļaustās ka nevajag, a Igauņi uzbūvēja, lai van zināja ka terminālis pie viņiem nemaz nebrauks

Nu vot i igauņi ir priekšā

Ja 26.marts 2023 21:41
11 2 Atbildēt

Latvijā būtu bānīs, tad to visu varētu sakārtot mēneša laikā ar divām policijas ekipāžām

Uz jūrmalenes, tur nav pat kur kārtot, vienīgais izķert pāris rallistus, kas grib izmēģināt kāds auto ir uzrāviens. Jo tur kārtīgi ieminot, jau "bānis" beidzās

Opis 27.marts 2023 8:20
11 2 Atbildēt

Lietuvā uz bāņa ir 130km/h, bet visi droši brauc ar 160 un pat vairāk. Kad prasu leišiem kā tad tā, kur viņu netrafarētie CP Audi, viņi atbild, ka pa šoseju var maukt droši, bet kad nobrauc no bāņa, tad gan jābrauc uzmanīgi, jo netrafarētie auto būs pirmajā apdzīvotajā vietā un ņems ciet tos, kas skrien tur, kur tas tiešām bīstami.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti