Inovāciju celmlauži un hotdogu pionieri jeb “Circle K” ceļš 30 gadus Latvijā

 

Foto: Circle K

Circle K | 20.jūnijs 2022 12:10

Vadošais ērtas iepirkšanās un degvielas tirdzniecības pakalpojumu sniedzējs Latvijā “Circle K” šogad svin savu 30 gadu pastāvēšanas jubileju.

Pirmo degvielas uzpildes staciju uzņēmums atvēra 1993. gadā (tolaik vēl ar nosaukumu Statoil), ienesot jaunas vēsmas Latvijas tirgū un iepazīstinot ar vēl nepieredzētiem Rietumu kvalitātes standartiem. Turpmāko pāris gadu laikā DUS tīkls ievērojami aug, paplašinot ne tikai pieejamību, bet arī darba vietu skaitu visā Latvijā. 1999. gadā pirmo reizi DUS tirdzniecībā parādās autobraucēju joprojām iecienītākā uzkoda – hotdogi un iegādei pieejamas pirmās nepieciešamības preces. 30 gadu laikā uzņēmums ar 86 tirdzniecības vietām ir kļuvis par lielāko degvielas uzpildes staciju tīklu Latvijā, ir lielākais nodokļu maksātājs valstī un arī viens no lielākajiem darba devējiem – šobrīd uzņēmumā strādā vairāk nekā 800 darbinieku.

Kā norāda “Circle K Latvia” izpilddirektors Sigitas Raila: “Būt nozares līderim tirgū ir liela atbildība, tāpēc ikdienas lēmumos un procesos cenšamies izdarīt ilgtspējīgas izvēles – no tīrākas degvielas līdz dabai draudzīgai pārtikai. Esam ceļā, lai samazinātu oglekļa emisiju, atkritumu daudzumu, pārstrādātu ūdeni, uzlabotu iepakojumus un padarītu katru braucienu ilgtspējīgāku. Šobrīd attīstām trīs būtiskus virzienus: stacijās ieviešam jaunu, mūsdienīgu veikalu konceptu ērtākai iepirkšanās pieredzei, palielinām ilgtspējīgas degvielas īpatsvaru un atbalstām pāreju uz elektrības izmantošanu, pamazām ieviešot uzlādes stacijas arī mūsu DUS tīklā.”

Ceļā uz  tīrāku nākotnes degvielu

“Fosilā degviela joprojām ir nepieciešama lielākajai daļai mūsu klientu, bet mēs esam apņēmušies attīstīt nākotnes risinājumus attiecībā uz dabai draudzīgākām degvielas alternatīvām, samazināt CO2 emisijas apjomu un atbalstīt klientus šajā pārejas posmā,” stāsta Sigitas Raila. Jau kopš 2000. gada uzņēmums seko līdzi Eiropas degvielas standartiem, piedāvājot kvalitatīvu produktu – Ultima 95 un Ultima 98 benzīnu. 2006. gadā tirgū parādās zaļais benzīns E85, savukārt, divus gadus vēlāk klientiem tiek piedāvāts benzīns bez sēra. No 2009. gada “Circle K” pirmie tirgū sāk piedāvāt 95. markas benzīnu ar 5% biopiedevu piejaukumu.

Šodien biokomponentes īpatsvars benzīnā ir jau 10%. DUS pieejamā degviela miles ir bagātināta ar funkcionālajām piedevām, kas ne tikai attīra un aizsargā dzinēju, bet arī optimizē tā veiktspēju. 98milesPLUS benzīns ir bez etanola, kas nozīmē, ka enerģijas apjoms un uzrāviens vienā litrā būs lielāks, ja salīdzinām, piemēram, ar 95miles benzīnu. Tīrs benzīns, kas īpaši piemērots tehnikai, tādai kā zālespļāvējs, motorlaiva vai vecāka gada automašīna.

Pagājušā gada nogalē Ādažu DUS tika atklāta pirmā starptautiskā tīkla “IONITY” lieljaudas elektrouzlādes stacija Latvijā. Stacija pieejama autovadītājiem 24/7, nodrošinot uzlādi ar dabai draudzīgu 350 kW jaudu, kas sniedz maksimālu uzlādes ātrumu ikvienam elektroauto. “Circle K” tīkls Eiropā – Norvēģijā, Zviedrijā, Dānijā, Īrijā, Lietuvā un Latvijā – sadarbību ar “IONITY” sāka jau 2017. gadā, balstoties uz kopīgu vīziju par Eiropas elektroauto infrastruktūras attīstību.

Ceļā uz ilgtspējīgiem pārtikas produktiem

Pārtikas produkti un dzērieni “Circle K” stacijās tiek regulāri pārbaudīti visos ražošanas ķēdes posmos – no audzēšanas un apstrādes līdz transportēšanai un uzglabāšanai. Produktu izejvielas un iepakojumi tiek rūpīgi atlasīti un izstrādes procesā meklēti arvien jauni risinājumi, lai iepakojumu padarītu videi draudzīgāku un samazinātu ēdienu pārpalikumu apjomu.

DUS tīklā izlietotie kafijas biezumi tiek nodoti otrreizējai pārstrādei jaunuzņēmumam “Koffeco”. Sadarbībā ar Rīgas Tehniskās Universitātes (RTU) Vispārīgās ķīmijas tehnoloģijas institūtu atkritumu pārstrādes jomā jaunuzņēmums ir izstrādājis risinājumu, kā kafijas biezumus pārstrādāt kurināmajā – kafijas briketēs. Šobrīd gatavais produkts tiek testēts pēc “Circle K” kvalitātes standartiem un nākotnē plānots to izvietot arī veikalu plauktos.

Ceļā uz vienlīdzību un sapratni darba vietā

Pēc CV-Online aptauju rezultātiem 2021. gadā “Circle K” tika atzīts par otro Latvijas labāko darbavietu tirdzniecības sektorā, bet iepriekšējos deviņus gadus gozējies līdera pozīcijā. “No šī gada pavasara mūsu darba sludinājumos tiek iekļauts tiešs vēstījums, ka pie mums ir gaidīts ikviens, neatkarīgi no ārējā izskata, seksuālās orientācijas, ticības vai etniskās piederības. Mums ir svarīgi, lai potenciālie darbinieki zina, ka esam atvērti un gribam radīt pēc iespējas iekļaujošāku darba vidi ikvienam,” uzsver uzņēmuma izpilddirektors.

Šodien, pēc 30 gadiem, “Circle K” kvalitāte un klientu serviss ir Latvijā atzīti un novērtēti jēdzieni. Uzņēmums iesaistās dažādu sociāli nozīmīgu projektu atbalstīšanā un rūpējas lai uzņēmuma vērtības kalpotu par piemēru sabiedrībā. “Esam to panākuši ar savu attieksmi un pārliecību, ka vienmēr var paveikt vairāk kā gaidīts. Ar to arī turpinām strādāt, lai padarītu ērtāku mūsu klientu dzīvi,” pārliecināts Sigitas Raila.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti