LVM aicina pieteikties enerģētiskās koksnes ražošanas konkursam 3

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 31.jūlijs 2022 8:05

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) aicina pieteikties izsludinātajam konkursam enerģētiskās koksnes un kokmateriālu ražošanas pakalpojumu sniegšanai 2022.-2026.gadā, slēdzot vispārīgo vienošanos, liecina LVM publiskotā informācija.

Konkursā aicināti pieteikties uzņēmēji, zemnieki un būvnieki, kuriem ir vismaz divi motorzāģi/krūmgrieži un vismaz viens forvarders vai lauksaimniecības traktors, kas aprīkots ar meža piekabi vai manipulatoru, tāpat harvesters vai forvarders, kuru var aprīkot ar enerģētiskās koksnes sagatavošanas darba galvu vai arī vismaz viens kāpurķēžu ekskavators ar masu virs septiņām tonnām.

Tāpat konkursam aicināti pieteikties uzņēmēji, kuri jau šobrīd ir LVM sadarbības partneri augsnes sagatavošanā un meža infrastruktūras darbos. Piemēram, tie pakalpojuma sniedzēji, kuri ar ekskavatoriem sagatavo augsni pacilu veidā, uzstādot tehnikai kniebējgalvas, var būt noslogoti ar apauguma novākšanu periodā, kad augsne netiek gatavota.

Enerģētiskās koksnes un kokmateriālu ražošana tiks veikta, novācot apaugumu no meliorācijas grāvju trasēm, ceļa trasēm, lauksaimniecībā izmantojamām zemēm, izvācot pamežu pirms atjaunošanas cirtēm, kā arī izstrādājot tievu dimensiju kopšanas cirtes.

Kā skaidro LVM šķeldu ražošanas vadītājs Jānis Pētersons, LVM valdījumā nonāk zemes, kuras dažkārt aizņem mazproduktīvas audzes un krūmāji. Lai šajās platībās LVM varētu ieaudzēt kvalitatīvas mežaudzes, apaugums jānovāc. Savukārt novāktais apaugums tiek izmantots enerģijas ražošanai, dodot pienesumu atjaunojamo resursu izmantošanai. Bieži vien apaugums ir sasniedzis dimensijas, no kurām var iegūt šobrīd tik nozīmīgo enerģētisko šķeldu.

Vispārīgā vienošanās paredz pretendentu loka atlasi, uzreiz līgumi vēl netiek slēgti. 

Vispirms tiek izvērtēti pretendentu pieteikumi, kuriem jāatbilst minimālajām prasībām. Pirms līguma slēgšanas vispārīgās vienošanās dalībniekiem tiks nosūtīts uzaicinājums, kurā LVM raksturos līguma ietvaros paredzamo darbu apjomu, izvietojumu teritorijā un specifiskās prasības. Pēc tam tiks izvērtēti piedāvājumu atbilstība iepriekš noteiktajām prasībām un slēgti līgumi ar saimnieciski izdevīgākajiem piedāvājumiem.

Piedāvājums jāiesniedz elektroniski līdz 16.augusta plkst.14.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļurkt 31.jūlijs 2022 8:36
1 0 Atbildēt

Ko tu neteiksi! Izrādās kaut reizi pa visu pastāvēšanas vēsturi no lielajiem monopolkantoriem tiek izteikta super prātīga ideja!

Līdz šim visus šos krūmus atstāja pūšanai tur pat uz vietas!!!

=== Nekādu kardinālu papildus ieguldījumu, nekādu lauksaimniecības zemju aizņemšanas, nekādu nepieaugušu mežu izsaimniekošanas! ===

Patiešām ļoti augstvērtīga ideja un reāls piedāvājums!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti