Indriksone: Latvijā apkures sezonai gāze tiks nodrošināta 5

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 31.jūlijs 2022 9:16

Pēc valsts rīcībā esošās informācijas, gāze apkures sezonai Latvijā tiks nodrošināta, komentējot Krievijas gāzes koncerna "Gazprom" paziņojumu par gāzes eksporta pārtraukšanu uz Latviju, aģentūrai LETA sacīja ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA).

Viņa norādīja, ka Latvija nemaz nav rēķinājusies ar gāzes plūsmām no Krievijas.

Pēc Indriksones teiktā, līdzšinējie aprēķini liecinot, ka Latvijā apkures sezonā gāze tiks nodrošināta. "Pašreizējie aprēķini liecina, ka Latvijas drošībai gāze tiek nodrošināta. Šobrīd, pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, gāze apkures sezonai tiks nodrošināta."

Tiesa, patlaban gan vēl neesot iespējams apgalvot, ka Inčukalna krātuvē esošā gāze tiks pārdota tieši Latvijai. "Protams, nevaram pateikt, vai gāze, kas atrodas Inčukalna gāzes krātuvē, tiks pārdota tieši mums, jo pastāv brīvais tirgus, bet apjoms, kas šobrīd atrodas Inčukalnā, nav vēsturiski mazākais," uzsvēra ministre.

Jau ziņots, ka "Gazprom" pārtraucis gāzes eksportu uz Latviju "saistībā ar gāzes ņemšanas nosacījumu pārkāpumu", vēstīja Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") apstiprināja, ka ir saņemta informācija no "Gazprom" par dabasgāzes jūlija piegāžu pārtraukšanu.

Kā aģentūrai LETA norādīja "Conexus" pārstāvji, jau iepriekš, veicot Latvijas gāzapgādes drošības novērtējumu, kompānija "Conexus" savos aprēķinos nav rēķinājusies ar dabasgāzes piegādēm no Krievijas.

LETA jau vēstīja, ka Latvija ir apņēmusies pilnībā atteikties no Krievijas gāze no nākamā gada 1.janvāra. Saeimas atbalstītie grozījumi Enerģētikas likumā paredz dažādot dabasgāzes piegāžu ceļus un nodrošināt dabasgāzes stratēģiskās rezerves.

Tāpat atbilstoši grozījumiem Enerģētikas likumā publiskajam tirgotājam ir pienākums nodrošināt, lai ne vēlāk kā līdz katra gada 31.augustam saistīto lietotāju patēriņam nepieciešamais dabasgāzes apmērs laika posmam no attiecīgā gada 1.oktobra līdz nākamā gada 30.aprīlim tiek uzglabāts Inčukalna pazemes gāzes krātuvē.

Tāpat vēstīts, ka AS "Latvijas gāze" ir atsākusi gāzes iegādi no Krievijas. Tiesa, uzņēmuma vadītājs Aigars Kalvītis atzinis, ka uzņēmums atsācis gāzes iepirkšanu, par to maksājot eiro, nevis rubļos.

Pēdējā mēneša laikā Latvijā no Krievijas iesūknēta dabasgāze aptuveni vienas teravatstundas apmērā. Kalvītis teica, ka gāze netiekot pirkta no uzņēmuma "Gazprom", taču jaunā piegādātāja, no kura Krievijā gāze tiek pirkta, nosaukumu viņš atteicās izpaust.

Kā teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga", "Latvijas gāze" nav vienīgais tirgotājs, kas iegādājas un saņem dabasgāzi Baltijas reģionā no Krievijas.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā gāzes plūsmas no Krievijas uz Latviju bijušas saraustītas un vairākkārt apstājušās. Kopš jūnija vidus gāzes plūsmas no Krievijas pieaug.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jumu 31.jūlijs 2022 10:23
5 1 Atbildēt

Pēc šādu Indriksoņu paziņojumiem paliek neomulīgi. Ja sāk kaut ko "paziņot", tad gaidi nelaimi.

Pēc manas sapratnes apgādei ar gāzi jebkuros apstākļos jābūt pašai par sevi saprotamai lietai un šādu Indriksoņu pienākums ir par to gādāt. Ja izdarīt to nespēj, tad jādzen no siles prom ar sūdainu koku.

1984 1.augusts 2022 10:06
1 0 Atbildēt

Jaunais normālais - cilvēka pamatvajadzības un citas pašsaprotamas lietas tiek pozicionētas kā ekskluzīvs luksusa priekšmets

4891 1.augusts 2022 13:10
1 0 Atbildēt

Nu tā jau laikam ir, mūsu vēlme dzīvot mājās un braukt ar vidējās klases mašīnām ir nesavienojami ar iespēju pelnīt vai pavilkt ar LV cilvēka parastā pensiju. Acīmredzot jāpāriet uz dzīvi nelielās kapsulās, ko varētu, piemēram, apsildīt ar elektrību.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti