Kariņš: Izskatās, ka Latvijā pietiks gāzes visai apkures sezonai 7

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 9.augusts 2022 10:15

Patlaban izskatās, ka Latvijā pietiks dabasgāzes visai gaidāmajai apkures sezonai, intervijā Latvijas Radio apliecināja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), atsaucoties uz Ekonomikas ministrijas un Inčukalna pazemes gāzes krātuves pārvaldītājas AS "Conexus Baltic Grid" sniegto informāciju.

Viņš atzina - pirms trim mēnešiem varēja būt drošs, ka gāzes pietiks līdz šī gada beigām, bet tagad Inčukalna krātuve pildās un situācija ir uzlabojusies tā, ka gāzes pietiks līdz pat apkures sezonas noslēgumam. Protams, vēl ir ļoti daudz mainīgo, kas atkarīgi no kara Ukrainā, bet visas indikācijas patlaban ir optimistiskas, piebilda Kariņš.

Premjers atzina, ka vienlaikus tiek pastāvīgi turpinātas sarunas ar Lietuvu par Klaipēdas sašķidrinātās gāzes termināļa pieejamību Latvijas patērētājiem un ar Igauniju, kura kopā ar Somiju attīsta otro dabasgāzes importa termināli.

Vaicāts, vai gadījumā, ja tomēr Latvijai pietrūks dabasgāzes, to būs, no kā nopirkt, Kariņš atbildēja, ka tādā gadījumā, ja dabasgāze pietrūks Latvijai, tā pietrūks visam reģionam. "Tie ir apstākļi, kurus mēs neprognozējam šobrīd. Izskatās, ka mums un pārējiem pietiks visai sezonai, bet mums ir jābūt acīm atvērtām," sacīja valdības vadītājs.

Viņš piebilda, ka nolūkā samazināt iespējamas energokrīzes iestāšanās riskus, ir uzdevis visām ministrijām izstrādāt energoresursu taupīšanas plānu valsts pārvaldē.
 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Opis 9.augusts 2022 10:52
16 0 Atbildēt

Pietiks, pietiks, jo nevienam nebūs naudas, lai nopirktu to dārgo gāzi!

R (8) 9.augusts 2022 11:57
6 1 Atbildēt

Es arī esmu par to, lai t.s. asiņainus diktatorus tiesa Starptautiskā krimināltiesa taisnīgi un atklāti. Bet cik daudz no tiem tika sodīti tiesā? Mums stāstīja, ka Huseins un Kadāfi arī bija vieni no tiem, bet viņus nogalināja bez tiesas sprieduma kopā ar miljoniem citu nevainīgo cilvēku.

Un kā ir ar diktatoru, kura režīms ir nogalinājis 2 milj. cilvēku - Polu Potu? Pēc varas maiņas Kambodžā viņš bija mierīgi nodzīvojis divdesmit gadus ASV sabiedrotajā Taizemē neslēpjoties un nomira dabiskajā nāvē - no infarkta.

Nu un kur tad bija un joprojām ir Starptautiskā krimināltiesa visiem atbildīgajiem? Vai tas nav saistīts ar ASV senatā atklāto faktu, ka pēc varas maiņas ASV un Lielbritānija sponsorēja un trenēja Pola Pota armiju cīņai pret jaunu varu? Vai tas nav saistīts ar to, ka Pola Pota vadība vēl 12 gadus pēc genocīda apturēšanas tika atzīta Rietumos kā vienīga likumīga valdība valstī? Vai viņa armijas komandiera (iesauka “miesnieks”) advokāta citāts, “ārzemnieki - Anglijas un ASV līderi arī ir jāsauc pie atbildības” ir tikai atruna? Vai neviens nav vainīgs par to, ka Pols Pots atnāca pie varas kā cīnītājs pret ASV bombardējumiem Kambodžā, kuros pēc pašas CIP aplēsēm gāja bojā ap pusmiljonu (!) cilvēku?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti