11 miljoni gadā - BP vadītāja atalgojums pērn dubultojies 2

 
Nozare.lv | 11.marts 2023 11:09

Lielbritānijas naftas un gāzes kompānijas BP vadītāja Bernarda Lūnija atalgojums pērn vairāk nekā dubultojies līdz desmit miljoniem sterliņu mārciņu (11,2 miljoni eiro), ņemot vērā peļņas pieaugumu pēc naftas un gāzes cenu kāpuma.

BP norāda, ka Lūnija atalgojums ietver 2,4 miljonu mārciņu prēmiju un sešus miljonu mārciņu uzņēmuma akcijās.

Kompānija februārī ziņoja, ka tās peļņa pērn dubultojusies un veidojusi 27,7 miljardus dolāru, neierēķinot izdevumus, kas saistīti ar BP lēmumu pērn aiziet no Krievijas.

Pēc Krievijas visaptveroša iebrukuma Ukrainā naftas un gāzes cenas ir pieaugušas, kas veicinājis daudzu šī sektora uzņēmumu peļņu pasaulē.

Tikmēr aktīvistu grupas un atsevišķi likumdevēji Lielbritānijā aicinājuši palielināt nodokļus enerģijas uzņēmumu peļņai un vadītāju prēmijām laikā, kad šīs kompānijas gūst milzīgu peļņu, bet mājsaimniecības saskarās ar grūtībām apmaksāt komunālo pakalpojumu rēķinus.
 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vīrietis 13.marts 2023 9:14
1 0 Atbildēt

Karš ir pie vainas, jāsolidarizējas!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti