Igaunijas premjere no uzņēmumiem sagaida strauju cenu samazinājumu 3

 
Nozare.lv | 31.marts 2023 11:07

Elektroenerģijas un gāzes cenām stabilizējoties, Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa sagaida, ka uzņēmumi cenas samazinās tikpat strauji kā iepriekš tās paaugstināja.

"Mani nedaudz uztrauc tas, kā kopumā strādā mūsu tirgus ekonomika. Mani tas kaitina gan kā premjerministri, gan vienkāršo pilsoni. Mēs atceramies, kā, atsaucoties uz energoresursu cenu kāpumu, visi naski pacēla cenas," ceturtdien žurnālistiem sacīja Kallasa.

"Bet tagad, kad gāzes un elektroenerģijas [cenas] ir atgriezušās pirmskara līmenī, es sagaidu no uzņēmējiem tikpat strauju cenu samazinājumu saistībā ar lētāku enerģiju," uzsvēra Igaunijas valdības vadītāja.

"Atkārtojas viens un tas pats modelis, kuru daudzreiz esam redzējuši: ja cenas pasaules tirgū aug, tās nekavējoties ietekmē arī mūs. Tomēr pretējā gadījumā cenu samazinājums nez kādēļ prasa ļoti ilgu laiku," teica Kallasa.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Fkc 31.marts 2023 15:39
2 0 Atbildēt

"Krievi smejas par mūsu sankcijām," - teica Kallasa. "Tas ir smags kopējais darbs, kas prasa mēnešus, bet [viņi] to nenovērtē, apsmejot to internetā."

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti