Biodegvielai atcels samazināto akcīzes nodokļa likmi 4

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 15.oktobris 2018 10:06

Grozījumi likumā paredz atcelt samazināto akcīzes nodokļa likmi degvielai "E85", līdzšinējo 142,8 eiro par 1000 litriem vietā nosakot 360 eiro.

Latvijā biodegvielai un biodegvielas un fosilās degvielas maisījumiem ar biodegvielas saturu augstā koncentrācijā (E85 un B100) atcels patlaban piemērotās samazinātās akcīzes nodokļa likmes, liecina Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais priekšlikums.

Ministru kabinets 2017.gada 4.jūlijā atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) ziņojumā par atjaunojamo energoresursu (AER) izmantošanu transporta sektorā piedāvātos priekšlikumus tiesību aktu izstrādē. Ziņojumā bija minēts, ka no 2014.gada 1.janvāra samazināto akcīzes likmju piemērošana biodegvielai un biodegvielas un fosilās degvielas maisījumiem ar augstu biodegvielas koncentrāciju nav saskaņota ar Eiropas Komisiju (EK). Lai saņemtu EK saskaņojumu ir jānodrošina atbalsta saderība ar ES iekšējā tirgus prasībām, tādēļ samazinātās akcīzes likmes jāatceļ.

Tāpēc FM izstrādājusi grozījumus akcīzes nodokļa likumā, lai atceltu samazinātās akcīzes nodokļa likmes degvielai "E85" un "B100".

Grozījumi likumā paredz atcelt samazināto akcīzes nodokļa likmi degvielai "E85", līdzšinējo 142,8 eiro par 1000 litriem vietā nosakot 360 eiro.

Tāpat rosināts biodegvielai "B100", par kuru patlaban nav jāmaksā akcīzes nodoklis, piemērot likmi 330 eiro par 1000 litriem.

Ar likuma grozījumiem arī plānots noteikt vienotu likmi - 60 eiro par 1000 litriem naftas produktiem, kurus izmanto kā kurināmo neatkarīgi no biodegvielas piejaukuma.

Tāpat FM rosina noteikt minimālo nodokļa likmi 21 eiro par 1000 litriem rapšu sēklu eļļai, biodīzeļdegvielai, kas pilnībā iegūta no rapšu sēklu eļļas.

Ministrijā piebilda, ka jautājumu ir nepieciešams skatīt likumprojekta "Par valsts budžetu 2019.gadam" un likumprojekta "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2019., 2020. un 2021.gadam" sagatavošanas procesā.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
CRDI 15.oktobris 2018 17:04
8 0 Atbildēt

Lasu un nesaprotu- tas, ka atcels to likmi ir iemesls uzskaitītajiem CSNg? Vai CSNg ir iemesls likmes atcelšanai?

Vai tā ir kaut kāda akcija- lasi vienu ziņu- otra dāvanā?

Kanibaals 16.oktobris 2018 8:00
2 0 Atbildēt

IAuto portālam atcels žurnālistu akreditāciju.

Ne ir atcelts, ne atcels tas ir viens no priekšlikumiem. Virsraksts klikšķu makšķerēšanai.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti