"Virši" svin 25 gadu jubileju 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Virši | 12.februāris 2020 13:42

No deviņdesmito gadu start-up līdz lielākajam pašmāju degvielas tirgotājam – “Virši” aprit 25 gadi

Šogad aprit 25 gadi kopš pašmāju degvielas mazumtirgotāja “Virši” dibināšanas. 1995. gada ziemā trīs jauni cilvēki – Jānis Riekstiņš, Jānis Rušmanis un Vilis Plūme, kuri toreiz, strādājot savās specialitātēs kā galvenais inženieris, loģistikas speciālists un enerģētiķis, realizēja ideju par degvielas tirdzniecību un atvēra savu pirmo degvielas uzpildes staciju (DUS) Aizkrauklē. Laika gaitā daudz kas ir mainījies, taču uzņēmuma darbības veids un darītāju filozofija paliek nemainīga – “Virši” sniedz spēku saviem klientiem, lai tie varētu paveikt aizvien lielākus darbus.

“Savu darbu jaundibinātais uzņēmums sāka tālajā 1995. gadā Aizkrauklē, izīrējot no kolhoza uzpildes staciju, kurā veicām degvielas tirdzniecību lauksaimniecības vajadzībām. Stacijā bija iespējams uzpildīt dīzeli un benzīnu, kā arī iegādāties nelielu produktu klāstu,” stāsta Jānis Riekstiņš, uzņēmuma dibinātājs un valdes priekšsēdētājs. “Mūsdienās “Virši” ir pazīstami ar garšīgu, svaigi graudzētu kafiju, bet retais atceras, ka jau 1995. gadā ‘’Virši” tirgoja karstos dzērienus līdzņemšanai. Toreiz tā bija melna kafija, kuru pagatavoja DUS operators,” atceras Jānis Riekstiņš.

“Virši” attīstības gaitā galvenie atslēgas vārdi vienmēr bijuši - neatlaidība un aizrautība, kas palīdzēja pārvarēt gan 90. gadu grūtības, gan jaunā gadsimta izaicinājumus. Straujākā uzņēmuma izaugsme notika no 2013. līdz 2014. gadam, kad tika atvērtas 13 jaunas DUS, un uzņēmums izvērsa darbību jau visos Latvijas reģionos. Arī savu jubilejas gadu “Virši” sāk ar divu jaunu staciju atklāšanu, un 2020. gada februārī tīklā būs jau 63 spēka stacijas, t.sk. trīs CNG jeb saspiestās dabasgāzes stacijas.

Šo gadu laikā proporcionāli augusi arī “Virši” darītāju ģimene – ceturtdaļgadsimta laikā uzņēmuma kolektīvs izaudzis no 15 līdz 535 darbiniekiem, kuri strādā dažādos Latvijas novados un reģionos.

“Virši” atbalsta darītājus gan sportā, gan kultūras un izglītojošos pasākumos. “Mēs ticam, ka izdodas tiem, kas dara, tāpēc jau vairākus gadus esam draugi rallija braucējam Mārtiņam Seskam, hokeja komandai KURBADS, drifta braucējam Ingum Jēkabsonam, slēpotājai Patrīcijai Eidukai un citiem darītājiem,” norāda Jānis Vība, “Virši” izpilddirektors.

Šobrīd “Virši” ir lielākais un visstraujāk augošais pašmāju degvielas tirgotājs Latvijā, kurš stabili konkurē ar lielākajiem ārvalstu tirgotājiem.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
wons 12.februāris 2020 22:22
3 0 Atbildēt

Lejos Viršos. Lai tiek vietējiem uzņēmējiem!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti