Neste Latvijā atklāj pirmo bezkontakta pašapkalpošanās veikalu Neste Easy Deli (+ FOTO) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Neste | 27.jūlijs 2021 15:17

Šodien, 27. jūlijā, vadošais degvielas tirgotājs Neste atver Latvijā pirmo pašapkalpošanās veikalu, tādējādi ienākot jaukta sortimenta pārtikas preču tirdzniecības jomā. Neste Easy Deli bezkontakta pašapkalpošanās pieredzes fokusā ir tehnoloģiski inovatīvs un ilgtspējīgs risinājums, kas piedāvā rūpīgi piemeklētu ēdienu un dzērienu piedāvājumu Latvijā līdz šim nebijušā veidā.

Kopumā Latvijā darbosies pieci veikali – divi Rīgā, savukārt pārējie Salaspilī, Ogrē un Tīnūžos. Kopējais investīciju apjoms unikālā koncepta veikala ieviešanā ir 500 000 eiro.

“Pērnais gads Covid-19 vispasaules pandēmijas ietekmē ir strauji mainījis cilvēku iepirkšanās paradumus un uzvedību kopumā. Vienlaikus tas ir bijis arī straujš tehnoloģiju uzplaukuma laiks. Neste Easy Deli iemieso gan ilgtspējīgus risinājumus apvienojumā ar jaunākajām tehnoloģijām, kas ir svarīgas mūsdienīgam pircējam, gan arī drošā vidē sniedz iespēju iegādāties veselīgu maltīti ikvienam, kas ir ceļā. Jaunā koncepta veikals – tā būs jauna, ātra, droša un pavisam vienkārša iepirkšanās sev ērtā laikā cauru diennakti, turklāt preču sortiments ir īpaši piemeklēts, lai būtu saskaņā ar Neste ilgtspējas standartiem,” stāsta Armands Beiziķis, SIA “Neste Latvija” valdes priekšsēdētājs.

Neste Easy Deli ir būvēts, izmantojot ilgtspējīgus un videi draudzīgus materiālus, un tā enerģijas patēriņš jau ir samazināts būvniecības posmā. Pret vidi atbildīga un ilgtspējīga darbība raksturo arī veikalā ietverto īpaši selektēto produktu ražotājus, no kuriem lielākie ir Robert Paulig Roastery kafija un bistro BALTS gatavās maltītes. Robert Paulig Roastery kafijas grauzdēšanai izmanto tikai biogāzi vai saules enerģiju, turklāt ražošanas process ir pilnībā caurskatām – kafijas ceļā var izsekot līdz pat attiecīgās kafijas audzētājiem. Savukārt ikviena bistro BALTS maltīte ir veselīga, gatavota no augstas kvalitātes produktiem un klientiem pieejama videi draudzīgos iepakojumos.

“Mēs esam pagodināti, ka kopā ar Neste esam izveidojuši sadarbību kafijas risinājuma jautājumos. Paulig ir vadošais Eiropas dabiskās kafijas, garšvielu un pārtikas ražotājs. Mums ir ļoti svarīgi attīstīt un piedalīties ilgtspējīgu risinājumu realizācijā. Ceru, ka šis projekts iedvesmos citus uzņēmējus izvēlēties ilgtspējīgus, dabai draudzīgus biznesa instrumentus“, komentē Margarita Aļabjeva-Vaišļa, SIA ”Paulig Coffee Latvia” vadītāja.

Savukārt bistro BALTS vadītāja Liene Kuplā akcentē, ka “bistro BALTS jau savas darbības pirmssākumos nodefinēja atbildību pret vidi, ilgtspēju un mūsdienīgu pieeju tirdzniecībai kā savas uzņēmējdarbības pamatakmeņus, tāpēc priecājas sadarboties ar Neste Latvija jauna koncepta ieviešanā. Bistro BALTS ir viens no retajiem uzņēmumiem Latvijā, kas piedāvā svaigi pagatavotas maltītes līdzņemšanai iepakojumā, kas ir ražots no videi draudzīgiem materiāliem: kompostējamas kukurūzas cietes, cukurniedru šķiedras, kā arī pārstrādātas plastmasas. Izvēloties savu produkciju piegādāt pašapkalpošanās koncepta veikaliem Neste Easy Deli, bistro BALTS ir atradis ne vien jaunu veidu, kā realizēt savu produkciju, bet primāri ieguvis partneri ar līdzīgām vērtībām un skatu nākotnē”.

Jaunā veikala koncepta pamatā ir tehnoloģiski advancēts, RFID (Radio Frequency Identification jeb radiofrekvenču identifikācijas) tehnoloģijā balstīts bezkontakta pašapkalpošanās risinājums, kas skenē visus klienta pirkumus vienlaikus, piemēram, caur iepirkumu maisu vai somu. Veikalu būvniecības process ir ilgtspējīgs, kā arī apdarē ir izmantoti daudzveidīgi videi draudzīgi materiāli – no otrreiz pārstrādātas plastmasas ražots paklājs, nesošajās konstrukcijās un interjera dizainā izmantoti CLT (Cross Laminated Timer) kokmateriāli, kas ir pazīstami ar ievērojami ātrāku montāžas laiku, ar paaugstinātu ugunsdrošību, ekoloģiski efektīvs, jo tas oglekļa dioksīdu ietver, nevis emitē. Veikalā nebūs pieejami iepirkuma maisiņi, svaigi pagatavotas maltītes līdzņemšanai tiks piedāvātas iepakojumā, kas ražots no videi draudzīgiem materiāliem, un arī vienreizlietojamās dzērienu krūzītes un vāciņi ir ražoti no videi draudzīga materiāla.

Pilnīgi automatizētajā veikalā varēs iekļūt, izmantojot Neste mobilo aplikāciju, kas kalpos par ieejas atslēgu. Iekļūšana ar aplikācijas palīdzību klientiem nodrošinās ātru, netraucētu un pats galvenais – drošu iepirkšanos. Norēķināties par pirkumiem varēs ar banku kartēm.  

Neste Easy Deli darbosies katru dienu, visu diennakti Rīgā (Lielirbes ielā 30 un Brīvības gatvē 253), Ogrē (Rīgas ielā 11a), Salaspilī (Zviedru ielā 1C) un Tīnūžos (“Baroni”, Tīnūžu pagasts).

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Asaris 28.jūlijs 2021 15:40
3 0 Atbildēt

Sāksies, tagad pie Nestes arī varēs idioti ieliet degvielu un tad atstājot mašīnu pie sūkņa iet iepirkties.

Vienīgā normālā uzpildes stacija bija palikusi.

khm 27.jūlijs 2021 18:54
1 0 Atbildēt

Cross Laminated Timer - koksne pārvērtās par taimeri

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti