Atklātībā nonāk jaunie netrafarētie policijas "Škoda" un "Subaru" automobiļi (+ video) 47

 

Netrafarēts policijas "Škoda Superb" Foto: Ekrānšāviņš no Facebook

iAuto.lv | 26.aprīlis 2017 6:00

Interneta vidē lielu popularitāti ieguvis kāds ieraksts sociālajā tīklā "Facebook", kurā redzami ar speciāliem gaismas un skaņas signāliem aprīkoti netrafarēti "Subaru" un "Škoda" automobiļi. Vai ar šiem auto turpmāk tvarstīs pārkāpējus uz Latvijas ceļiem?

Video redzams, ka netrafarēts "Subaru Forester XT" automobilis ar ieslēgtiem zilās gaismas signāliem pārvietojas pa kādu industriālu teritoriju. Tā vadītājs pēc video autora lūguma nodemonstrē arī skaņas signālu.

"Facebook" ierakstā noprotams, ka automašīnas atrodas kādā industriālā teritorijā Smiltenē, kur tās tiek aprīkotas ar nepieciešamajām tehnoloģijām ceļu satiksmes uzraudzībai un pārkāpēju notveršanai. Fonā redzamas arī trafarētas ātrās palīdzības automašīnas. Savukārt ierakstā pievienotajā attēlā redzami vairāki speciāli aprīkoti "Škoda Superb" automobiļi sedana un universāla versijās.

"Subaru Forester XT" ir jaudīgākā šī modeļa versija. Tā 2 litru tilpuma benzīna turbodzinējs attīsta 241 Zs jaudu un 350 Nm griezes momentu. No nulles 100 km/h šis pilnpiedziņas auto ar 1613 kg pašmasu spēj sasniegt 7.5 sekundēs.

Attēlā redzamo "Škod Superb" specifikāciju nav iespējams noteikt, taču visdrīzāk tā varētu būt kāda no versijām ar 2.0 TSI dzinēju, kas attīsta 220 Zs vai 280 Zs (ar 4x4). Pašā jaudīgākajā versijā šāds "Škoda Superb" sedans 100 km/h sasniedz nieka 5.8 sekundēs.

Jau iepriekš Valsts policija informēja par Ceļu policijas autoparka papildināšanu ar dažādu modeļu netrafarētajiem automobiļiem šī gada maijā, konkrētus modeļus gan neminot. Visticamāk tie būs šie "Škoda" un "Subaru" automobiļi. 

Vai turpmāk ceļu satiksmes noteikumus pārkāps mazāk? Raksti komentāros savu vērtējumu par jaunajiem policijas auto!

 
47 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
čals 26.aprīlis 2017 10:12
58 6 Atbildēt

pēdējo 2 gadu laikā pret policiju nav nekādu pretenziju!! arī kad apstādina ar 130 km/h paskatās, ka 0 punktu un neviena protokola iepriekš - palaida vaļā.

kamēr viņi rūpējas par drošību, nevis iekasē par +10km/h, kad visa plūsma tā brauc, tikmēr viss ir kārtībā.

lai braukā plūsmā un ķer tos, kas ārdās, stumj un midžina no aizmugures, kad tu brauc ar 120 kopējā plūsmā, ķer tos, kas apdzen pa ceļa nomalēm pa labo pusi utt. varētu arī tos ķert, kas ar 90 km/h brauc spītīgi pa 2.joslu, kad 1. ir absolūti brīva.

tieši šādi momenti ir bīstami satiksmei, nevis kad visi mierīgi brauc vienā plūsmā ar 110-120 km/h, bez stresa.

GB12 26.aprīlis 2017 7:57
40 36 Atbildēt

... un kreiso joslu auniem.

kasinsh79 26.aprīlis 2017 6:44
33 0 Atbildēt

Netrafarēto auto milzu iespējas - piefiksēt (apzināto) pagriezienu nerādītājus arīdzan. Aiziet!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti