Policistu rosina apsūdzēt par palīdzēšanu dienesta biedram izvairīties no atbildības pēc avārijas izraisīšanas 6

 
Nozare.lv | 8.decembris 2020 10:18

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis sākt kriminālvajāšanu pret policistu par dienesta viltojumu, cenšoties palīdzēt citam policistam izvairīties no atbildības par avārijas izraisīšanu, atrodoties alkohola reibumā, aģentūru LETA informēja IDB.

IDB Liepājas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes kārtības policijas amatpersonu.

Minētā VP amatpersona, pildot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzības jomā, iespējams, veica apzinātu dienesta viltojumu nolūkā palīdzēt citai VP amatpersonai izvairīties no likumā paredzētās atbildības par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, atrodoties alkohola ietekmē.

Patlaban amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums pildīt amata pienākumus.

IDB priekšnieks Valters Mūrnieks norāda, ka IDB un citu tiesībsargājošo iestāžu efektīva sadarbība ir izšķiroši svarīga amatpersonu iespējami veiktu noziedzīgo nodarījumu prevencijā un to atklāšanā.

Kā uzsver birojā, arī šis amatpersonas iespējami veiktais noziedzīgais nodarījums tika atklāts, pateicoties VP kolēģu vērībai un atbilstošai rīcībai, un ir pamats pārliecībai, ka VP sāktais pārmaiņu process pozitīvi ietekmēs arī šī dienesta iekšējās kontroles sistēmu efektivitāti un, līdz ar to, mazinās arī šādu noziedzīgu nodarījumu skaitu.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Tā runā 8.decembris 2020 15:47
2 4 Atbildēt

Tā runā, ka visi IDB "atklātie" gadījumi ir pašu mentu nostučīti gadījumi! Ja gribu priekšnieka krēslu, eju stučīt, ka priekšnieks lej kanniņā. Ja gribu tikt vaļā no kolēģa, paprasdu lai ši izlīdz ar kādu rebu un, kad reba nokārtota, nostučīju kolēģi. Pats vainīgs, ka uzķērās. Tādi tie mentu kari.

anoagask 8.decembris 2020 16:18
2 1 Atbildēt

ļoti labi, ka IDB strādā. ja kolēģis aicina uz nelikumību - ziņo; ja piekrīti - krimināllieta ir pelnīta

Ne visi 10.decembris 2020 1:25
1 0 Atbildēt

Beidz, menti piesedz viens otru visu laiku. Talsos bijušais šefs vafelē sasita autiņus, kolēģis uzņēmās vainu un aptirsās. Nākošais degvielu ļurināja savā bākā - aizrotēja uz Jūrmalu. Iepriekšējā personāža dēls sataisīja to pašu šmuci ko fāters, iespējams, savējie samazināja promiļu rādījumus. Un tie kadri, kas tiek par poličiem - nu sorry, vafelē pabeiguši akadēmiju, iepriekš no skolām mesti. Tādi knapi lasīt māk un likuma burtu saprast, ne likuma garu. Menti.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti