Noslēdzies Latvijas Trofi reidu čempionāts

 
4.oktobris 2011 9:51

Ar spraigām sacensībām „Gladiatoriai 4x4” Lietuvā noslēdzies Trofi reidu čempionāts un noskaidroti čempioni trīs automašīnu klasēs un kvadriciklu kategorijā, kā arī noskaidroti tūrisma kausa izcīņas uzvarētāji.

Noteikti arī Dubļu ērgļa titula izcīņas ieguvēji mazā, lielā un ATV ērgļa kategorijā.

Latvijas čempionāta izbraukuma posmam sacensību norises vieta jau otro gadu ir Svencionu rajons Lietuvā un sacensības Gladiatoriai 4x4. Jau ierasts, ka šis izbraukuma posms ir ne tikai Latvijas un Lietuvas trofi reidu čempionāta posms, bet arī NEZ 4x4 čempionāta posms. Ja Latvijas čempionātā šis bija izšķirošais posms, tad NEZ čempionātā vēl atlikušas sacensības novembra otrajā pusē, kas norisināsies Igaunijā.

Uz sacensībām pulcējās gandrīz 70 tehnikas vienības no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. TR1 kategorijā uzvaru sacensībās un arī Latvijas čempionātā izcīnīja Rene Derrik ar stūrmani Priit Kaseslau, otrā vieta sacensībās Tomasam Karpam no Igaunijas, bet trešā - Rokas Danilevičius. Savukārt Latvijas čempionāta kopvērtējumā otrie Guntis Lukševics ar stūrmaņiem Jāni un Andri Šarakoviem un Ilzi Eglīti no komandas 4x4 meži.lv, bet trešie Alvis Pētersons ar stūrmani Aigaru Motivānu.

Spēcīgajā OPEN kategorijā uzvara sacensībās Armandam Apsītim, bet čempionāta kopvērtējumā viņam tikai ceturtā vieta. Uzvaru čempionātā nodrošināja Jāņa Siliņa un Arņa Puša ekipāža no komandas 4x4shop.lv, savukārt gan sacensībās gan Latvijas čempionātā otro vietu izcīnīja Aigars Mizga, bet trešo - Ints Freibergs.

TR3 kategorijā sacensībās uzvara Zeizu ģimenei, bet Latvijas čempiona godā Igaunijas pārstāvji Tarvo Klaasimae ar stūrmani Ivar Praks, kam šajā sacīkstē gan tikai otrā vieta. Trešajā vietā šoreiz Lietuvas pārstāvji Ričardas Malaiška ar stūrmani Darius Meleška. Taču otro vietu čempionāta kopvērtējumā izdevās noturēt ropažniekiem Normundam Bačinskim ar stūrmani Viktoru Pahomovu, bet trešie jelgavnieki Vladislavs Bergmanis ar Dmitriju Savicki, kas šajās sacensībās tikai sestā vietā.

Latvijas Trofi reidu tūrisma kausā jau iepriekš nodrošināto uzvaru tikai nostiprināja Vilmāra Zvaigznes ekipāža. Mazo ērgļu kategorijā uzvaru izcīnīja Romāns Jermolājevs ar Gati Vidiņu. Lielā Ērgļa titula izcīņā rēzeknieši Dimitrijs Kurakins, Andrejs Reiniks un Andris Ozišs pārliecinoši izcīnīja pirmo vietu gan sacensībās, gan gada kopvērtējumā. Savukārt ATV ērgļu klasē uzvaru gada kopvērtējumā izrāva autosporta meistars Jānis Auziņš, par nieka tiesu apsteidzot divus Rēzekniešus Valdi Vitani un Ilmāru Muižnieku.

Lai arī Latvijas čempionāts jau noslēdzies, tomēr sezona noslēgsies vien 18. novembrī Narvā, Igaunijā ar Avo Sults Memorial sacensībām, kas būs gan Igaunijas kausa izcīņas posms, gan arī NEZ 4x4 Championship noslēdzošais posms.

Latvijas Automobiļu federācijas
Trofi reidu komisijas priekšsēdētājs

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti