Jonass MXGP izcīna trešo vietu Beļģijas "Grand Prix"

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/paulsjonass41

Nozare.lv | 2.augusts 2021 9:10

Latvijas motosportists Pauls Jonass no "Gas Gas" komandas svētdien ieņēma trešo vietu pasaules motokrosa čempionāta MXGP klasē sestā posma - Flandrijas "Grand Prix" - sacensībās.

Pirmajā braucienā Jonass izcīnīja ceturto vietu, bet otrajā finišēja otrajā pozīcijā, posma kopvērtējumā ar 40 punktiem ierindojoties trešajā vietā.

Vispirms svētdien tika aizvadīts kvalifikācijas brauciens, kurā Jonass uzrādīja septīto labāko rezultātu, bet ātrākais bija slovēnis Tims Gajsers.

Pirmā brauciena startā Jonass izkaroja trešo vietu, tikai pēdējā aplī ļaudams sevi apdzīt itālim Antonio Kairoli.

Uzvarēja nīderlandietis Džefrijs Hērlingss, kurš apsteidza francūzi Romēnu Fevru.

Otrajā braucienā Jonass pēc starta ieguva otro vietu, piekāpjoties vien Fevram. Jau otrajā aplī Latvijas motokrosists kļuva par līderi, apsteidzot Fevru, un brauca visiem pa priekšu līdz pat 11.aplim, kad vadībā atkal izvirzījās francūzis. Šādā secībā viņi arī finišēja, trešo vietu braucienā iegūstot spānim Horhem Prado.

Posmā ar 47 punktiem uzvarēja Fevrs, otrais ar 41 punktu bija Hērlingss, trešais ar 40 punktiem - Jonass.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 226 punktiem joprojām ir Gajsers. 221 punkts ir Fevram, 217 - Kairoli un 212 punkti - Prado. Jonass iekrājis 159 punktus, kas dod astoto vietu.

Sezonas pirmajā posmā Krievijā Jonass bija trešais otrajā braucienā un summā ieņēma astoto vietu, nākamajos divos etapos Lielbritānijā un Itālijā bija sestais, Nīderlandes trasē Ossā ierindojās 11.vietā, bet Čehijas "Grand Prix" sacensībās Loketā ieņēma 13.vietu.

Pērn par MXGP čempionu trešo reizi tika kronēts Slovēnijas motosportists Tims Gajsers, bet Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, ierindojās 31.vietā.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 18 posmi. Sezonas noslēgums plānots 5.decembrī Indonēzijā, bet nākamais posms 8.augustā paredzēts Latvijas trasē Ķegumā.

MX2 klasē, kur latvieši nepiedalījās, ar 47 punktiem uzvarēja Beļģijas braucējs Jago Gērtss.

Eiropas čempionāta trešajā posmā 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) 29.vietu ieņēma Latvijas motokrosists Mairis Pumpurs. Pēc 13.vietas 37 sportistu konkurencē otrajā kvalifikācijas grupā pirmajā braucienā viņš finišēja 30., bet otrajā - 25.vietā.

Divu braucienu summā Beļģijā uzvarēja itālis Nikolass Lapuči.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti