Andreass Bakeruds ieņem Nitiša vietu "EKS Audi Sport" komandā 10

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 31.janvāris 2018 6:53

"EKS Audi Sport" komanda nokomplektējusi sastāvu 2018.gada pasaules čempionātam rallijkrosā, kas jauno sezonu sāk 14.aprīlī ar sacensībām Barselonā.

EKS Audi Sport sastāvā iekļauts zviedru autosportists Matiass Ēkstrems un norvēģis Andreass Bakeruds. Abi sportisti piedalīsies 12 rallijkrosa etapos ar diviem "Audi S1 EKS RX Quattro" automobiļiem.

Šogad Ēkstrems nolēmis pilnībā koncentrēties rallijkrosa čempionātam, par galveno mērķi izvirzot uzvaru individuālajā un komandu vērtējumā.

"Kopš 2014.gada startēju DTM seriālā un pasaules čempionātā rallijkrosā. Ir interesanti, bet tajā pat laikā arī ļoti noslogojoši. Pērn sapratu, ka tā vairs nevar turpināt un man ir jāizvēlas. Ar cieņu pret savu ģimeni un abām komandām, vairs neapvienošu abus čempionātus," paziņoja Ēkstrems.

Ēkstrems 2016.gadā tika kronēts par pasaules čempionu rallijkrosā, bet pērn kopvērtējumā ieņēma trešo vietu.
Savukārt DTM seriālā viņš 2004. un 2007.gadā kļuva par čempionu.

Savā karjeras laikā Ēkstrems startējis astoņos pasaules čempionāta rallijā (WRC) posmos - sešos Zviedrijā un divos Vācijā. Tāpat viņš 2010.gadā piedalījās divos NASCAR etapos.

Bakeruds, kas pēdējās divas sezonas aizvadīja "Hoonigan Racing Division" komandā kopā ar Kenu Bloku, priecājas, ka nonācis "EKS Audi Sport". Viņš cer, ka kopā ar jauno kolektīvu spers nākamo soli savā karjerā un ir spējīgs cīnīties par titulu.

Pērn "EKS" komandu pārstāvēja arī Latvijas rallijkrosa pilots Reinis Nitišs, kurš gaidāmajā sezonā Ēkstrema vienībā vairs nebrauks, tomēr cer arī turpmāk piedalīties šajā sacensību seriālā.

Jaunā rallijkrosa sezona sāksies aprīļa vidū ar posmu Barselonā. Kopumā gaidāmās sezonas kalendārā būs 12 etapi, Latvijas posmā par medaļām cīnoties 16.septembrī.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 31.janvāris 2018 15:41
13 1 Atbildēt

Tā ir. Šis Andreas, domājams, brauc ar galvu, rokam un kājām, nevis muti.

Jo tie Nitiša "panākumi" bija iauto, tvnet un citu ziņu portālu rakstos un reklāmās.

Ļoti labi, ka nomainīja. Varbūt neredzēsim rakstus no sērijas - "Nitišš atklāj...", "Nitiš teica...", "Nitiša vecmāmiņa teica ..."..

Bet man liekas, ka redzēsim. Viņam taču ir blats masu mēdijos un tētiņš kaut kāda svarīga persona.

Cits latvietis tajā rallijā - Baumanis daudz labāk brauca, bet par viņu tikai pieminēja rakstos par Nitišu.

Bils 31.janvāris 2018 18:15
7 0 Atbildēt

Varbūt jauc ar Neikšāniem?

Motorolers 1.februāris 2018 8:49
4 2 Atbildēt

Jābeidz tas Nitiša teātris par nodokļu maksātāju naudu, cik Lattelecom viņam piešķīris bija (gan jau otkats ar bija salds)? Cik dzirdēju, aptuvenā summa, ko no Nitiša puses maksāja tai komandai, bija rakstām ar 5 nullēm un priekšā nebija 1!. Paskaidrojiet, kam, piemēram, Lattelecom reklamēties Amerikas kontinentā? Gan jau arī no Jēkabpils kases paprāvs žūksnis aizskrien viņa hobijam. Tas kā savā laikā slaktera dēls vizinājās ar ātrumlaivu pa mūsu naudu (ja vēl to nedara), vai Dakāras iekarotāji, kas no budžeta izsmēla prāvus līdzekļus!

Mans viedoklis - gribi nodarboties ar ekskluzīvu un dārgu izklaidi - Lūdzu! Bet nedari to par nodokļu maksātāju naudu, vari atļauties brauc - nevari - skaties pa TV, kā lielie onkuļi to dara!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti