Jonass krīt pirmajā braucienā, otrā izcīna trešo vietu

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/paulsjonass41

Nozare.lv | 14.jūnijs 2021 10:18

Latvijas motosportists Pauls Jonass no "Gas Gas" komandas svētdien pasaules motokrosa čempionāta pirmā posma - Krievijas "Grand Prix" - prestižākās MXGP klases pirmajā braucienā nefinišēja, bet otrajā izcīnīja trešo vietu.

Posmā uzvaras laurus plūca slovēnis Tims Gajsers, kurš bija nepārspēts abos braucienos un iekrāja 50 punktus. Otrā vieta un 40 punkti bija nīderlandietim Džefrijam Herlingsam, bet 37 punktus iekrāja francūzis Romēns Febvrs. Jonasam otrajā braucienā iegūtie 20 punkti deva astoto vietu sezonu ievadošajā posmā.

Svētdien posms sākās ar kvalifikācijas braucienu, kurā Jonass uzrādīja piekto rezultātu, bet ātrākais bija Herlingss.

Tomēr jau sezonas pirmajā braucienā Latvijas motosportists piedzīvoja neveiksmi cietajā trasē. Kritiena dēļ Jonass jau pirmajā aplī atkāpās uz pēdējo pozīciju vairāk nekā pusotru minūti aiz vadošajiem braucējiem. Sacīkstes vidū viņš iebrauca boksos un izstājās no pirmā brauciena. Vakarā sportists paziņoja, ka kritiena dēļ radās problēmas ar bāku un motocikls zaudējis daudz degvielas, tādējādi viņš neesot varējis turpināt pirmo braucienu.

Sezonas pirmajā braucienā uzvaras laurus plūca Gajsers, otrais bija Febvrs, bet trešais - itālis Antonio Kairoli. Pēc starta vadībā izvirzījās spānis Horhe Prado, kurš kļūdas dēļ ātri zaudēja pirmo vietu un vēlāk arī piedzīvoja kritienu, atkāpjoties uz otro desmitu, bet finišā viņš bija devītais.

Otrajā braucienā Jonass pēc starta bija ceturtais, bet pirmajos līkumos pakāpās uz trešais vietu. Pēc Herlingsa kļūdas latvietis bija jau otrais aiz Kairoli. Ceturtajā aplī Febvrs uztriecās Latvijas sportista vadītā spēkrata aizmugurei un izbrauca no trases, bet turpmākajos apļos latvietim pabrauca garām gan Gajsers, gan Herlingss.

Līdz finišam Gajsers apsteidza Kairoli un kļuva par līderi, turklāt trīsarpus minūtes pirms došanās pēdējos divos apļos Kairoli avarēja. Gajsers svinēja uzvaru, otrais bija Herlingss, bet trešais - Jonass.

Pērn par MXGP čempionu trešo reizi tika kronēts Slovēnijas motosportists Tims Gajsers, bet Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, ierindojās 31.vietā. Savas līdz šim pēdējās sacensības Jonass aizvadīja pagājušā gada martā.

Nākamais posms paredzēts 27.jūnijā Lielbritānijā.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 19 posmi. Sezonas noslēgums plānots 5.decembrī Indonēzijā, bet ceturtais posms 11.jūlijā paredzēts Latvijas trasē Ķegumā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti