Baltijas un Latvijas motošosejas čempionāta pirmais posms Biķerniekos 2

 

Foto: Dace Teibe

Linda Rūbe Vinniņa | 17.jūnijs 2021 11:52

Šajā nedēļas nogalē,19.-20. jūnijā Biķerniekos gaidāms Baltijas un Latvijas motošosejas čempionāta pirmais posms šosezon, kurš pēc plāna būtu bijis jau otrais.

Saistībā ar noteiktajiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanas epidemioloģiskās drošības pasākumiem 14.-15. maijā plānotais pirmais posms Igaunijā tika pārcelts uz 24.-25. jūliju turpat Igaunijā Audruring trasē. Kopumā šogad paredzēti pieci čempionāta posmi, kas attiecīgi norisināsies 19.-20. jūnijā Biķerniekos, 10.-11. jūlijā Nemuno Žiedas, Lietuvā, 24.-25. jūlijā Audru Ring, Igaunijā, 21. augustā Biķerniekos un 04.-05. septembrī Audru Ring, Igaunijā.

Sestdien, 19. jūnjā dienas garumā norisināsies treniņbraucini, bet dienas otrā pusē notiks Street klases kvalifikācijas brauciens un sacensības. Savukārt otrās dienas plānā, 20. jūnijā ietilpst oficiālie treniņi, kvalifikācijas braucieni un sacensības pārējām klasēm.

Arī sportisti ar nepacietību gaida jauno sezonu un ir cītīgi tai gatavojušies. Ilmārs Rudzons, kurš startēs Superbike klasē stāsta kā gatavojies jaunajai sezonai: “Ar nepacietību gaidu, kad beidzot sāksies sezona, lai varētu startēt Superbike klasē, kurā neesmu braucis kopš 2014. gada ar attiecīgi sagatavotu motociklu, jo iepriekšējās sezonas no 15. līdz 19. gadam aizvadīju ar 600cc Kawasaki ZX6R motociklu. Uz doto brīdi esmu veicis divas dienas trackday treniņus, lai saregulētu un pierastu pie motocikla. Ceru cīnīties par piedestālu, gan pirmajā posmā, kas risināsies jau šājā nedēļas nogalē 20.06.2021, gan pārējos Latvijas un Baltijas čempionāta posmos.”

Savukārt Māris Grīviņš no “ROAD RACING RIGA” dara zināmu, ka viņa komandas biedri pārstāvēs C1200, B1200 un Superbike klasi: “No pirmā Baltijas čempionāta posma sagaidu kuplu dalībnieku skaitu. Kā arī drošas un veiksmīgas sacīkstes visiem dalībniekiem. Pats esmu gatavs startēt savās pirmajās sacīkstēs B1200 klasē. Mani komandas biedri ir gatavi startēt, krāt punktus katrs sev un arī komandas ieskaitei.”

Pēc pašreiz esošās informācijas pirmajam posmam ir pieteikušies 85 dalībnieki, no kuriem 18 ir no Latvijas. Superbike klasē dalību pieteicis gan pagājušā gada čempions Sergejs Paņevins, gan Ilmārs Rudzons, Supersport 600 klasē pieteikušies Gints Apinis un Juris Apinis. Savukārt B1200 klasē pieteicies Māris Grīviņš, kurš ir pērnā gada uzvarētājs C1200 klasē, Ivo Vinniņš, Mikus Baltrums un Ģirts Auziņš. Attiecīgi C1200 klasē – Jānis Rozenbergs, Mārtiņš Seržants, Gatis Grosgalis, Artis Skulte, Roberts Vinovskis un Ģirts Zariņš, C600 klasē – Ansis Cers, Mārtiņš Kāns, Alfrēds Lazdiņš, bet Retro klasi pārstāvēs Kaspars Brigzne un Krišjānis Galiņš.

Tāpat zināms, ka uz Biķerniekiem plāno ierasties dalībnieki no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas un pat no Austrijas, kuras pārstāvis Christopher Eder piedalīsies Retro klasē.

Paldies visām iesaistītajām pusēm, lai pasākums noritētu veiksmīgi!

Apmeklētājiem lūgums izlasīt kovidprotokolu: https://www.lamsf.lv/wp-content/uploads/2021/06/Epidemiologiskas-drosibas-pasakumi-Covid_2021-_1406-.pdf

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
skatītājs 17.jūnijs 2021 12:46
2 0 Atbildēt

skatītāji būs atļauti?

kasinsh79 17.jūnijs 2021 13:27
2 1 Atbildēt

Arī interesē šis pats jautājums. Un vēl, tribīnes ir ĀRĀ. Tad nevajag nekādus sertifikātus un ar dēlu varam brīvi braukt skatīties?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti