Cross country sezona sāksies Stendē

 

Foto: Publicitātes attēls

19.jūnijs 2021 11:49

Sestdien, 26. jūnijā, Talsu novadā, Stendē, Stendes mototrasē notiks šīs sezonas Latvijas kausa pirmais posms cross country.

Latvijas Motosporta federācijas enduro komisijas vadītājs Kaspars Ērkulis sveic kuplo enduro un motosporta saimi. “Ar prieku varam paziņot, ka 2021. gada motosporta sezona ir sākusies un varam sākt plānot sacensības. Mums ir ejams tāls ceļš līdz ierastajam pasākuma formātam, kurā varam būt brīvi no valstī noteiktajiem Coivd-19 ierobežojumiem sporta pasākumu organizēšanā. Rūpējoties par mūsu pašu un apkārtējo cilvēku veselību šajā sarežģītajā laikā, mums ir jāievēro šie ierobežojumi, lai mēs droši un sociāli atbildīgi varētu organizēt sacensības,” saka Kaspars Ērkulis un aicina sportistus, līdzjutējus un atbalstītājus izturēties ar sapratni un ievērot noteiktās prasības, lai “mēs sevi vēl vairāk pierādītu, kā inteliģentu un saprotošu motosporta cienītāju saimi. Lūdzu, sekojiet līdzi jaunākajiem noteikumiem, kas saistīti ar sacensību apmeklēšanu, pieteikšanos un dalību. Novēlu labus un veiksmīgus startus. Šogad ceram uz vēl labākiem rezultātiem un ierobežojumu atvieglojumiem,” tā enduro komisijas vadītājs Kaspars Ērkulis.

Cross country Stendē notiek kopš 2016. gada. Šis būs jau sestais cross country posms, kas norisinās šajā trasē. Tā atrodas pilsētā un daudziem sportistiem zināma, kā interesanta un aizraujoša. Tajā ir iekļauta motokrosa trase un plašs meža masīvs, kurā ir daudz sakņu un dažādi citi šķēršļi. Ievērojot valstī noteiktās prasības sporta pasākumu organizēšanā, šīs sacensības notiks bez skatītājiem.

Sacensību organizators Guntars Žigats (MK “Stende”) ir priecīgs, ka cross country sezonas atklāšana notiks Stendē, bet vienlaikus atzīst, ka šogad sezonas sākums ir grūtāks kā citus gadus. “Tiešie  pienākumi grūtības nesagādā, bet gan tas, lai saprastu visas atbilstošās prasības. Šoreiz ir tādas neraksturīgas problēmas, bet darbojamies,” saka Guntars Žigats, kurš uz šo visu raugās optimistiski. “Domāju, ka nevajag pārspīlēt. Ir lietas, kas atrisināsies pašas no sevis. Sliktā ziņa ir tā, ka tagad līdz Līgo svētkiem termometra stabiņš pakāpsies līdz pat +30 grādiem, bet labā ziņa, ka sola arī negaisu un sacensību dienā prognozē ap +20 grādiem. Tas būtu vienkārši super,” saka organizators. Trasē elektrolīnija un ierastās slapjās vietas, neskatoties uz lielo karstumu, joprojām ir mitras. Trases konfigurācija lielākoties būs tāda pati, bet būs arī kāda jauna vieta. Pirmais pusaplis pēc starta būs pa motokrosa trasi. Sākumā būs neliels krosiņš, tad sportisti dosies mežā.

“Aicinu sportistus atbraukt uz treniņu un iepazīt trasi. Tiem sportistiem sacensībās noteikti būs lielāka priekšrocība. Galvenais, lai labs laiks, lai nav liels karstums. Viss būs “forši”,” priecīgs ir Guntars Žigats.

Katram sportistam drīkst būt viens līdzbraucējs, pēc principa 1+1. Skatītāji trases malā šoreiz nav paredzēti. Meža sadaļā - katra paša pārziņā. Lielajā karstumā mežā smēķēt aizliegts.

Visi sportisti līdz nākamajai otrdienai, 22. jūniju ieskaitot, ir aicināti uz treniņiem Stendē, Stendes mototrasē. Uz tikšanos!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti