Jaunpilī aizvadīts Amatieru čempionāts motokrosā (+ FOTO)

 

Foto: Juris Grīnfelds

LaMSF | 22.jūnijs 2021 9:21

Svētdien, 20. jūnijā Jaunpilī aizvadīts Latvijas Amatieru čempionāta pirmais posms motokrosā. Termometra stabiņš bija pakāpies līdz + 32 grādiem, diena bija karsta un sportistiem nācās darīt visu iespējamo, lai nepārkarstu lielajā svelmē. Neskatoties uz to, dalībniekiem karstums netraucēja, lai gūtu labus rezultātus trasē.

MX45+ klases pirmās vietas ieguvējs Leons Kozlovskis (“MX Ādaži”) ir priecīgs, ka beidzot ilgi gaidītā motokrosa sezona Latvijā ir sākusies. Pēc pleca traumas ir pagājuši 10 mēneši un pieredzējušais sportists ir atgriezies trasē. “Pirmās sacensības, vienmēr ir sacensības. Tas vairs nav treniņš. Bija neliels stresiņš, kvalifikācija pagāja mierīgā ritmā. Pēc tās redzēju, ka esmu ātrākais un viss ir kārtībā. Savu ātrumu zinu. Braucienus pavadīju ļoti labi, pārliecinoši, bez lielām kļūdām, bija patīkami braukt,” atzīst sportists, kurš reizēm saka, ka “sacenšos pats ar sevi, ar hronometru un tā, lai patīk pašam, mehāniķim un skatītājiem. Braucu un kaifoju.” Organizators bija izdarījis lielu darbu. Liels pārsteigums bija par to, ka B grupas braucējiem trase bija ideāla. “Rīta cēlienā tos dubļus “nomaisījām” nost, bija daudz asākas bedres, bet otrajā dienas daļā trases segums bija ļoti labs,” tā Leons Kozlovskis.

Q Amatieru klases uzvarētājs Kārlis Neija (“Gulbenes moto”) ir ļoti priecīgs par aizvadītajām pirmajām šī gada sacensībām Jaunpilī. “Ļoti ilgi tās gaidīju. Esmu pārsteigts arī par savu iegūto rezultātu. Negaidīju, ka tik labi nostartēšu un spēšu būt ātrāks par pārējiem,” saka sportists, kurš ir aizvadījis tikai dažus treniņus ar 450 cc kvadraciklu. “Braucot karstumu tā nejutu. Pirms un pēc braucieniem sēdēju ēnā, atdzesējos - lēju sev virsū aukstu ūdeni. Darīju visu, lai nepārkarstu,” saka Kārlis. Q Amatieru klasē viņš no otrās vietas bija pamatīgi atrāvies, lielākā cīņa bija ar Q Open klases braucējiem. “Šogad mērķis ir izcīnīt Q Junioru čempiona titulu ar 250 cc kvadraciklu, bet ar 450 cc startēt gan Latvijas Amatieru čempionātā, gan Latvijas čempionātā. Paldies trases organizatoram par ļoti labi sagatavoto trasi, viss bija tieši kā vajag. Paldies manam tētim Agrim Neijam!”

Kārļa tēvs Agris Neija, kurš ir pieredzējis kvadraciklu braucējs, stāsta, ka “treniņa nolūkā nolēmām, ka dēlam jāsāk trenēties ar 450 cc, lai ātrāk ir progress un izaugsme sportista karjerā. Tas viņam tikai palīdz straujāk attīstīties un augt sportiskajā ziņā. Mērķis ir pēc 2 gadiem, kad paliks 16 gadi, lai Latvijas čempionātā būtu vismaz TOP3, lai tiktu Q Latvijas izlasē un varētu startēt Nāciju kausā. Tāpēc viņam jācīnās ar vecākiem sportistiem. Šobrīd visi apstākļi šim mērķim sakrīt,” stāsta Agris Neija un arī atzīst, ka trase Jaunpilī bija perfekti sagatavota.

Sacensību organizators Ikars Leimanis (“MX Jaunpils”), kurš 21. jūnijā - vasaras saulgriežos svin savu dzimšans dienu, atzīst, ka lielākā dāvana viņam ir sportistu atzinīgie vārdi par labi noorganizētām sacensībām. Runājot par trasi, organizators stāsta, ka “tās segums ir ciets, bet pateicoties sadarbībai ar lietuviešu laistīšanas kompāniju, trasi izveidojām bez putekļiem. To uzturējām ļoti labā un mitrā stāvoklī. Tāda tā noturējās līdz pat pēdējam braucienam. Segums bija ļoti labs, pārtraukumā to izdevās pielīdzināt un B grupas braucējiem tā bija ļoti laba.”

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) motokrosa komisijas pārstāvis Jānis Indriksons stāsta, ka arī 2021. gada motokrosa sezonu nācās iesākt ar Covid-19 ierobežojumiem. “Pēdējā laika nogrieznī LaMSF darīja visu iespējamo, lai mēs beidzot varētu sākt sacensību sezonu. Skaidrojot oficiālajās sēdēs, visi iesaistītie centās Latvijas valsts valdībai nodot vēstījumu, ka motokross svaigā gaisā ir epidemioloģiski drošs un to var noorganizēt bez liekiem riskiem,” stāsta Jānis Indriksons. Jūnija vidū pienāca ilgi gaidītais brīdis - Latvijas valsts valdībā pieņēma lēmumu rīkot sacensības ārā, bet ar visai skarbiem ierobežojumiem. “Tas arī bija iemesls, kādēļ nācās dalīt sacensību dienu divās - A un B grupās. Maksimālais cilvēku skaits, ieskaitot tiesnešus, sekretariātu, mehāniķus un līdzbraucējus, drīkst būt 300 personas. Ar šo uzdevumu izdevās veiksmīgi tikt galā. Otrs pārbaudījums bija karstie laikapstākļi, kas ietekmēja ne tikai dalībniekus, bet arī trasi. Visas dienas garumā organizators ieguldīja milzu darbu trases laistīšanā, lai tā lielajā karstumā nekļūtu par lielu putekļu mākoni. Paldies visiem dalībniekiem, kurus neapturēja karstie laikapstākļi un, kuri ieradās izbaudīt dalību šī gada pirmajā Latvijas Amatieru čempionāta posmā motokrosā,” pateicas Jānis un atzīst, ka pašlaik, domās un darbos gatavojas Nacionālā kausa pirmajam posmam, kas šajā nedēļas nogalē, 26. jūnijā norisināsies turpat Jaunpils mototrasē.

Latvijas Amatieru čempionāta uzvarētāju TOP3

MX18+ klasē:

1.      Dāvis Kurmis (“Saules sporta klubs”)

2.      Dāvids Rjabovs (“Rodeo MX”)

3.      Kristaps Smiltnieks  (“KTM Motofavorīts”)

MX30+ klasē:

1.      Raivis Eikmanis (“Rambas R”)

2.      Kaspars Narovskis (“Moto Mafia”)

3.      Valdis Seratinskis  (“MX Moduls”)

MX40+ klasē:

1.      Ingus Bērziņš (“MX Ādaži”)

2.      Aleksandrs Smirnovs (“Rambas R”)

3.      Andris Jonaitis  (“GF Racing”)

MX45+ klasē:

1.      Leons Kozlovskis (“MX Ādaži”)

2.      Intars Janbergs (“Saldus motoklubs”)

3.      Andis Spila (“VV Moto”)

MX50+ klasē:

1.      Raimonds Baltgalvis (“MX Olaine”)

2.      Jurijs Kovgers (Privāti)

3.      Jānis Bidzāns (“AMK Bieriņi”)

MX55+ klasē:

1.      Edmunds Grīnbergs (“Saldus Motoklubs”)

2.      Ritvars Volfs (“MK Stende”)

3.      Normunds Šķepasts (“MK ASB”)

MX Iesācēji klasē:

1.      Kārlis Catlaks (“F.F.F. Motors”)

2.      Edgars Jurčenoks (“MK ASB”)

3.      Kristofers Everts Egle (“GF Racing”)

MX Open klasē:

1.      Kārlis Kalējs (“Rambas R”)

2.      Mairis Pumpurs (“K. Serģa Motoklubs”)

3.      Edvards Bidzāns (“MX Moduls”)

Q Amatieri klasē:

1.      Kārlis Neija (“Gulbenes moto”)

2.      Dāvis Ciršs (“MX Ādaži”)

3.      Undīne Ulmane (“Rambas R”)

Q Veterāni klasē:

1.      Jānis Kirilko (“MX Ādaži”)

2.      Jānis Kļaviņš (“Gulbenes moto”)

3.      Juris Ozoliņš (“Gulbenes moto”)

Q Open klasē:

1.      Kristians Jānis Sondors (“MX Factory Latvia ”)

2.      Reinis Bicāns (“Salacas kauss”)

3.      Matīss Palēvics (“MX Rodeo”)

Q iesācēji klasē:

1.      Raivis Zīrups (“Saldus motoklubs”)

2.      Ilja Dektjarjovs (“Camk Latgale”)

BV Open klasē:

1.      Jānis Jegorovs un Pēteris Jegorovs (“Rambas R”)

2.      Māris Rupeiks un Kaspars Krievs (“Salacas Kauss”)

BV Amatieri klasē:

1.      Emīls Tilaks un Elmārs Tilaks (“Sk Elkšņi”)

2.      Kaspars Lubgans un Oskars Dudens (“K. Serģa Motoklubs”)

3.      Roberts Liepa un Helvijs Brants (“Rambas R”)

BV Veterāni klasē:

1.      Modris Stelle un Roberts Klāvs Užāns (“Camk Latgale”)

2.      Kaspars Tučis un Markuss Tučis (“Salacas Kauss”)

3.      Jānis Lesciks un Andrejs Nekazakovs (“Camk Latgale”)

BV Gaiss klasē:

1.      Kaspars Puriņš un Mairis Lukašovs (“Suzuki-Latvia VILDERS”)

2.      Jēkabs Jānis Stūrmanis un Tomass Linds (“MX Karro”)

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti