Dāvis Ciršs: “sajūtas ļoti labas, jo īpaši tāpēc, ka veiksmīgi iesākusies sezona”

 

Foto: Gulbe Agnija

LaMSF | 28.jūnijs 2021 14:12

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 26. jūnijā, Talsu novadā, Stendē, Stendes mototrasē tika dots šīs sezonas pirmais starts Latvijas kausā cross country. Sportisti ir priecīgi, ka sacensības Latvijā ir sākušās.

Pirmajā posmā bija ieradušies 132 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Solo klasēs absolūti ātrākais bija Enduro klases uzvarētājs, lietuviešu sportists Nerimantas Jučius. Kvadru klasē visātrākais bija Dāvis Ciršs (“Moto A-Z”), kurš tika pie pārsteiguma balvas.

Laikapstākļi bija piemēroti labam stundas līdz pat divu stundu braucienam pa mežu un motokrosa trasi, termometra stabiņš pēc lielā karstuma bija pazeminājies līdz pat +24 grādiem. Arī solītais lietus neuzlija un visi apstākļi bija perfekti sacensībām.

E1 klases uzvarētājs Miks Rasmanis (“CEC I.S. Racing”) atzīst, ka šogad Stendē laikapstākļi patiesi lutināja, jo “pēdējos gadus šeit vienmēr bijis liels karstums un bija grūti braukt, bet šogad gaisa temperatūra bija ideāla un putekļu gandrīz nebija.” Šogad Miks startē E1 klasē. Stendes mototrasē viņam bija jāpavada divas stundas, kas nebija viegli. “Startā aizbraucu, kā otrais, trešais. Sacensību gaitā braucu uzmanīgi, jo vietām trasē bija dubļi ar slidenām saknēm. Tās ar bedrēm bija visur. Bija jābrauc uzmanīgi, lai neizveidotos kāda bīstama un sāpīga situācija. Trase man patika. Šeit bija jābrauc precīzi, bez kļūdām. Citādi varēja trāpīt kādā kokā vai uzskriet virsū kādam nevēlamam celmam,” saka Miks, kurš ir priecīgs, ka beidzot arī Latvijā ir sākusies motosporta sezona. Arī ar organizatora darbu jaunais sportists ir apmierināts, jo “viss bija izdarīts maksimāli labi. Kā jau katru gadu, organizators bija par visu padomājis gan par sportistiem, gan par mehāniķiem. Paldies,” tā Miks Rasmanis.

Kvadri open klases pirmās vietas ieguvējs Dāvis Ciršs (“Moto A-Z”) pastāstīja, ka starts neizdevās, “aizbraucu kā ceturtais, bet uzreiz mototrases posmā tiku līdz otrajai vietai. Tālāk centos turēt savu tempu līdz pakāpos uz pirmo pozīciju. Tad atlika nekļūdīties un finišēt. Trases meža posmā bija ļoti daudz sakņu, taču kvadraciklam biju pareizi saregulējis amortizāciju un kopumā viss bija labi,” stāsta sportists. Viņam patika mototrases posms, jo tajā varēja mazliet atpūsties. “Kopumā sajūtas ļoti labas, jo īpaši tāpēc, ka tik veiksmīgi ir iesākusies sezona,” priecīgs ir Dāvis Ciršs.

Organizatos Guntars Žigats (“MK Stende”) ir gandarīts par aizvadītajām sacensībām, jo viss noritēja pēc plāna. “Veicās ļoti labi. Neuznāca solītais lietus, arī laiks bija salīdzinoši vēsāks. Saule nekarsēja. Trasi bija tikai nedaudz jālaista. Viss noritēja perfekti,” atzīst organizators. Dalībnieku bija daudz - 113 solo klases braucēji un 19 kvadraciklu sportisti. Open 1h klasē šoreiz tikai viens braucējs, bet pārējās klasēs pjedestāli apbalvošanā bija pilni. “Tas iepriecina. Bija arī trīs 85 cc klases braucēji - savu tēvu - enduristu dēli. Viņi smuki nobrauca visu apli. Trase bija piemērota un šķiet, ka puikām patika. Viss bija kārtībā. Sportisti bija apmierināti. Diena bija izdevusies,” tā Guntars Žigats.

Latvijas kausa cross country klašu uzvarētāju TOP3

85 cc klasē:

Ričards Dambergs (“Saldus motoklubs”)
Rūdolfs Liepiņš (“RaceOn”)
Gusts Rasmanis (“CEC I.S. Racing”)

Absolūtais iesācējs klasē:

Artūrs Ozols (privāti)
Sandis Siliņš (privāti)
Andris Kulbergs (privāti)

E1 klasē:

Miks Rasmanis (“CEC I.S. Racing”)
Markuss Daniels Jauntirāns (“Motosports RT”)
Aivars Kukojs (“Motosports RT”)

E2/E3 klasē:

Gints Bērziņš (“Jāņa Vintera Moto Team Rīga”)
Gatis Būmanis (“Motosports RT”)
Andris Grīnfelds (“CEC I.S. Racing”)

Enduro klasē:

Nerimantas Jučius
Lauris Ermanis (“Motosports RT”)
Jurģis Žukas (“Saldus motoklubs”)

Hobiju klasē:

Valdis Šakins (“Jāņa Vintera Moto Team Rīga”)
Edgars Freimanis (“Saldus motoklubs”)
Mareks Zolmanis (“Saldus motoklubs”)

Iesācēji (C) 2T klasē:

Imants Kalniņš (“RaceOn”)
Kaspars Vērnieks (“MT Skola”)
Andrejs Garders (privāti)

Iesācēji (C) 4T klasē:

Justinas Juškevičius (Lietuva)
Jānis Arbidāns (“Motosports RT”)
Ritvars Dombrovskis (privāti)

Open 1h klasē:

Jurijs Žižkuns (“Moto A-Z”)

Seniors 40+ klasē:

Ingus Bērziņš (“Motosports RT”)
Jānis Rasmanis (“CEC I.S. Racing”)
Aleksandrs Smirnovs (“Rambas R”)

Veterāni 50+ klasē:

Ivars Miķelsons (“MK Stende”)
Rūdolfs Pumpurs (“RaceOn”)
Andris Kalniņš (“Motosports RT”) 

ATV klasē:

Hegri Sutt (Igaunija)
Paulius Ruškys (Lietuva)
Valts Valainis (“Elkšņi”)

ATV līdz 750 klasē:

Rolands Puravs (privāti)
Jānis Burka (privāti)
Guntis Lazdiņš (privāti)

Kvadri open klasē:

Dāvis Ciršs (“Moto A-Z”)
Aivis Graudiņš (“Moto A-Z”)
Arnis Pūle (“Motokruīzs”)

Klubu komandu vērtējumā ar 54 punktiem “Motosports RT”  I komanda - Gatis Būmanis, Ingus Bērziņš,  Lauris Ermanis un Markuss Daniels Jauntirāns.

Otrajā vietā ar 52 punktiem “CEC I.S. RACING” - Miks Rasmanis, Jānis Rasmanis, Andris Grīnfelds  un Gusts Rasmanis.

Trešajā vietā ar 46,25 punktiem “Saldus motoklubs” - Jurģis Žukas, Jānis Freimanis, Ričards Dambergs un Mareks Zolmanis.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti