Nāciju kausā motokrosā startēs Macuks, Sabulis un Pumpurs

 

Foto: Rodeo MX Racing Team

LaMSF | 9.septembris 2021 13:18

25. un 26. septembrī, Itālijas pilsētā Mantovā norisināsies Nāciju kauss motokrosā.

Šogad Latvijas izlasi pārstāvēs Kārlis Sabulis, kurš startēs MXGP klasē, Mairis Pumpurs MX2, klasē un Toms Macuks MX Open. Mūsu izlases sportisti ir gatavi sacensībām, lai pārstāvētu Latviju Nāciju kausā motokrosā Itālijā. Nāciju kauss notiek reizi gadā. Tā ir kā motokrosa olimpiāde motosportistiem, kur katra valsts cīnās par vislabāko rezultātu trasē.

Kopš 1990. gada Latvijas izlase Nāciju kausā motokrosā ir startējusi 26 reizes. 2020. gadā Nāciju kauss motokrosā nenotika pandēmijas dēļ, taču 2019. gadā Latvijas izlasi Nāciju kausā Nīderlandē, Assenas trasē pārstāvēja Pauls Jonass, Toms Macuks un Dāvis Ivanovs, izcīnot augsto 8. vietu. Tas līdz šim ir visaugstākais Latvijas izlases rezultāts Latvijas vēsturē.

Toms Macuks (“Rodeo” MX) savā sportista karjerā Latvijas izlasi Nāciju motokrosā pārstāvēs ceturto reizi.  “Iepriekšējā reizē uzstādījām labāko rezultātu Latvijas vēsturē 2019. gadā Nīderlandē, Assenas trasē ieguvām 8. vietu. Varbūt, ka ir iespēja atkārtot vai pat uzlabot 2019. gada rezultātu, bez Paula Jonasa tas būs grūtāk, bet viss ir iespējams. Jāiztur brauciens līdz galam. Pēc Covid-19 pārslimošanas man bija lielas problēmas ar fizisko sagatavotību, tikai tagad par 80-90% esmu kārtīgi to atguvis. Arī pēdējo ADAC posmu, kas notika diezgan smagā trasē, varēju izturēt līdz galam, būs jāsaņemās un galvenais konstantā ātrumā izturēt braucienus līdz finišam,” saka Toms Macuks.

“Nāciju motokross ir izlašu cīņas starp labākajām valstīm pasaulē. Pielīdzināmas kā motokrosa olimpiskajiem svētkiem. Tur cīnās ne tikai individuāli, bet arī komandā. Formāts ir zināms, taču atšķirīgs no tā, kāds ir ierastais. Šī būs mana trešā reize Latvijas izlases sastāvā un man tas ir liels gods pārstāvēt savu valsti. Sastāvs komandai ir pietiekami labs, lai mēs uzrādītu labu rezultātu,” saka Kārlis Sabulis (MX “Moduls”).

Mairis Pumpurs (“Kristera Serģa Motoklubs”) bija patīkami pārsteigts, saņemot uzaicinājumu pārstāvēt Latvijas izlasi Nāciju kausā. “Biju par to iedomājies, taču biju pārliecināts, ka tas nebūšu es. Pēc pāris dienām, kad sāku to aptvert, protams, sajutos pagodināts un arī patīkami satraukts, jo tas nozīmē, ka būs jauni piedzīvojumi.

Pieaugušo izlasē startēšu pirmo reizi, vairākas reizes esmu pārstāvējis junioru izlasi. Jūtos jau kā liels “džeks”, braucot kopā ar pasaules grandiem.” Sacensību formāts sportistam ir zināms, taču viss pārējais gan būs jauns. “Darīšu vislabāko un centīšos izbaudīt procesu. Protams, kopā ar komandas biedriem Kārli Sabuli un Tomu Macuku mērķis ir kvalificēties finālbraucieniem,” saka Mairis Pumpurs.

Latvijas izlases menedžeris Valdis Seratinskis (MX “Moduls”) pastāstīja, ka “sportisti gatavojas un ir pozitīvi noskaņoti, lai pārstāvētu savu valsti Nāciju motokrosā jeb, kā motokrosā ierasts tās saukt, MX Olimpiskajās spēlēs. Visi trīs braucēji ir kaujas gatavībā, lai startētu Itālijā un uzrādītu labu sniegumu un attiecīgi arī rezultātu. Novēlu viņiem cīnīties līdz galam un izbaudīt sacensības!

Novēlam arī šogad mūsu izlasei gūt augstus un labus panākumus Itālijā, Mantovā. Veiksmi, spēku un izturību!

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti