Latvijas motosportisti ieņem 15.vietu Nāciju kausā

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/mxgp

Nozare.lv | 27.septembris 2021 8:46

Latvijas motokrosa izlase, kurā startēja Kārlis Sabulis, Mairis Pumpurs un Toms Macuks, svētdien Mantujā izcīnīja 15.vietu Nāciju kausā.

Latvijas izlase sakrāja 114 punktus.

Pirmajā braucienā, startējot MXGP (Sabulis) un MX2 (Pumpurs) klašu braucējiem, Sabulis ieņēma desmito, bet Pumpurs - 29.vietu 38 braucēju vidū. Uzvarēja dānis Tomass Kjērs Olsens.

Otrajā braucienā, startējot MX2 un "Open" (Macuks) klases sportistiem, Pumpurs ieņēma 28., bet Macuks - 39.vietu 40 braucēju konkurencē. Uzvarēja nīderlandietis Džefrijs Herlingss.

Trešajā braucienā, kurā sacentās MXGP un "Open" klases pārstāvji, Sabulis ierindojās astotajā vietā, bet Macuks nestartēja. Braucienā uzvaru svinēja Herlingss.

Triju braucienu summā par uzvarētājiem ar 37 punktiem kļuva itāļi, kuru rindās brauca Antonio Kairoli, Alesandro Lupīno un Matia Gvadaņīni.

Otro vietu ar 38 punktiem ieņēma Nīderlande, kuras rindās brauca Herlingss, Glens Koldenhofs un Roans van de Mosdeiks, bet trešo ar 39 punktiem - Lielbritānija, kuru pārstāvēja Bens Vatsons, Šons Simpsons un Konrads Mjūss.

Igaunija ar 78 punktiem ierindojās septītajā vietā, Lietuva ar 110 punktiem - 13.vietā.

Jau ziņots, ka sestdien Latvija izcīnīja augsto sesto vietu Nāciju kausa kvalifikācijā, A finālā no 31 izlases iekļūstot labākajām 19.

Mantujā Covid-19 pandēmijas radīto ceļošanas ierobežojumu dēļ nestartēja spēcīgā ASV izlase.

Latvijas izlases menedžeris Nāciju kausā bija Valdis Seratinskis.

Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ Nāciju kauss motokrosā netika aizvadīts.

2019.gadā Latvijas komanda ar Paulu Jonasu, Macuku un Dāvi Ivanovu sastāvā izcīnīja astoto vietu Nāciju kausā, kas latviešu motosportistiem ir visu laiku labākais rezultāts.

Latvijas pārstāvis par Nāciju kausa izcīņas čempionu vienīgo reizi kļuvis 1968.gadā, kad to PSRS izlases sastāvā spēja paveikt Arnis Angers. Neatkarības gados Latvija iepriekš labāko rezultātu sasniedza 1992.gadā, kad salīdzinoši mazā konkurencē izcīnīja 11.vietu, bet pēc tam sekmīgākais bijis 2014.gads, kad savās mājās "Zelta zirga" trasē Ķegumā tika gūta 12.vieta.

Kopš 1990.gada Latvijas izlase Nāciju kausā motokrosā ir startējusi 27 reizes.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti