Liepnā aizvadīts ziemas motokrosa un skijoringa ceturtais posms

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 15.februāris 2022 10:33

12. februārī Alūksnes novadā, Liepnā, atpūtas vietā “Cālenītis” aizvadīts Latvijas čempionāta, Latvijas kausa, Latvijas Junioru čempionāta ziemas motokrosā un motoskijoringā ceturtais posms.

Neskatoties uz to, ka šis sacensību posms norisinājās vienā no tālākajiem Latvijas reģioniem, tajā bija ieradušies ļoti daudz sportisti, kuri katrs savā klasē cīnījās par uzvarām. Liepnā laikapstākļi bija ideāli, spīdēja saule, termometra stabiņš rādīja no rīta -5 līdz -2 grādus pusdienlaikā, sniega segums trasē perfekts un sportisti priecīgi par lieliski aizvadīto posmu. Arī trases izveidotājs ir gandarīts par aizvadīto nedēļas nogali viņa gatavotajā trasē.

Sarunā ar Kvadri ATV 4x4 klases uzvarētāju Ronaldu Rami, viņš pastāstīja šis viņam bijis samērā agrs sacensību rīts, jo bija salīdzinoši tāls brauciens līdz trasei. “Nokļūstot galā punktā - tāda ziema, kādu Latvijā nebiju redzējis. Alūksnē, braucot ārā no DUS, bija jāskatās nevis ap krūmiem vai mājas stūra, bet ap augstām sniega grēdām. Sajūtas lieliskas,” stāsta Ronalds un turpina “pabraucot 30 km tālāk aiz Alūksnes, nonācām Liepnā. Skijoringa sportistiem sacensības notika pilnā sparā. Mēs tikmēr devāmies apskatīt trasi. Segums perfekts, tik labi uzsaldētu trasi sen neatceros. Pirmajā acu uzmetienā šķita, ka tā ir ļoti šaura un tāda, kā mēs sportistu valodā sakām - “vingrojamā”, bet vēlāk braucot braucienus, nemaz tik šaura tā nebija. Ja pietika meistarības, tad varēja arī apdzīt.  Liels paldies Kasparam Bogomolam par trases izveidi,” saka Ronalds. Runājot par braucieniem, kopumā sportistam veicās ļoti labi. “Pirmo reiz sanāca startēt 90 grādos no starta taisnes. Tas deva ļoti lielas priekšrocības tiem, kas bija kopvērtējuma līderi. Abus startus izdevās izvirzīties pirmajā pozīcijā, kuru arī braucienu turpinājumā spēju noturēt. Aizvadīju divus stabilus braucienus, bez kļūdām un liela stresa, kas bija galvenais uzdevums, jo trase bija šaura un līkumota. Kopumā man ir liels prieks par šī gada ziemas motokrosa sezonu tāpēc, ka vispār kaut kas notiek,” tā Ronalds Ramis.

Sacensību trases izveidotājs Kaspars Bogomols: “Dzīvojam vienā no Latvijas tālākajiem punktiem. Šī trase katru gadu tiek gatavota manam dēlam Reinim Bogomolam, kurš šeit kopā ar draugiem un tuvākajiem motocīņubiedriem aizvada savus treniņus un lietderīgi pavada laiku. Pavisam negaidīti Ainārs Vilciņš nedēļas sākumā piezvanīja un piedāvāja iespēju rīkot šeit posmu. Visā Latvijā pie mums laikapstākļi izrādījās vispiemērotākie. Otrdienas vakarā, izvērtējot visus apstākļus un situāciju, tika pieņemts lēmums, ka ceturtais posms norisināsies pie mums Liepnā. Trase bija gatava, taču trešdienas rītā ķērāmies pie dalībnieku laukuma, skatītāju stāvvietu un trases infrastruktūras veidošanas. Segums bija sagatavots ideāls, jo trase ir veidota no rudens jau sākot ar pirmajām sniega pārslām. Pie mums laikapstākļi ļoti labi, kā ne kā garākā ziema. Ledus nosaldēts, sniegs pieblietēts. Vēl trešdien vairākas reizes pamatīgi nolija lietus, reti, kad šādi laikapstākļi gadās. Tad bija gan sniegs, gan ledus. Kopumā bija labi. Tā kā trase tika gatavota treniņu nolūkam, tad tās nosaldētā cietā seguma daļa bija mazliet šaurāka nekā parasti sacensībām gatavota. Sportistu domas bija dažādas, bet kopumā visi bija apmierināti. Arī sacensību dalībnieku bija daudz, apzinoties savu ģeogrāfisko situāciju, tas vienkārši pārsteidza. Prieks par to un paldies visiem, kuri ieradās!

Paldies par atbalstu - Latvijas Motosporta federācijai, Latvijas Skijoringa federācijai, Alūksnes novada pašvaldībai, Liepnas pagasta pārvaldei, ZS "Kadiķi M. A"., ZS "Plešulauzi", ZS "Kavaci", ZS "Avoti", ZS "Kotiņi", SIA “TD&A Moto”, SIA “ARD EOLTAS” un visiem citiem, kas pielika palīdzīgu roku, lai pasākums notiktu,” tā Kaspars Bogomols.

Latvijas čempionāta ziemas motokrosā ceturtā posma TOP3:

Kross ar radzēm MX1 klasē:

Grigorii Laguta (“KTM Motofavorīts”)
Dāvis Kurmis (“Saules Sporta klubs”)
Leons Kozlovskis (“MX Ādaži”)
Kross ar radzēm MX2 klasē:

Valters Logins (“CAMK Latgale”)
Valters Lesničenoks (privāti)
Edgars Upītis (“Gulbenes Moto”)
 Kross bez radzēm MX1 klasē:

Raivis Eikmanis (“Rambas R”)
Edgars Siliņš (“Motosports RT”)
Arvis Grāmatnieks (privāti)
Kross bez radzēm MX2 klasē:

Roberts Lapa (“MX Ķekava”)
Raivis Zolmanis (“Saldus motoklubs”)
Sandis Čalpa (“VV Moto Racing Team”)
MX 50 klasē:

Aleksa Mauriņa (“F.F.F. Sporta klubs”)
Everts Kriss Rikveilis (“MK Ape”)
Valters Jurčenko (“IK Auseklis motoklubs”)
MX65 klasē:

Raivo Krūmiņš (“Kalsnava MB”)
Kristians Baltus (“Rambas R”)
Ričards Jurčenko (“IK Auseklis motoklubs”)
MX85 klasē:

Artūrs Platačs (“Kalsnava MB”)
Rems Šarovs (“CAMK Latgale”)
Toms Audijanovs (“CAMK Latgale”)
Kvadri 50 klasē:

Bruno Strautmanis (privāti)
Mārtiņš Mauriņš (“F.F.F. Sporta klubs”)
Bruno Freivalds (privāti)
Kvadri Juniori klasē:

Mairis Vasiļenko (“Gulbene Moto”)
Līva Zuze (privāti)
Kvadri Open klasē:

Mārtiņš Toms Puķītis (“Mārupes AMK Bieriņi”)
Dāvis Ciršs (“MX Ādaži”)
Agris Neija (“Gulbene Moto”)
Kvadri ATV 4x4 klasē:

Ronalds Ramis (privāti)
Andris Ciršs (“MX Ādaži”)
Armands Laptiks (privāti)

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti