Jonass izcīna ceturto vietu Argentīnas "Grand Prix" 1

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/mxgp

Nozare.lv | 21.marts 2022 8:35

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien Argentīnā Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) pasaules motokrosa čempionāta MXGP klasē trešajā posmā izcīnīja ceturto vietu.

"Husqvarna" rūpnīcas komandu pārstāvošais Latvijas motosportists pirmajā braucienā pēc uzvarētas kvalifikācijas sestdien ieņēma sesto vietu, bet otrajā braucienā izcīnīja piekto pozīciju, kas ļāva Argentīnas posmā ierindoties ceturtajā vietā un iegūt 31 punktu.

Arī otrā brauciena sākumā Jonass ierindojās trešajā pozīcijā, bet otrajā aplī atkāpās uz piekto vietu. 

Brauciena turpinājumā slovēnis Tims Gajsers bija līderis, par četrām sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju francūzi Maksimu Reno, kurš uzvarēja pirmajā braucienā. Jonass spēja atgūt vienu pozīciju, tomēr no labāko trijnieka atpalika apmēram četras sekundes. 

Tuvojoties brauciena pēdējām deviņām minūtēm Jonasam izdevās samazināt starpību līdz trešajā vietā esošajam spānim Horhem Prado līdz divām sekundēm. 

Pēc neveiksmīgi izbraukta līkuma Latvijas sportists atkāpās par vienu pozīciju un noslēdza braucienu piektajā vietā.

Otrajā braucienā ātrākais bija Gajsers, kurš par nepilnām astoņām sekundēm apsteidza Reno, bet trešo vietu ieņēma spānis Rubens Fernandess, piekāpjoties desmit sekundes. Jonass uzvarētājam zaudēja 18 sekundes.

Posmā ar 47 punktiem uzvarēja Gajsers, otro vietu ar tādu pašu punktu skaitu ieņēma Reno, bet labāko trijnieku noslēdza Prado ar 36 punktiem.

Kopvērtējuma līderis ar izcīnītu 141 punktu ir Gajsers, otro pozīciju ieņem Reno ar 124 izcīnītiem punktiem, kamēr trešajā vietā ierindojas Prado ar 118 punktiem. Jonass ar 42 punktiem atrodas 15.vietā.

Jau ziņots, ka pirmajā posmā Lielbritānijā Jonass nepiedalījās iekaisušu plaukstas locītavas cīpslu operācijas dēļ.

Pēc otrā posma, kurā rokai bija atnākušas vaļā šuves, Beļģijā tika veikta vēl viena operācija, un vēl otrdien sportistam bija vizīte pie operējušā ārsta.

2021.gada čempionātā uzvarēja nīderlandietis Džefrijs Herlingss, aiz sevis atstājot francūzi Romēnu Fevru un slovēni Timu Gajseru.

Latvijas motosportists Jonass, kurš sezonas divos noslēdzošajos posmos nestartēja, sezonu noslēdza astotajā pozīcijā.

Šosezon iecerēti 20 posmi un sestais no tiem notiks 24.aprīlī Ķegumā.

 
Visi komentāri
 
Hmm 21.marts 2022 11:05
0 0 Atbildēt

Kas ar Jonasu noticis? - kritiens, tas norm - bija jau pierasts, bet kvalifikācijā pirmais, gonkā ceturtais!!! Prieks, ka izdodas un esmu kļūdījies, domājot, ka neko labu vairs nevarēs sagaidīt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti