Dēļ savainojuma Ķeguma posmu izlaidīs Jonass, MXGP klasē no Latvijas startēs Šileika

 

Foto: Facebook.com/thomas.sileika

LaMSF | 31.maijs 2023 13:38

3. un 4. jūnijā moto trasē "Zelta Zirgs", Ķegumā jau 14. reizi norisināsies MXGP pasaules motokrosa čempionāta posms, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāta etaps EMX250 un EMX125 klasēs. Šoreiz Latvijas posmu traumas dēļ izlaidīs Pauls Jonass, taču MXGP klasē uz starta gatavojas iziet Tomass Šileika.

“Zelta Zirgs” trase jau izsenis ir viena no skatītāju iemīļotākajām pieturvietām MXGP kalendāra ietvaros. Sacensību rīkotāju organizācija ”Infront” 2019. un 2020. gada sezonās Latvijas “Grand Prix” atzinuši par vislabāk organizēto posmu.

Arī šogad organizatoru komanda parūpējusies par uzlabojumiem gan trasē, gan skatītāju sektoros. Pasākuma nagla būs MXGP klases starti, kurā pieteikušies 29 dalībnieki. Šoreiz trasē neredzēsim vietējās publikas mīluli Paulu Jonasu, kurš Francijas posmā krita un satraumēja īkšķi, taču elitārā motokrosa klase bez latviešiem nepaliks - uz starta gatavojas iziet Tomass Šileika. Tāpat Ķegumā redzēsim igauņu motokrosa leģendu Tanelu Leoku, kurš šogad startē vien atsevišķās sacensībās, kā arī citu Igaunijas sportistu Andero Lusbo, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē Ķegumā piedalījās Nacionālā kausa sacensībās un MXPRO grupā izcīnīja uzvaru. Lietuvu Latvijas posmā pārstāvēs Domants Jazdauskas.

Pēc aizvadītajiem septiņiem posmiem pašreizējais MXGP sezonas kopvērtējuma līderis ir Horhe Prado, kurš ar 24 punktiem ir priekšā Džefrijam Herlingsam, kamēr trešo un ceturto vietu ar vienādu punktu skaitu dala Romēns Fevrs ar Rubenu Fernandesu.

Liela uzmanība ir pievērsta Eiropas čempionātam 125cc klasē, jo šīs klases līderis ir pērnā gada Eiropas bronzas un pasaules sudraba medaļas ieguvējs Jānis Mārtiņš Reišulis. Sezonas kopvērtējuma vicelīderis šobrīd ir Matiss Valāns, bet TOPa trešo vietu pirms Latvijas posma ieņēmis Maksimilians Verners. EMX125 klasē Ķegumā savu dalību no latviešiem pieteikuši arī Raivo Laicāns (AMK Bieriņi), Tomass Šaicāns (Saldus motoklubs), Markuss Kokins (MX Moduls), Ralfs Spila (Rodeo MX) un Markuss Ozoliņš (MX Moduls).

Ne mazāk svarīga klase priekš latviešu līdzjutējiem ir EMX250 klase, kurā starp vadošajiem pilotiem ir Kārlis Alberts Reišulis. Latvietis sezonas kopvērtējumā šobrīd ir sestais. Mājas posmā šajā klasē plāno startēt arī Eiropas trasēs sevi pierādījušie Edvards Bidzāns (AMK Bieriņi), Mairis Pumpurs (MX Moduls), Martins Platkēvičs (KTM Motofavorīts), Roberts Lūsis (Motokurzeme) un Rauls Blumfelds (KTM Motofavorīts).

EMX250 klases līderis pēc četriem aizvadītajiem posmiem ir Andreā Bonakorsi, kuram seko Kajs Karsemakerss, bet trešo tabulas ailīti ieņem Kass Valks.

“MXGP of Latvia” rīkotājs Kristers Serģis: “Trase salīdzinājumā ar pagājušajā nedēļās nogalē Ķegumā aizvadīto Nacionālo kausu krietni uzlabota un papildināta: lielā daudzumā tika savesta grunts – gan māls, gan smilts, lai varētu izveidot atkal interesantus elementus sportistiem, ko izbaudīt un arī skatītājiem, ko vērot. Gaidām plašu līdzjutēju pieplūdumu gan no Skandināvijas, gan no Lietuvas un Igaunijas, tāpat ceram arī uz skatītājiem no Latvijas. Gaidāmas aizraujošas sacensības ar krietnā daudzumā Latvijas sportistu pārstāvniecību, kuriem es novēlu panākumus! Biļešu cenas saglabājušās iepriekšējā līmenī - auto stāvlaukums ir par brīvu, savukārt “Priority parking”, kas vēlas piebraukt tuvāk trasei ir par maksu. VIP zonas apmeklētājiem būs vienas terases vietā būs divas. Viena kā parasti atradīsies trases vidū, bet otra “Stikla kalnā”. Ja ar laikapstākļiem viss būs kārtībā, būs lielais ceļamkrāns, kas cilās viesus 60m augstumā, lai varētu noskatīties šos motokrosa svētkus no augšas. Vēlreiz aicinu visus līdzjutējus sestdien, svētdien doties uz Ķegumu. Sinoptiķi nedēļas nogalē sola motokrosam atbilstošus laikapstākļus – būs ne auksts, ne karsts. Kopumā viss izskatās labi.”

Biļetes uz “MXGP of Latvia” posmu iespējams iegādāties sacensību oficiālajā mājas lapā FIM Motocross world championship – MXGP Latvia (latviamxgp.com).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti