iAuto fotogalerija, "Ķegumā atkal pasaules motokross" (+ FOTO)

 

Foto: Jānis Grīnhofs

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 4.jūnijs 2023 2:30

Šajā nedēļas nogalē Ķegumā atkal viesojas lielais motokross. Zelta zirga mototrasē tiek aizvadīti kārtējie Eiropas un pasaules čempionātu posmi. Abos čempionātos Ķegumā startē arī vairāki latviešu sportisti.

Sestdienā tika aizvadīti treniņbraucieni, kvalifikācijas braucieni un pirmie ieskaites braucieni Eiropas čempionāta dalībniekiem. Lielisks sniegumu,kā jau bija gaidāms, demonstŗēja brāļi Reišuli. Jaunākais no brāļiem Jānis-Mārtiņš izcīnija uzvaru 125cm3 klasē, bet vecākais brālis Kārlis Alberts finišēja ceturtais Eiropas 250cm3 klasē. Vēl pie punktiem Eiropas ieskaitē tika Edvards Bidzāns un Mairis Pumpurs attiecīgi 6.un 9.vieta 250cm3 klasē. Bet 125cm3 klasē Markuss Ozoliņš 14. Lieliski braucienu aizvadīja Tomass Šaicāns, taču ķibele pašās brauciena beigās un ārpus punktiem.

Pasaules ieskaitē MX2 klasē dominēja Husqvarna un holandieši. Uzvaru kvalifikācijā izcīnija Kais de Volfs, sīvā cīņā apsteidzot tautieti Roanu van de Mozdiku. MXGP klasē bezkompromisu cīņu no sākuma līdz finišam aizvadīja abi čempionāta līderi Džefrijs Herlings un Horhe Prado. Kvalifikāciju meistars Prado šoreiz atzina konkurenta pārākumu.

Kā jau iepriekš tika minēts, Pauls Jonass veselības problēmu dēļ Ķegumā nestartē. Tomēr bez latvieša MXGP neiztika. Ar "lielajiem puišiem" trasē devās Tomass Šileika. Latvietim trasē neklājās viegli, finišā 20.vieta. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti