Latvijas kausā Cross Country Saldū ātrākais Miks Rasmanis

 

Foto: LaMSF

30.augusts 2023 8:17

27. augustā Saldus novadā, Lutriņos, trasē “Alpi” aizvadīts Latvijas kausa cross country ceturtais posms.

Ja pērn lija lietus, trasē bija vieni dubļi, tad šogad laikapstākļi lutināja kā sportistus, tā skatītājus un, protams, arī posma organizatoru. Spīdēja saule, putekļu praktiski nebija, diena bija izdevusies, lieliska. Solo klasēs startēja 109 sportisti un kvadru klasēs 24 braucēji. Šogad trasē tika veikti šādi tādi uzlabojumi, kā arī tā bija pretējā virzienā. Tas braucējiem radīja sajūtu, ka sacensības notiek jaunā trasē.  

Pirmo reizi Cross Country organizators bija izveidojis MX Dāmu klasi, kurā startēja divas daiļā dzimuma pārstāves Estere Miglāne, kura savā klasē ieguva pirmo vietu un Kristīne Melne, kura attiecīgi ierindojās otrajā vietā. Kā atzina organizators Raivis Zīrups: “šis ir tikai sākums.”

EGP klasē uzvaras laurus plūca Miks Rasmanis (“KTM Orange Racing”), otrajā vietā Markuss Daniels Jauntirāns (“Motosports Racing Team”), bet trešais Edgars Rudītis (“Motosports Racing Team”).

EGP klases ātrākais sportists, sacensību līderis Miks Rasmanis (“KTM Orange Racing”): “Šī nav mana trase. Kaut kā līdz galam to nespēju atcerēties.” Sportists bija gatavojies, ka būs lieli dubļi, jo sestdien lija lietus, bet sacensību dienā bija ideāli laikapstākļi, spīdēja saule, lietus nelija. “Startā aizbraucu kā viens no pirmajiem. Tā arī visu brauciena laiku noturējos līdera pozīcijās. Sanāca interesantas cīņas visa brauciena laikā. Nevarēju iegaumēt trasi, atcerēties visus tos līkumus, vienā pat aizbraucu par tālu. Tur konkurenti bija klāt, patīkami, ka bija šie braucēji, kas šāda veida trasē turēja līdzi. Tas dod to patīkamo cīnīšanās garu un adrenalīna devu. Pirmos četrus apļus turējos ar Ingu Bērziņu, Jāni Lubānu un Markusu Danielu Jauntirānu. Beigās ar Markusu no visiem atrāvāmies un tad turpinājām cīņu par uzvaru. Bija interesanti. Ātrums visiem bija labs,” atzīst sportists. Pirmo reizi Cross Country posmā notika tāllēkšanas konkurss. “Tas, kurš pirmā apļa finiša pēdējā tramplīnā vistālāk aizlēca, saņēma specbalvu. Tramplīna uzmetiens bija, bet bija jāpiezemējas plaknē. Enduro motocikls ir tāds, kāds tas ir, bet bija jautri. Es aizlēcu aptuveni 25 metrus. Arī skatītājiem bija ko redzēt,” saka Miks Rasmanis, kuram šajā sezonā vēl atlikušas četras sacensības, nākamnedēļ Latvijas kausa 5. posms Cross Country Lubānā. “Tad pēc divām nedēļām braukšu uz Eiropas čempionāta ceturto posmu Enduro Polijā. Un pēc tam vēl divi posmi Baltijas čempionāts Enduro Lietuvā un finālposms Cross Country Ķekavā,” tā Miks Rasmanis.

Kvadri open klases pirmās vietas ieguvējs Aivis Graudiņš (“Saldus motoklubs”): “Sacensības man patika, rezultāti labi. Laicīgi zināju, ka trase būs pretējā virzienā, tāpēc biju tam gatavs, kā arī pirms sacensībām man bija iespēja braukt treniņus. Biju mazliet pārsteigts, ka bijām tik daudz kvadristu, protams, braucēji bija ļoti dažādos līmeņos. Ar startiem neesmu apmierināts, pie tiem vēl jāstrādā, jāveic tehnikas uzlabojumi. Sacensības noorganizētas ļoti labi. Šogad “Alpu” trasē bija ļoti labi laikapstākļi, ideāli gan organizatoriem, gan sportistiem!”

Sacensību organizators un kvadri open klases piektās vietas ieguvējs Raivis Zīrups (“MX Saldus”):  “Sacensības izdevās, viss bija super. Trāpījām desmitniekā. Nelija. Sestdien nolija tik, cik vajadzēja. Perfekti. Diena bija saulaina un ļoti laba. Trase, manuprāt, bija forši sagatavota. Pats arī startēju. Miera nebija. Pirmo apli braucu visiem pa priekšu. Pēc tam jau Aivis Graudiņš mani noķēra un aizbrauca pirmais. Viņš ir ātrāks par mani. Ar savu cietušo kāju to pirmo apli noturēju. Kvadri open klasē finišēju kā piektais. Šoreiz nevarēju riskēt, bija jāievēro saudzīgais režīms, jo drīzumā ieplānota krustenisko saišu operācija. Manā skatījumā ļoti labs dalībnieku skaits. Prieks, ka bija daudz kvadru klases braucēju. Pēc sacensībām sportisti nāca klāt un teica paldies. Arī vēl nākamajā dienā pēc sacensībām solo klases braucēji zvanīja un teica, ka bija ļoti labas cīņas trasē. Zupa beidzās ātrāk kā bija plānots. Man patika. Pozitīvas emocijas ir gūtas. Arī MX Dāmu klasē divas dāmas startēja. Iesākumā labi. Kāds jau arī kādu dublīti atrada, bet kopumā “pa tīro”. Bez traumām. Ar nepacietību jau gaidu nākamo gadu. Gandarījums un bauda par tik labi aizvadītām Cross Country sacensībām.”

Sacensībās tika rīkots konkurss par tālāko lēcienu. Galveno balvu – ZS “Druvas” sagādāto riepu – ieguva Juniori 14+ klases otrās vietas ieguvējs Alisters Budanovs (“Saldus motoklubs”) ar 27 metru tālu lēcienu. 

Latvijas kausa Cross Country ceturtā posma TOP3: 

EGP klasē:

  1. Miks Rasmanis (“KTM Orange Racing”)
  2. Markuss Daniels Jauntirāns (“Motosports Racing Team”)
  3. Edgars Rudītis (“Motosports Racing Team”)

Juniros 14+ klasē:

  1. Gustavs Krasts (“Motosports Racing Team”)
  2. Alisters Budanovs (“Saldus motoklubs”)
  3. Emīls Ivanovs (“Motosports Racing Team”)

Hobiju klasē: 

  1. Kristaps Bajārs (“MX Ķekava”)
  2. Jurģis Žukas (“Saldus motoklubs”)
  3. Jānis Jansons (“Motosports Racing Team”)

Seniors 40+ klasē:

  1. Ingus Bērziņš (“Motosports Racing Team”)
  2. Ragnar Valdstein
  3. Jānis Gražulis

Veterāni 50+ klasē:

  1. Raimonds Baltgalvis (“Saldus motoklubs”)
  2. Ivars Miķelsons (privāti)
  3. Aigars Krasts (“Motosports Racing Team”)

Iesācēji (C) klasē:

  1. Mihkel Reino
  2. Kristers Balandiņš
  3. Bruno Ģērmanis

Open 1h klasē:

  1. Niks Bortiņš 
  2. Mareks Zolmanis (“MX Saldus”)
  3. Roberts Lapa (“MX Ķekava”)

85 cc3 klasē:

  1. Inguss Supe (“Sigulda Racing Team”)
  2. Ričards Dambergs (“Saldus motoklubs”)
  3. Gusts Rasmanis (“KTM Orange Racing”)

Absolūtais iesācējs klasē:

  1. Elvis Sapals
  2. Ivo Hartmanis
  3. Valters Skilvalts

MX Dāmas klasē:

  1. Estere Miglāne
  2. Kristīne Melne

Kvadri open klasē:

  1. Aivis Graudiņš (“Saldus motoklubs”)
  2. Raido Viinapuu
  3. Nerijus Moisas

ATV klasē:

  1. Taivo Kaarna
  2. Tonu Tooming
  3. Kalev Koivsaar

Klubu komandu ieskaitē pirmajā vietā ar 57 punktiem “Saldus motoklubs” – Jurģis Žukas, Raimonds Baltgalvis, Aivis Graudiņš un Alisters Budanovs.

Otrajā vietā ar 57 punktiem “Motosports Racing Team” 1. komanda – Markuss D. Jauntirāns, Ingus Bērziņš, Jānis Jansons un Gustavs Krasts.

Trešajā vietā ar 45 punkiem “Motosports Racing Team” 2. Komanda – Aigars Krasts, Ivo Ģermanis, Edgars Rudītis un Emīls Ivanovs.                                                                                                                                    

Sacensību rezultāti: https://beta.speedhive.com/events/2368663 

Latvijas kausa Cross Country piektais posms norisināsies 9. septembrī Lubānā, Lubānas mototrasē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Škoda paziņo uzlādējamā hibrīda Kodiaq iV cenu

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda atklājis savā modeļu klāstā pirmā uzlādējamā hibrīda cenu. Kodiaq iV Vācijas tirgū Selection komplektācijā maksās 48 530 eiro . Lasīt vairāk

 

Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 2

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti