Latvijas MX1 klases čempions motokrosā Toms Macuks noslēdz karjeru

 

Foto: Publicitātes foto

LaMSF | 17.oktobris 2023 10:25

Vairākkārtējais Latvijas motokrosa čempions, 30 gadus vecais Toms Macuks paziņojis par aktīvā sportista karjeras noslēgšanu. Macuks, kurš motokrosa sacensībās piedalās kopš 1996. gada, no sporta aiziet kā esošais MX1 klases čempions.

Sportiskās gaitas motokrosā “Rodeo MX” kluba ilggadējais flagmanis uzsāka 3 gadu vecumā, piedaloties kvadriciklu sacensībās. Gadu vēlāk (1997) jaunais sportists pārsēdās uz solo motocikla. Savas sportiskās karjeras laikā, uzrādot labus rezultātus, Toms startējis gan Latvijas mēroga, gan starptautiskās sacensībās motokrosā, divreiz izcīnot Eiropas vicečempiona titulus (2013, 2020), bet 2022. gadā beidzot Eiropas meistarsacīkstēs tika pie zelta. Septiņas reizes triumfējis Latvijas čempionātā dažādās klasēs (2004, 2007, 2010, 2019,2020, 2022, 2023), kā arī kļuvis par Baltijas čempionu un uzvarējis arī citās starptautiskās sacensībās. 2016. gadā startējis pasaules čempionātā MXGP klasē. Tāpat Toms piecas reizes pārstāvējis Latvijas izlasi Nāciju kausā motokrosā (2016, 2017, 2019, 2021, 2022). 

Toma Macuka lēmums par karjeras beigšanu nav bijis spontāns: “Par karjeras noslēgšanu domāju jau ilgāku laiku. Pa lielam visus šos gadus motokrosa sacensībās es piedalos prieka pēc, bet šobrīd tās sajūtas braucot un uzvarot vairs nav tādas kā agrāk. Tagad viss ir kļuvis tāds pašsaprotams – netiek radītas vajadzīgās emocijas. Tāpēc sapratu, ka ir pienācis laiks beigt profesionālo karjeru. Man izdevies to noslēgt kā čempionam, pat neskatoties uz to, ka šī sezona man bijusi neveiksmīga – viss sākot ar ģimenes problēmām gada sākumā, līdz arī tagad negāja kā biju cerējis. Tik un tā čempiona tituls ir izcīnīts un esmu beidzis karjeru kā uzvarētājs nevis kā otrais vai trešais.”

Lai arī Macuks aktīvā sportista gaitām ir teicis ardievas, viņš neizslēdz, ka kaut kad varētu arī atgriezties trasē, bet ne vairs dēļ rezultāta, vairāk prieka pēc. “Nesaku, ka kaut kad nākotnē vēl neizdomāšu piedalīties kādās no sacensībām, bet šobrīd tāda doma nav. Motokrosu vēlos braukt ar prieku, bet kā jau minēju, šobrīd vairs nav tādas emocijas, kādas vēlos gūt,” piebilda Toms Macuks. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 4

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 27

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti