Pieci latviešu motosportisti startēs Francijā, enduropale sacensībās

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 30.janvāris 2024 13:22

Motosportisti ir devušies ceļā uz Franciju, kur no 2. līdz 4. februārim norisināsies grandiozās “Enduropale du Touquet Pas de Calais” sacensības.

No Latvijas šogad ATV klasē pirmo reizi startēs Cross Country sportisti Armīns Timinskis un Artis Štrodahs, kā arī motokrosa braucēji Q Open klasē Kārlis Neija (“Motosports Racing Team”), pieredzējušais veterāns Jānis Kirilko (“MX Ādaži”) un Aldis Naglis (“Camk Latgale”).

Tradicionāli šīs sacensības norisinās Padekalē (fr. val. Pas de Calais - jūras šaurums starp Francijas ziemeļu krastu un Lielbritāniju, kas savieno Lamanšu ar Ziemeļjūru) jūras krastā pa smiltīm, kurā izveidota gara enduro trase ar dažādiem elementiem. Šāda mēroga sacensībās konkurence ir liela, starts notiek pa līnijām. Sacensības ir vērienīgas ar lielo dalībnieku skaitu gan kvadraciklu, gan solo klasēs. Mūsu sportisti startēs sestdien, 3. februārī, kad starts tiks dots kvadraciklu klasēm, kur teju 400 dalībnieki trasē dosies reizē. Brauciena ilgums atkarīgs no izvēlētās klases. Svētdien notiks solo motociklu brauciens.

Armīns Timinskis: “Brauksim ar Arti Štrodahu ATV klasē. Par šīm sacensībām biju jau dzirdējis iepriekš, bet tagad vārds pa vārdam salikās, ko darām starpsezonā. Jā, viss sakrita, dodamies ceļā. Izmēģināsim, kā ir divarpus stundas braukt par Francijas pludmales smiltīm. Liels izaicinājums, daudz nezināmā. Esam izpētījuši gan nolikumu, gan arī citas lietas. Pirmajā gadā mērķis ir finišēt. Tad jau sapratīsim ar ko jārēķinās nākošgad.”

Artis Štrodahs: “Ar Armīnu esam labi draugi. iepazināmies Cross Country Latvijas sacensībās, Viņu šīm sacensībām uzrunāja lietuviešu braucējs Aurimas Auris Urbonavicius. Piedāvāja izbraukt kaut kur ārpus Latvijas un piedalīties sacensībās Francijā. Tāds sapnis jau vienmēr ir bijis - piedalīties kādās lielāka mēroga sacensībās. Šīs ir diezgan vērienīgas sacensības. Aktīvi gatavojamies, trenējamies, iegādājamies nepieciešamās lietas - bruņas, ķiveres, zābakus. Ievērojot visus normatīvus, lai mūs pielaistu pie starta. Ceru, ka viss būs kārtībā, visi svarīgie mājas darbi ir izdarīti. Ceru, ka veselība un izturība pietiks. Neesmu nekad braucis 2,5 stundas no vietas. Paldies Latvijas Motosporta federācijai.”

Kārlis Neija startēs vienlaicīgi Q open un Q Juniori klases ieskaitē, kas ir dalībniekiem zem 18 gadu vecuma. “No oktobra aktīvi aizvadu fiziskos treniņus sporta zālē, trasē sanāk pabraukt mazāk. Ir sniegs, bet tik un tā ir sanācis pabraukt arī pa smilšu seguma trasi, tāda, kāda būs Francijā. Gatavojot šīm sacensībām tehniku, kvadraciklam esam veikuši mazas, specifiskas izmaiņas. Tās ir izmēģinātas un pārbaudītas, mazliet savādāk kā ierasts motokrosa sacensībās. Uz šīm sacensībām braucu, lai gūtu pieredzi, par rezultātu vēl grūti spriest. Francijā sākšu no 300.-350. starta vietas, īpaši nav iespējams gūt augstus rezultātus. Bet šogad jāiegūst maksimāli augsta vieta, lai nākošgad jau tiktu labākā starta vietā. Kopumā braucu izbaudīt sacensības. Tas būs labs treniņš šī gada sezonai. Jūtos ļoti labi, jau nevaru sagaidīt. Lielāka motivācija ir gatavoties, jo šīs būs pirmās šīs sezonas sacensības. ”

Novēlam mūsu sportistiem veiksmi, izturību un labus panākumus Francijā!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti