Uldis Freibergs uzvar MX1 klasē Aizputē

 

Foto: Māris Stiprais

LaMSF | 29.aprīlis 2024 10:39

28. aprīlī, Aizputē “Misiņkalna” mototrasē aizvadīts “Magmum” Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā. Svētdien startēja MX65, MX85, MX125, MX1 un MX2 klase. Kopā startēja 105 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas.

Latvijas čempionāta klubu komandu vērtējumā Aizputē uzvaras laurus plūca “Saldus motoklubs”, otrajā vietā motoklubs “Rodeo MX”, bet trešajā vietā motoklubs “Motosports Racing Team/Auseklis”.

MX1 klasē pirmo vietu izcīnīja Uldis Freibergs (“Saldus motoklubs”), kurš aiz sevis atstāja lietuviešu sportistu Domantas Jazdauskas (“Rodeo MX”) un igauņu braucēju Mikk Martin Lohmus (“Hrc Igaunija Racing Club”).

Sarunā ar MX1 klases uzvarētāju Uldi Freibergu (“Saldus motoklubs”), viņš atklāja, ka sacensības Aizputē viņam bija ļoti, ļoti veiksmīgas. “Vairāk neko nevarētu vēlēties. Diena izdevās perfekta. “Magmum” Latvijas čempionāta motokrosa atklāšanu vērtēju kā izdevušos un ļoti labu. Viss bija augstā līmenī. Sacensības ļoti patika,” stāsta Uldis Freibergs.

Kvalifikācijas brauciens sportistam izdevās labs, tajā viņš uzvarēju ar 0,2 sekunžu pārsvaru. Tas deva lielu priekšroku, dodoties uz finālbraucienu startiem.

“Varēju izvēlēties jebkuru starta vietas pozīciju. Tas bija liels bonuss, kuru pats nopelnīju kvalifikācijā. Pirmais brauciens bija notikumiem pilns. Starta līkumā braucu pirmais. Par vēlu nobremzēju, rezultātā tas man lika izbraukt par daudz uz ārmalu. Savācos, neapgāzos, bet man pagāja garām vēl kādi 7- 10 braucēji. Turpināju braucienu no 15. vietas. Pirmā apļa laikā biju aizcīnījies līdz kādai  4.- 5. vietai,” saka Uldis, kurš pirmajā braucienā uzvarēja.

Arī otrajā braucienā, startā līkumā sportists izbrauca nedaudz par tālu. Tā rezultātā Domantas Jazdauskas pabrauca garām, tad arī Toms Macuks (“Rodeo MX”) apdzina. “Turpināju braucienu kā trešais, tad pēc pāris apļiem apdzinu Domantas Jazdauskas. Neteiktu, ka ar otro vietu esmu apmierināts, jo vēlos uzvarēt un būt pirmais,” saka Uldis Freibergs.

Šī ir Ulda MX1 klases debija, jo šī būs viņa pirmā pilnā sezona MX1 klasē. “Uzvarēt jau pirmajā posmā, ir tiešām “WOW”. Varu priecāties un lepoties par savu sasniegumu. Ceru, ka uz nākamajiem būs vēl vairāk braucēju ar kuriem mačoties un sacensties. Vēlreiz paldies organizatoriem par labi sagatavotu trasi un pasākumu kopumā. Centīšos turpināt šādā garā arī visu pārējo sezonu,” tā par aizvadīto posmu Aizputē stāsta Uldis Freibergs.

“Magmum” Latvijas čempionāta pirmā posma TOP3:

MX65 klasē:

Rasmus Naar (“LL Racing”) Igaunija
Erki RaudnageL (“MTU SEK”) Igaunija
Rūdolfs Spila (“Rodeo MX”)
MX85 klasē:

Jēkabs Hudolejs (“Rodeo MX”)
Martins Cīrulis (“MX Moduls”)
Enriko Peilman (“Redmoto Racing”) Igaunija
MX125 klasē:

Jēkabs Kubuliņs (“Kristers Serģa motoklubs”)
Alberts Knapšis (“Motosports Racing Team/Auseklis”)
Kaspars Uibu (“AMB Racing Team”) Igaunija
MX2 klasē:

Rauls Blumfelds (“Saldus motoklubs”)
Martins Platkēvičs (privāti)
Markuss Kokins (“MX Moduls”)
MX1 klasē:

Uldis Freibergs (“Saldus motoklubs”)
Domantas Jazdauskas (“Rodeo MX”)
Mikk Martin Lohmus (“Hrc Igaunija Racing Club”)
Rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/events/2587254

“Magmum” Latvijas čempionāta motokrosā otrais posms norisināsies 11.-12. maijā Apē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kad domas citur - neliela gājējas un automašīnas sadursme (+ VIDEO) 10

Video autors raksta, ka gājēji reizēm pārāk uzticas autovadītājiem un pieņem, ka tie visi domās vienādi. Tā nebūt nav, jo arī šajā situācijā viens autovadītājs meiteni palaiž, bet otrs pat nedomā to darīt. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām košo Peugeot 208 Hybrid (+VIDEO)

Peugeot 208 ir viens no aizraujošākajiem mazās klases automobiļiem, ko tagad var nopirkt arī kā hibrīdu. Mazais dzeltenais auto dižosies ar satriecošu dizainu un taupīgu apetīti pret degvielu. Lasīt vairāk

 

Jaunpienācēji auto tirgū: vai tiem var uzticēties?

Tikai divos vai trīs gados Eiropas auto tirgū parādījušies daudzi iepriekš nedzirdēti ražotāji no Āzijas. Šīs kompānijas galvenokārt koncentrējas uz elektrisko piedāvājumu. Aziāti prot pārsteigt ar iespaidīgiem tehniskajiem parametriem, tehnoloģijām un to visu piedāvā par salīdzinoši zemu cenu. Bet kā ir ar kvalitāti un uzticamību? Lasīt vairāk

 

Prezentēts jaunais Rolls-Royce Cullinan (+ FOTO) 3

Britu luksuss automobiļu ražotājs Rolls-Royce modernizējis krosoveru Cullinan. Automašīnai pamainīti eksterjera un interjera elementi, V12 motors paliek. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti