Baltijas jauno motošosejas talantu ceļš uz pasaules čempionātu – MiniGP Baltic

 

Foto: Publicitātes attēls

LaMSF | 8.maijs 2024 16:27

2024. gada motošosejas sezona Baltijas valstīs ir piedzīvojusi vēsturisku sasniegumu. Pateicoties Lietuvas, Latvijas un Igaunijas motosporta federāciju sadarbībai, Baltijas valstu jaunajiem motošosejas braucējiem ir iespēja šovasar piedalīties pasaules MiniGP čempionāta posmos Lietuvā, Latvijā un Igaunijā.

Sezonas noslēgumā, divi labākie braucēji pārstāvēs Baltijas valstis MiniGP finālsacensībās, kuras tradicionāli notiek  MotoGP noslēdzošajā posmā Valensijā.

Par MiniGP pasaules čempionātu

Ideja par vienotu, visjaunākas paaudzes motošosejas čempionātu tika realizēta 2021. gadā, kad startēja pirmais FIM MiniGP seriāls. Pieaugot dalībnieku interesei, tā ģeogrāfija jau pērn bija paplašinājusies līdz 18 nacionālajiem, reģionālajiem un pat kontinentālajiem čempionātiem. Paredzams, ka šosezon to skaits vēl pieaugs.

Neraugoties uz sacensību skaita pieaugumu, nemainīgs ir to formāts - tās notiek kartinga trasēs, piedalās 10 – 14 gadus veci braucēji ar identiskiem, itāļu ražotāja “Ohvale” minimotocikliem. Laika uzskaite, ekipējums un drošība, viss kā īstajās, pieaugušo sacīkstēs.

MiniGP Baltic ideja

Jau sākot ar 2021. gadu, kad aizsākās pasaules MiniGP čempionāts, tā formāts un ideja aizrāva vairākus pašmāju motošosejas entuziastus, kuri par savu misiju uzskatīja palīdzēt bērniem un jauniešiem spert pirmos soļus motosportā. Latvijā bērnu motosporta stūrakmens ir nacionālais Zelta Mopēda fenomens, kura absolventi vēl šobrīd ir redzami trasēs un treneru darbā. MiniGP var uzskatīt par Zelta Mopēda mūsdienu interpretāciju, kas paver neticamas iespējas jaunajiem braucējiem savas prasmes pierādīt jau pasaules mērogā. Biklie centieni izveidot tikai Latvijas seriālu, noveda pie spēku apvienošanas ar Lietuvas un Igaunijas motosporta federācijām, kas deva vajadzīgo apjomu un impulsu, lai FIM akceptētu reģionālā čempionāta – Baltic MiniGP izveidi. Lielākā Latvijas MiniGP komanda ir izveidojusies apvienojot bērnu motosporta aizsācēja, leģendārā “IK Auseklis” un MiniGP aizsācēja Latvijā, “Bruno Moto” spēkus, pieredzi un nākotnes vīziju.

FIM MiniGP Baltic Series 2024

FIM MiniGP Baltic čempionātā sacentīsies 10 – 14 gadus veci Baltijas un citu valstu sportisti, kuri būs reģistrējušies sacensībām. Braucēji startēs sacensībās ar Ohvale 160 ccm minimotocikliem, kuru jauda ir ~ 15 ZS

Sacensības notiks Baltijas Minimoto čempionāta ietvaros https://www.facebook.com/profile.php?id=61555801981901

MiniGP Baltic sezonā paredzēti pieci posmi – divas sacensības Igaunijā (Aravete un Poltsamaa), sacīkste Biķerniekos (29. jūnijā), un  divas sacensības Lietuvā (Aukštadvaris). Katrā posmā notiek divi sacīkšu braucieni. Dalība MiniGP Baltic reģistrētajiem dalībniekiem ir bezmaksas.

Sezonas noslēgumā, divi labākie braucēji tiks aicināti piedalīties FIM MiniGP finālā Valensijā, kur notiks noslēdzošais MotoGP čempionāta posms.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Fisker Ocean – par gandrīz 70 000 dolāru pirkto elektroauto noraksta neliela negadījuma dēļ 8

Elektriskā Fisker Ocean redzama neliela skramba, taču automašīnu salabot nevar un 69 000 dolāru vērtais pirkums jānoraksta. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 200 km/h: Gulbenes novadā autovadītājs 1.27 promiļu reibumā ar VW Golf bēg no policijas (+ VIDEO) 20

Vakar, 16.maijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Ziemeļvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas, patrulējot ar dienesta automašīnu, Gulbenes pilsētā pamanīja kādu automašīnu “VW Golf”, kuras vadītājs nelietoja drošības jostu. Lai pārtrauktu likuma pārkāpumu, policijas amatpersonas nolēma to apturēt, taču tās vadītājs uzsāka bēgšanu. Lasīt vairāk

 

Policija Limbažu novadā aptur motociklistu, kurš brauca ar ātrumu 154 kilometri stundā 16

Vakar, 15. maijā, pusdienlaikā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas Limbažu novadā, Liepupes pagastā, veicot satiksmes uzraudzību, apturēja motocikla vadītāju, kurš pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 120 000 eiro – Mercedes-AMG GT 43 Coupe pārsteidz ar cenu (+ FOTO) 8

Mercedes-AMG nepatīkami pārsteidzis savas tehnikas entuziastus ar cenu, ko tas noteicis jaunajam GT 43 Coupe jau par bāzes modeli prasot gandrīz 120 000 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti