Pēc pirmās dienas Spānijas rallija vadībā Ožērs; Latvalam met ar akmeņiem 1

 
iAuto | 26.oktobris 2013 8:48

Pasaules rallija čempionāta priekšpēdējā posmā Spānijas rallijā pēc pirmās dienas vadībā izvirzījies jaunais čempions Sebastjans Ožērs („Volkswagen”), no kura 8,8 sekundes atpaliek somu braucējs Jari Mati Latvala („Volkswagen”).

Foto: volkswagen-motorsport.com

Mājinieku galvenā cerība Danijs Sordo („Citroen”) pēc aizvadītiem trīs ātrumposmiem ieņem 3.vietu un no sacensību līdera atpaliek 12,6 sekundes.

Ožērs izcīnīja uzvaras visos trīs piektdien notikušajos nakts ātrumposmos un dienas beigās atzina, ka viņam ir ļoti labas izredzes Spānijā izcīnīt uzvaru. „Mans mērķis ir maksimāli palielināt savu pārsvaru, pirms rallija trase svētdien no asfalta seguma pārslēgsies uz granti,” sacīja Ožērs.

Latvala dienas beigās atzina, ka nav pieļāvis lielas kļūdas, un, lai spētu cīnīties ar Ožēru, viņam jārāda stabils sniegums. Ar savu sniegumu somu braucējs bija apmierināts, taču neslēpa dusmas uz rallija līdzjutējiem, kuri pirmajā ātrumposmā viņam metuši ar akmeņiem.

„Daži skatītāji man priekšējā stiklā svieda ar akmeņiem. Man tas nepatīk,” sacīja Latvala.

Sordo savu 3.vietu pēc pirmās dienas skaidro ar stratēģiju. „Izvēlējos nedaudz zaudēt trešajā ātrumposmā, un ļaut Latvalam aiziet garām. Tas dos man labāku starta vietu svētdien, kad rallijs pāries uz grants seguma. Neesmu liels šādas stratēģijas fans, taču tā ir atļauta,” sacīja Sordo, kurš pirms piektdienas noslēdzošā ātrumposma Latvalu apsteidza par 2,1 sekundi.

4.vietā ar 19,1 sekundes deficītu atrodas beļģis Tjerī Nevils („Ford”), kurš nakts ātrumposmos nespēja atrast savu ritmu un pareizos automašīnas regulējumus.

5.vietā esošais Miko Hirvonens („Citroen”) no sacensību līdera atpaliek 27,3 sekundes, taču viņam uz pēdām min divi braucēji – Andreass Mikelsens („Volkswagen”) un Jevgēņijs Novikovs („Ford”), kuri no soma atpaliek attiecīgi 0,5 sekundes un 1,2 sekundes.

WRC2 ieskaitē pārliecinošs līderis ir poļu autobraucējs Roberts Kubica (“Citroen”), kurš pirmajos trīs ātrumposmos pamanījies iekrāt 51,7 sekunžu pārsvaru pār Elfinu Evansu („Ford”), un jau Spānijā var izcīnīt čempiona titulu savā ieskaitē.

Daudz sīvāka cīņa ir junioru WRC ieskaitē, kur pēc pirmās dienas vadībā atrodas spānis Hosē Suaress („Ford”), bet tikai 0,2 sekundes no viņa atpaliek tautietis Erajs Lemess („Ford”). 3.vietā ar 20,9 sekunžu deficītu atrodas zviedru braucējs Pontuss Tidemands („Ford”), bet 4.vietā ierindojies igaunis Sanders Parns („Ford”), kurš no Suaresa atpaliek jau minūti un 31 sekundi.

Sestdien sportistiem jāveic seši asfalta ātrumposmi, bet sacensības noslēgsies svētdien ar sešiem grants ātrumposmiem.

Kopvērtējumā divus posmus pirms čempionāta beigām vadībā ar 238 punktiem atrodas Ožērs, kurš jau ir nodrošinājis čempiona titulu. Pārējās vietas uz godalgām kopvērtējumā vēl nav sadalītas – 2.vietu ar 143 punktiem ieņem Nevils, 3.vietā atrodas Latvala (125 punkti), 4.vietā – Sordo (117 punkti), bet 5.vietā patlaban ir Hirvonens (111 punkti).

Matemātiskas izredzes pakāpties uz 3.vietu ir arī norvēģim Madam Ostbergam („Ford”), kurš šosezon spējis nopelnīt 81 punktu, taču tādā gadījumā viņam jācer uz konkurentu neveiksmēm un jāuzvar abos atlikušajos rallijos. Pēc Spānijas rallija pirmās dienas Ostbergs atrodas 8.vietā un no Ožēra atpaliek minūti un septiņas sekundes.

 
Visi komentāri
 
Crankshaft 26.oktobris 2013 11:04
0 0 Atbildēt

Mja, mētāšanās ar akmeņiem Organizatoram var beigties bēdīgi - pieczīmju sodu viņš jau ir nopelnījis, ja jautājumu pacels FIA Sporta Arbitrāžas tiesas līmenī, par sodu spāņiem

var atņemt tiesības rīkot posmu vismaz uz gadu. Konkurenti to tikai gaida ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti