Rally Talsi testa posmā ātrākie igauņi Plangi/Sarapuu 2

 

Foto: Aigars Tīdmanis

RA Events | 17.maijs 2014 8:00

Šodien ar 3,84 km garo testa posmu iesākās Latvijas un Lietuvas rallija čempionātu posms Rally Talsi. Ātrāko laiku tajā uzrādīja igauņi Plangi/ Sarapuu, kuriem 0,66 sekundes zaudēja lietuvieši, Čempionu rallija dalībnieks Švedas/ Sakalauskas. Par prieku visiem talsiniekiem, trešo ātrāko laiku uzrādīja talsinieku ekipāža Hermanis/ Veilands.

Testa posma piedalījās 25 ekipāžas, tādējādi veicot pēdējos praktiskos sagatavošanās darbus pirms sestdien, 17. maijā, paredzētā Rally Talsi starta. Testa ātrumposmā savas braukšanas prasmes apliecināja ar otro numuru startējošā igauņu Plangi/ Sarapuu ekipāža, kura posmu veica 1 minūtē un 55 sekundēs, par 0,66 sekundēm apsteidzot ar pirmo numuru izliktos lietuviešus Švedas/ Sakalauskas. Tik tuva laika starpība liek domāt, ka gaidāma sīva cīņa arī par uzvaru sacensību finišā. Atgādināsim, ka ar trešo numuru izliktais Jānis Vorobjovs/ Andris Mālnieks testa posmā nestartēja.

Foto: Aigars Tīdmanis

“Šodien veicām lielāko daļu iepazīšanos ar trasi, un Rally Talsi ātrumposmi ir izdevušies vienreizēji, ir liels prieks pa tādiem braukt! Testa posmā uzrādījām labu laiku, tomēr īstā cīņa sāksies rīt un mans galvenais uzdevums būs sasniegt finišu, kas Rally Talsi tas man vēl ne reizi nav izdevies. Noteikti ātrs būs Vorobjovs, kurš šodien nebrauca, tomēr varu solīt, ka pirmo vietu viņš bez cīņas neiegūs, jo es braukšu tik ātri, cik spēju,” tā testa posma ātrākā laika īpašnieks Siim Plangi.

Ar lielisku rezultātu šo dienu noslēdza talsinieku ekipāža Elviss Hermanis/ Gatis Veilands, kuriem sacensībās piešķirts 12. starta numurs. Ekipāža uzrādīja trešo ātrāko laiku, kas bija tikai par 1,22 sekundēm lēnāks kā līderim.

Foto: Aigars Tīdmanis

Savus pirmos kilometrus Talsos šodien veica arī Kuveitas rallija čempions Salah Bin Eidan. Lūk ko autosportists teica dienas izskaņā: “Man ļoti patīk šie ātrumposmi, tie ir ātri un, personīgi man, ļoti grūti pierakstāmi. Tomēr diena izvērtās ļoti produktīva, daudz ko iemācījāmies. Ļoti noderīgs bija testa posms, kurā ieguvām vērtīgu informāciju par regulējumiem, kādus izmantot rītdienas sacensībās.”

Otrajam rallijam savā karjerā šodien turpināja gatavoties formulas braucējs Haralds Šlēgelmilhs, kurš testa posma sākumā pieļāva pāris kļūdas un izbrauca ārpus trases, tomēr testa posma izskaņā uzrādīja desmito ātrāko laiku. 

Starp divām R2 grupas ekipāžām, kas piedalījās testa posmā un pārstāvēja Somiju, ātrākā izrādījās Lahti/ Korhonen. Tikmēr 2WD grupā ātrākais laiks lietuviešiem Račkaitis/ Drūlia.

Tikmēr atgādināsim, ka Latvijas rallija čempionāta ceturtais un Lietuvas rallija čempionāta otrais posms Rally Talsi norisināsies 17. un 18 maijā Talsos. Rallija atklāšanas ceremonija paredzēta ap plkst. 12:30 pie Talsu Tautas nama, kad starta estakādi šķērsos vēsturiskie Youngtimer un Historic spēkrati, bet 14:00 visi gaidīti uz ceremoniālo startu ar plānoto pirmās rallija automašīnas startu plkst. 14:30. Pirmās dienas pirmais ātrumposms sāksies plkst. 15:45, un dienas laikā autosportistiem būs jāveic seši ātrumposmi ar kopējo distanci 32,64 km. Tikmēr, rallija otrā diena svētdien, 18. maijā, sāksies plkst. 10:00 ar pirmo ātrumposmu SS7 DELFI. Svētdien autosportistiem būs jāveic pieci ātrumposmi 74,97 km garumā, pēc kuru veikšanas, ap 17:30 pie Talsu tautas nama norisināsies rallija uzvarētāju apbalvošana.

 
Visi komentāri
 
LMT 17.maijs 2014 9:52
0 1 Atbildēt

Nožēlojami, jāklapē ciet šis balagāns!

iAuto 17.maijs 2014 10:43
1 0 Atbildēt

Tu tik pozitīvs esi!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti