Viena rallijā "Kurzeme" cietušā ukraiņu sportista stāvokli mediķi raksturo kā ļoti kritisku 1

 
Nozare.lv | 1.septembris 2015 6:45

Abi rallijā "Kurzeme" cietušie Ukrainas sportisti guvuši smagas galvas traumas, bet viena sportista traumas ir sevišķi smagas un viņa stāvoklis ir ļoti kritisks, aģentūru LETA informēja Liepājas Reģionālās slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļas virsārsts Ivars Krastiņš.

Abi sportisti atrodas mākslīgi izraisītā miegā un tiek mākslīgi elpināti. Viena cietušā stāvoklis ir daudz smagāks - mediķi to raksturo kā ļoti kritisku. Smagāk cietušais sportists bez smagās galvas traumas guvis arī citus lūzumus, kuri gan pašlaik "atkāpjas otrajā plānā", atzina Krastiņš. Viņš skaidroja, ka šādas galvas traumas gadījumā pašlaik operācijas nevar līdzēt, taču mediķi mēģina nostabilizēt cietušā stāvokli, lai nepieļautu tālākus bojājumus.

Kā ziņots, Latvijas autorallija čempionāta (LRČ) sestajā posmā - rallijā "Kurzeme" - smagā avārijā sestdien cietuši Ukrainas ekipāžas sportisti Jurijs Kočmars un Sergijs Kovals, aģentūrai LETA pastāstīja sacensību organizatoru pārstāvis Dzintars Hmieļevskis. Sportisti tika nogādāti slimnīcā.

"Braucēji ir guvuši traumas. Šis nav parasts sacīkšu negadījums, bet kopumā šajā gadījumā tā bija neveiksmīga apstākļu sakritība," iepriekš skaidroja Hmieļevskis.

Sacensību organizatoru pārstāvis uzsvēra, ka Ukrainas braucēju sagatavotā "Mitsubishi Lancer Evo IX" automašīna pilnībā atbildusi visām drošības prasībām, taču sportistiem "šausmīgi neesot paveicies".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka rallijā "Kurzeme" kāds 30 gadus vecs vīrietis guvis galvas traumu, bet 46 gadus vecs vīrietis guvis galvas smadzeņu satricinājumu, galvas traumu un, iespējams, arī mugurkaula skriemeļu lūzumu.

Vēl divi vīrieši - 22 un 30 gadus veci - guvuši muguras traumas.

Ātruma festivālā - rallijā "Kurzeme 2015" - Liepājā un tās apkārtnē sestdien uzvaru izcīnīja igauņu pilots Sīms Plangi. Šogad sacensības svinēja 50 gadu jubileju.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Rrraurux 1.septembris 2015 21:17
1 1 Atbildēt

Vel viens Sumahers?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti