Viena rallijā "Kurzeme" cietušā ukraiņu sportista stāvokli mediķi raksturo kā ļoti kritisku 1

 
Nozare.lv | 1.septembris 2015 6:45

Abi rallijā "Kurzeme" cietušie Ukrainas sportisti guvuši smagas galvas traumas, bet viena sportista traumas ir sevišķi smagas un viņa stāvoklis ir ļoti kritisks, aģentūru LETA informēja Liepājas Reģionālās slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļas virsārsts Ivars Krastiņš.

Abi sportisti atrodas mākslīgi izraisītā miegā un tiek mākslīgi elpināti. Viena cietušā stāvoklis ir daudz smagāks - mediķi to raksturo kā ļoti kritisku. Smagāk cietušais sportists bez smagās galvas traumas guvis arī citus lūzumus, kuri gan pašlaik "atkāpjas otrajā plānā", atzina Krastiņš. Viņš skaidroja, ka šādas galvas traumas gadījumā pašlaik operācijas nevar līdzēt, taču mediķi mēģina nostabilizēt cietušā stāvokli, lai nepieļautu tālākus bojājumus.

Kā ziņots, Latvijas autorallija čempionāta (LRČ) sestajā posmā - rallijā "Kurzeme" - smagā avārijā sestdien cietuši Ukrainas ekipāžas sportisti Jurijs Kočmars un Sergijs Kovals, aģentūrai LETA pastāstīja sacensību organizatoru pārstāvis Dzintars Hmieļevskis. Sportisti tika nogādāti slimnīcā.

"Braucēji ir guvuši traumas. Šis nav parasts sacīkšu negadījums, bet kopumā šajā gadījumā tā bija neveiksmīga apstākļu sakritība," iepriekš skaidroja Hmieļevskis.

Sacensību organizatoru pārstāvis uzsvēra, ka Ukrainas braucēju sagatavotā "Mitsubishi Lancer Evo IX" automašīna pilnībā atbildusi visām drošības prasībām, taču sportistiem "šausmīgi neesot paveicies".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka rallijā "Kurzeme" kāds 30 gadus vecs vīrietis guvis galvas traumu, bet 46 gadus vecs vīrietis guvis galvas smadzeņu satricinājumu, galvas traumu un, iespējams, arī mugurkaula skriemeļu lūzumu.

Vēl divi vīrieši - 22 un 30 gadus veci - guvuši muguras traumas.

Ātruma festivālā - rallijā "Kurzeme 2015" - Liepājā un tās apkārtnē sestdien uzvaru izcīnīja igauņu pilots Sīms Plangi. Šogad sacensības svinēja 50 gadu jubileju.

 
Visi komentāri
 
Rrraurux 1.septembris 2015 21:17
1 1 Atbildēt

Vel viens Sumahers?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 2

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti