Lēbs uzvar vēl vienā "Dakaras" rallijreida posmā un nostiprinās kopvērtējuma līderpozīcijā 2

 

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Nozare.lv | 8.janvāris 2016 9:33

Deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjans Lēbs no Francijas ceturtdien izcīnīja trešo uzvaru šī gada "Dakaras" rallijreidā, triumfējot piektajā posmā un palielinot pārsvaru pār sekotājiem kopvērtējumā.

"Dakaras" rallijreida debitants Lēbs, kurš startē ar "Peugeot" automašīnu, 327 kilometrus garo posmu no Sansalvadoras de Huhujas Argentīnā līdz Ujuni pilsētai Bolīvijā veica trīs stundās, 32 minūtēs un 34 sekundēs. Viņš par 22 sekundēm apsteidza savu komandas biedru Karlosu Sainsu no Spānijas, bet par trīs minūtēm atpalika vēl viens francūzis un Lēba komandas biedrs Stefans Peteransels, kurš dienu iepriekš uzvarēja ceturtajā posmā.

Otrajā posmā pēc kārtas ceturtais palika pērnā gada uzvarētājs Nasers Al-Atija no Kataras, kurš startējot ar "Mini" mašīnu, uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un septiņas sekundes.

Kopvērtējumā Lēbs savu pārsvaru pār vienpadsmitkārtējo "Dakaras" rallijreida uzvarētāju Peteranselu palielināja līdz septiņām minūtēm un 48 sekundēm. Uz trešo vietu pakāpās Sainss, kurš Lēbam zaudē 13 minūtes un 26 sekundes, bet ceturtais ir Al-Atija, no Lēba atpaliekot jau par 14 minūtēm un 16 sekundēm.

Motobraucēju konkurencē ātrākais posmā bija austrālietis Tobijs Praiss, kuram šis bija otrais panākums sacensībās pēc uzvaras pirmdien otrajā posmā. Viņš distanci pieveica četrās stundās, trīs minūtēs un 44 sekundēs.

Otrais palika francūzis Antuāns Meū, atpaliekot par divām minūtēm un 21 sekundi, bet trešo vietu ieguva slovāks Stefans Svitko, finišējot 2:33 minūtes aiz Praisa. Visi trīs uz goda pjedestāla tikušie brauc ar KTM motocikliem.

Kopvērtējumā līderpozīcijas saglabāja portugālis Paulu Gonsalevšs ("Honda"), kurš posmā ieņēma 12.vietu, uzvarētājam zaudējot gandrīz deviņas minūtes. Gonsalvešs par minūti un 45 sekundēm apsteidz Svitko, bet uz trešo vietu pakāpās Praiss, kuru no līdera šķir minūte un 47 sekundes.

Jau ziņots, ka "Dakaras" rallijreida pirmajās dienās organizatoriem nācās rēķināties ar dažādām likstām. Sestdien prologā ķīniešu autosportistes Guo Meilinas vadītais "Mini" spēkrats ietriecās skatītājos, savainojot 13 cilvēkus. Savukārt slikto laika apstākļu dēļ pirmdien tika atcelts pirmais posms, bet nākamajos divos posmos šī paša iemesla dēļ ievērojami tika samazināta distance.

Kopumā šogad rallijreidā iecerēti 12 posmi, no kuriem pēdējais notiks 16.janvārī.

"Dakaras" rallijreids, kurā arī šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, astoto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

 
Visi komentāri
 
Nublin 8.janvāris 2016 19:33
1 0 Atbildēt

a kur tad palicis Markko Martin no EST , nebrauc vairs ???

nu 8.janvāris 2016 21:31
1 1 Atbildēt

pilniigs duraks ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti