Britu autosportists Mīke triumfē Meksikas rallijā; igaunis Tenaks saglabā 3.vietu kopvērtējumā (+ video) 1

 

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Nozare.lv | 13.marts 2017 8:22

Britu autosportists Kriss Mīke, kurš startē ar "Citroen C3" automašīnu, svētdien triumfēja Meksikas rallijā, izcīnot karjerā ceturto uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) posmos.

Patlaban 37 gadus vecais ziemeļīrs par sacensību līderi kļuva piektdien, pēc tam saglabājot vadību, sacensību noslēgumā par 13,8 sekundēm pārspējot četrkārtējo pasaules čempionu Sebastjanu Ožjē no Francijas, kurš šosezon startē ar "Ford Fiesta" braucamo.

Tikmēr trešais palika beļģis Tjerī Nevils ar "Hyundai i20" mašīnu, kurš uzvarētājam zaudēja 59,7 sekundes, bet ceturto vietu ieņēma igaunis Ots Tenaks ("Ford Fiesta"), kurš atpalika jau par vairāk kā divām minūtēm.
Mīke uzvarēja četros "dopos", taču sacensību pēdējā ātrumposmā viņš varēja zaudēt uzvaru, jo piedzīvoja satraucošus brīžus, kad pēc tramplīna izbrauca no trases un nokļuva laukā, kurā bija novietotas skatītāju mašīnas. Tomēr britu sportists neapjuka, ātri atrada ceļu atpakaļ trasē un aizkļuva līdz finišam, lai gan konkurenti šī misēkļa dēļ samazināja atstarpi.

Tikmēr Ožjē ar izcīnīto otro vietu rallijā pietika, lai viņš kļūtu par līderi pasaules čempionāta kopvērtējumā. Pēc trīs veiktiem rallijiem francūzis ir nopelnījis 66 punktus, kamēr somam Jari Mati Latvalam ("Toyota Yaris"), kurš bija vadībā pirms Meksikas rallija, tagad ir par astoņiem punktiem mazāk. Latvala svētdien sacensības noslēdza sestajā vietā.

Savukārt trešais kopvērtējumā ar 48 punktiem ir igaunis Tenaks.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva Ožjē, kurš pārstāvēja "Volkswagen" komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz "M-Sport Ford" komandu.

Šosezon pasaules čempionātā ir plānoti 13 posmi.

 
Visi komentāri
 
F1 13.marts 2017 11:05
0 0 Atbildēt

nu pārbiedēja gan tehniskos darbiniekus:)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti