Jūrmalā Vācijas elektromobiļu rallija „E-Rallye Baltica 2019" noslēguma pasākums 2

 

Foto: iAuto.lv

Bimab | 18.jūlijs 2019 8:39

Piektdien, 26.jūlijā, AS “Latvenergo” Elektrum Energoefektivitātes centrā (EEC) Jūrmalā plkst. 16:00 finišēs elektromobiļu rallijs, kurā piedalās 23 braucēji ar dažādu autoražotāju modeļiem.

Noslēguma sarīkojumā elektroauto ekipāžas sniegs ceļojumā pieredzētā rezumējumu, kurā novērtēs elektromobiltātes iespējas Latvijā un citu valstu autoceļos, kā arī atbildēs uz interesentu jautājumiem. Klātienē būs iespēja apskatīt vairāk kā 7 elektroauto modeļus un uzzināt par to lietošanu ikdienā, kā arī iespējām mērot garākus pārbraucienus. Tāpat uz vietas būs iespējams izmēģināt arī Elektrum piedāvātos elektriskos skrejriteņus un velosipēdu.

Vācijas elektromobiļu rallijā “E-RallyeBaltica 2019” piedalās 23 braucēji ar dažādiem Tesla modeļiem (kopā 7 auto), RenaultZoe ZE40 R110,  BMW i3 120Ah un Hyundai IONIQ Electric. Rallija Latvijas posmu veic arī Audi e-tron.  Rallija dalībnieki maršrutu veic bez pavadošajiem fosilās degvielas automobiļiem, un Latvijā iepazīsies ar populāriem tūrisma objektiem. Rallija Latvijas posmā pie viesnīcām un tūrisma objektiem plānots atklāt elektromobiļu uzlādes publiskos punktus.

Elekrum EEC ir uzstādīta ātrās elektrouzlādes stacija (pašreiz gan vēl nav nodota publiskai lietošanai), kas spēj dažu desmitu minūšu laikā uzpildīt izplatītāko elektroautomobiļu baterijas līdz 80%, turklāt kopš šī gada augusta arī Rīgā darbu sāks gan ātrās, gan vidēji ātrās uzlādes stacijas, kuras  vienlaicīgi spēs nodrošināt gan ātro līdzstrāvas, gan vidēji ātro maiņstrāvas uzlādi.

Elektromobilitāte šobrīd ir straujāk augošais enerģētikas virziens, kura atbalstīšana un izpēte ir starp Eiropas vadošo enerģētikas un ne tikai uzņēmumu prioritātēm. Latvenergo koncerns gan pēta, gan arī praktiski īsteno elektromobilitātes ieviešanu ikdienā, paredzot tās pieaugumu arī Latvijā. Tieši Latvenergo 2011. gadā reģistrēja Latvijā pirmo elektromobili, savukārt šobrīd uzsākts e-uzlādes pilotprojekts, piedāvājot arī ātrās uzlādes iespējas. Arī uzņēmumā veikta izpēte, kādas ir Latvijas apceļošanas iespējas šobrīd ar elektromobili, piem., veicot ceļu līdz Liepājai un atpakaļ.

Interesenti ar rallija dalībniekiem klātienē varēs tikties šādās vietās:

23.jūlijā plkst. 9:00 - 10:00 Bauskā, Rātslaukumā;

24.jūlijā plkst. 9:00 - 10:00 Cēsīs, Vienības laukumā;

25.jūlijā plkst. 14:00 - 15:00 Rīgā, Biķernieku trases laukumā;

26.jūlijā plkst. 16:00 - 17:00 Jūrmalā, Jomas iela 4,  pie Elektrum Energoefektivitātes centra.

 
Visi komentāri
 
WALA 18.jūlijs 2019 10:49
0 0 Atbildēt

Ja iauto nav slinkums - varbūt var ar tiem e-rallija dalībniekiem sarunāt ka iemet maršrutu ar pieturas punktiem un aprakstu par to kā vispār gājis. Uz pasākumiem nebraukšu - citi plāni.

viencexperc 19.jūlijs 2019 17:33
0 0 Atbildēt

No Rīgas līdz Liepājai protams, kā elektrosūds neaizbrauks.

Bet jebkura Tesla aizbrauks pat turp un atpakaļ bez uzlādes pa ceļam. Aizbrauks arī liela daļa ķīniešu.

Lūk kā ukris ar model 3 brauc no Kijevas līdz Odesai - 530km. Un tad atpakaļ, lādējoties tikai Odesā un vienu reizi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti