Sesks un Francis Polijā finišē trešie (+ FOTO) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

LMT | 24.aprīlis 2023 11:03

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas Mobilais Telefons atbalstītā rallija pilota Mārtiņa Seska ekipāža Švidņicas rallijā Polijā finišēja augstajā trešajā vietā. Startējot ar salīdzinoši mazjaudīgāko Škoda Fabia R4 Rally2Kit Sesks / Francis uzrādīja lielisku ātrumu un cīņas sparu, veiksmīgi konkurējot ar jaudas ziņā pārākām ekipāžām.

Mārtiņš Sesks: “Rajd Świdnicki piedalījāmies pirmo reizi, tāpēc mums nebija īpašu gaidu. Kopā ar Proracing un R4Litus rūpīgi gatavojāmies un pielāgojām automašīnu sacensībām. Tāpat liela nozīme bija riepu ražotāja MRF riepām. Jau pirmajos sacensību ātrumposmos redzējām, ka braucam labā tempā un esam labi pastrādājuši pirms rallija. Atlika vien turpināt spiest gāzi grīdā un braukt ātri. Mazliet kļūdījos ar riepu izvēli uz noslēdzošajiem posmiem, tomēr esam gandarīti, ka uz asfalta seguma veiksmīgi konkurējām ar tehniski pārākām ekipāžām un izcīnījām trešo vietu.”

Švidņicas asfalta rallija pirmajā dienā sportisti veica četrus ātrumposmus un kopvērtējumā dienu noslēdza trešajā vietā. Sacensību otrajā dienā, kad nācās veikt pavisam deviņus ātrumposmus, Sesks / Francis uzrādīja lielisku ātrumu un cīņas sparu pret jaudas ziņā pārākām ekipāžām. Lai gan pēc SS6 liepājnieki atkrita uz ceturto vietu, SS7  Sesks / Francis atguva trešo pozīciju un divreiz, tostarp noslēdzošajā Power Stage, uzrādīja otro labāko rezultātu.            

Polijas rallija čempionāta pirmo posmu Sesks/ Francis izmantoja, lai labāk sagatavotos maija sākumā gaidāmajam ERČ posmam Kanāriju salās, un sacensību kopvērtējumā finišēja augstajā trešajā vietā. Uzvaru Svidņicas rallijā svinēja  vairākkārtējs Polijas rallija čempions Gregorzs Gržibs (Škoda Fabia Rally2 evo), sekotāju Silvesteru Pļačitku (Škoda Fabia Rally2 evo) apsteidzot par 14,8 sekundēm. Sesku / Franci no uzvarētājiem šķīra 45,1 sekunde.  

Liepājnieku nākamais starts būs ERČ sezonas otrajā posmā Rally Islas Canarias (4.-6.maijs), bet maija beigās – ERČ trešajā posmā 79.Rajd Polski ORLEN (19.-21.maijs).

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ExRacer 24.aprīlis 2023 17:33
3 2 Atbildēt

Nekā personīga, bet šeit LMT sponsorē zēnu izklaides. Droši vien tie ļaudis, kam jau tā finansiālā situācija nav spoža, drīzāk gribētu mazākus mobilo sakaru rēķinus, nevis lasīt, kā nauda tiek iedota bagātu ļaužu izpriecām. Pritams, privāta kompānija dara, kā grib, bet 51% no LMT tomēr šā vai tā, pastaripināti, pieder Latvijas valstij. Tad jautājums- kāpēc naudas līdzekļi tiek tērēti 2 puišu izklaidēm? Ja tas būtu tautas sports, masveida pasākums- tad jā. Bet šeit?

GTD2 25.aprīlis 2023 8:57
3 2 Atbildēt

Tās jau sen viņiem nav zēnu izklaides ,bet profesionālais sports. Un katra kompānija izdomā pareizāk sevi reklamēt, man šķiet ,ka šāda reklamēt sevi ir daudz lietderīgāk nevis vienkārši izvietot lmt reklāmu autobussa pieturā. Šādi arī LMT vārdu nes pasaulē un palīdz sportistiem iet uz mērķi Latvijas braucējs wrc. Ir muļķīgi nosaukt profesionālus sportistus, kuriem vissa dzīve pakārtota rallijam nosaukt par izklaidēm. Tik pat labi var teikt kapēv LVM atbalstīja piemēram bobslejistu izklaidi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti