WRC rallija Latvijas posms: uzvar Rovanpere, Sesks - septītais 7

 

Foto: Jānis Grīnhofs

Nozare.lv | 21.jūlijs 2024 16:27

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien pasaules rallija čempionāta (WRC) astotajā posmā - Latvijas rallijā - pēdējā ātrumposmā nenosargāja vietu uz goda pjedestāla un ieņēma septīto pozīciju, kamēr kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva soms Kalle Rovanpere.

Noslēdzošajā 20.ātrumposmā ātrākais bija igaunis Ots Tenaks ("Hyundai Shell Mobis"), kurš finišēja septiņās minūtēs un sešās sekundēs. Viņš tikai par 0,2 sekundēm apsteidza francūzi Sebastjanu Ožjē ("Toyota GR Yaris"), bet beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai Shell Mobis") zaudēja igaunim 0,7 sekundes un bija trešais.

Latvijas ekipāža ("Ford Puma"), kas noslēdzošajā ātrumposmā, visticamāk, saskārās ar kādām tehniskām problēmām, pēdējā ātrumposmā ierindojās pēdējā, 33. pozīcijā, atpaliekot no labākā rezultāta īpašnieka teju divas minūtes.

Kopvērtējumā uzvaru svinēja Rovanpere ("Toyota GR Yaris"), kurš otrās vietas ieguvēju Ožjē apsteidza par 39,2 sekundēm, bet Tenaks atpalika minūti un 4,5 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

Sesks, kurš pirms noslēdzošā posma vēl atradās trešajā vietā, kopvērtējumā piekāpās Somijas pilotam par divām minūtēm un 45,4 sekundēm un ierindojās sestajā pozīcijā.

WRC2 ieskaitē startējošie Matīss Mežaks un Arnis Ronis pēdējā ātrumposmā ieņēma 23.vietu, bet Artūrs Priednieks ar Jāni Kirkovaldu ierindojās 27.pozīcijā. Bulgāriju pārstāvošais pilots Nikolajs Grjazins ar latviešu stūrmani Andri Mālnieku finišēja 13.pozīcijā.

Kopvērtējumā Grjazins ar Mālnieku ieņēma 15.vietu, bet Mežaks un Priednieks noslēdza sacensības attiecīgi 27. un 29.pozīcijā.

Ekipāžām Latvijā bija jāveic 20 ātrumposmi 300,13 kilometru garumā, bet kopā ar pārbraucieniem tie būs vairāk nekā 1000 kilometri.

Jūnija beigās Seska ekipāža debitēja WRC, Polijas rallijā izcīnot piekto vietu.

Vēsturē pirmais WRC posms Latvijā aptver teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā.

Sezonas turpinājumā notiks posmi Somijā, Grieķijā, Čīlē, Vācijā un Japānā.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Rovanpere, kurš karjeras pirmsākumos izcīnīja divus Latvijas čempiona titulus rallijā, šogad nestartē visos WRC posmos.
 

 
Visi komentāri
 
650 21.jūlijs 2024 21:58
2 0 Atbildēt

Tas retais gadījums,kad jēdziens "nenosargāja" neliekas īsti atbilstošs.

Janka 22.jūlijs 2024 11:50
4 0 Atbildēt

+1. Mārtiņš lika pasvīst ielajiem dūžiem, kuri augstakajā klasē brauc jau gadiem. Tā tas bija jau Polijā, tā tas bija mājas trasē, jo galīgi pa 8-10 vietu, nebrauca, bet brauca stabili top 5, pat līdz pēdejam ar cerību par piedestālu!!!!  Ja vien tā tehnika būtu izturējusi pēdejos 15km sporta režīmā... ehh....

PALDIES mūsu ekipāžai, kuri ielecot šajā augstākajā divīzijas pasaulē, spēja adaptēties un to darīt!

  

 Ļoti ceru, ka pēc šī, parādot savu veikumu un potenciālu, Mārtiņam ar Renāru sekos līgums uz vismaz 2025 gadu no kādas komandas. 👍 Tad nakamgad sekošana līdz WRC posmiem kļūs daudz aizraujošāka.

650 22.jūlijs 2024 12:45
2 0 Atbildēt

Jā, galva un rokas viņam tiešām ir vietā, cerams ka ar laiku atnāks arī kāda varbūt "pareizāka" nauda,komanda un tehnika.Reāli žēl šoreiz, bet nu jācer ka tiešām tehniska tā sagadīšanās sagadījās..

Hmm 22.jūlijs 2024 7:52
2 0 Atbildēt

Latvijas radio saka ""Tanaks" un "Rovanpera", LETA raksta "Tenaks" un "Rovanpere" - tā arī nezinām, kā īsti slavenībām uzvārdā?

Un 23.jūlijs 2024 7:39
1 0 Atbildēt

Igauņi, WRC komentētāji/ intervētāji saka Oit, mēsa sakām Ots.

Bils 23.jūlijs 2024 11:08
2 0 Atbildēt

Izskatās ka nākamgad atkal būs LV WRC posms. Promoters dikti apmierināts un patīkami pārsteigts, neesot gaidījis šādu līmeni no orgiem. Paldies Raimītim un komandai! 🚗

Bils 23.jūlijs 2024 13:31
3 0 Atbildēt

Tomēr runa ir par 2026. gadu.☺️

Nākamgad EST.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Rīgā ceļa zīmēm ticēt nevar, ceļu būvnieki Vianova nedarbi uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 5.9.2024 (+ VIDEO) 9

Ceļa remontētāji atkal grēko ar ceļa zīmju un vadstatņu izvietošanu, iAuto atkal spiests pieminēt projektētāju, būvnieku un kontrolētāju atbildību. Taču ir arī labā ziņa - vieta, kur vecais asfalts satiekas ar jauno, šoreiz nofrēzēta godam, tādēļ neveido atsitienu, kas būvniekiem izdodas ne vienmēr. Lasīt vairāk

 

Nākamnedēļ Frankfurtē notiks izstāde auto nozares profesionāļiem “Automechanika Frankfurt”

No 10. līdz 14. septembrim norisināsies “Automechanika Frankfurt”, kas ir pasaulē lielākā auto nozares tehnoloģijām un pēcpārdošanas tematikai veltītā izstāde profesionāļiem. Izstādes tēma šogad ir “Braukšanas transformācija”, ņemot vērā pārmaiņas, kas šobrīd skar autobūves nozari. Lasīt vairāk

 

Latvijas auto žurnālistu komanda startēs “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensībās 2

No 20. Līdz 21. septembrim Panevēžas autodromā notiks “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensības. Tajās piedalīsies arī auto žurnālistu komanda no Latvijas, sacenšoties gan kopējā ieskaitē, gan arī atsevišķā - Baltijas mediju pārstāvju ieskaitē. Lasīt vairāk

 

Netraferētā policijas ekipāža ķer uz ātrumu ceļu būvdarbu zonā uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 4.09.2024 (+ VIDEO) 31

Autovadītāji remontu zonā brauc ievērojami ātrāk par atļautajiem 50 km/h, riskējot un arī iekrītot, kad plūsmai pievienojas netrafarētais policijas auto. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti