Videoreģistratori arvien vairāk palīdz apdrošinātājiem pieteikumu izskatīšanā 4

 

Foto: Publicitātes attēls

D e e p W h i t e | 9.jūnijs 2016 11:13

Ne tikai tiesu ekspertiem un policijai, bet arī apdrošinātājiem videoreģistratora fiksēts ieraksts arvien biežāk noder ceļu satiksmes negadījuma analīzē, lai noskaidrotu apstākļus un negadījuma vaininiekus. ERGO praksē arvien pieaug apdrošināšanas pieteikumu skaits, kuros kā pierādījums tiek iesniegts arī videoreģistratora ieraksts.

Pašlaik šādi materiāli ir noderējuši lēmumu pieņemšanai jau vairākos desmitos apdrošināšanas gadījumu.

“Diezgan bieži veidojas situācijas, kad ceļu satiksmes negadījumam vai manevram, kura rezultātā nodarīti zaudējumi, nav aculiecinieku. Tādos gadījumos ir grūti noskaidrot notikušā apstākļus un pārliecināties, ka kāda no iesaistītajām pusēm nemēģina ļaunprātīgi izvairīties no atbildības. Ceļu satiksmes negadījumos tas ir īpaši svarīgi, jo nereti tie saistīti ar ievērojamām atlīdzību summām un veidojas situācijas, kad nav iespējams noteikt atbildīgo pusi. Tāpēc ar gandarījumu redzam, ka arvien vairāk transportlīdzekļu vadītāju izmanto videoreģistratorus pie auto priekšējā un arī aizmugurējā loga, kas fiksē patieso situāciju uz ceļa,” stāsta Ivars Vismanis, ERGO Atlīdzību regulēšanas departamenta direktors.

Videoreģistratora uzfilmētais materiāls ERGO speciālistiem galvenokārt ir palīdzējis gadījumos, kad negadījumā iesaistītās puses sniedz pretrunīgas liecības. Bieži ieraksts noder t.s. dalītās vainas gadījumos, kas nereti veidojas, pārvietojoties lielveikalu stāvvietās. Tāpat ieraksts ir svarīgs tādās strīdīgās situācijās, kad, vadot automašīnu atpakaļgaitā, uzbraukts aizmugurē esošam transportlīdzeklim. Arī apļveida krustojumos notikušās avārijās videoreģistratora ieraksts ir bijis būtisks informācijas avots negadījuma apstākļu noskaidrošanai.

“Lai gan kopumā gadījumi, kad videoreģistrators palīdz izprast strīdīgu situāciju, pagaidām vēl ir salīdzinoši maz, tomēr tie ir zīmīgi. Bez šāda ieraksta virknei automašīnu vai motociklu vadītāju, visticamāk, būtu salīdzinoši sarežģīti un atsevišķās situācijās pat neiespējami pierādīt savu taisnību, kā arī saņemt taisnīgu apdrošināšanas atlīdzību zaudējumu segšanai,” uzsver Ivars Vismanis.

Īpaši noderīgi un tāpēc populāri videoreģistratori ir motociklu vadītāju vidū. Ceļu satiksmes negadījumos, kuros iesaistīti motocikli, nereti ir sarežģīti pierādīt apstākļus un iemeslus, piemēram, ka avāriju izraisījis kāds uz ceļa esošs priekšmets.

“Svarīgi gan atcerēties, ka, ja situācija nonāk līdz risināšanai tiesā, videoreģistratora ieraksts izmantojums kā liecība tikai tad, ja tas bijis reģistrēts Valsts datu inspekcijā. Saskaņā ar personas datu aizsardzības likumu jebkurš videoreģistrators, kura mērķis ir ilgstoši novērot un konstatēt pārkāpumu, ir jāreģistrē. Tāpēc iesakām laicīgi veikt reģistrāciju, jo par nereģistrētu novērošanas ierīču lietošanu var tikt piemērots arī administratīvais sods,” norāda Ivars Vismanis.

Tāpat šoferiem, kuri lieto videoreģistratoru, ieteicams to bez pieskatīšanas neatstāt redzamā vietā uz paneļa, jo izplatīta ir transportlīdzekļa stikla izsišana ar mērķi aparatūru nozagt.

 
Visi komentāri
 
wes 9.jūnijs 2016 12:56
14 0 Atbildēt

Tātad tomēr pasūtījuma raksts. Pasūtītājs- Datu valsts inspekcija. Tās devīze- likumīgi atņemam jūsu naudu. To pašu devīzi var pielietot vairumam iestāžu, kas reketa tradīcijas pārņēmušas no 90 gadiem...

Zintis 15.jūnijs 2016 1:11
4 0 Atbildēt

Fizisko personu datu aizsardzības likums

I nodaļa

Vispārīgie noteikumi ->

Šis likums neattiecas uz personas datu apstrādi, ko fiziskās personas veic personiskām vai mājas un ģimenes vajadzībām, turklāt personas dati netiek izpausti trešajām personām.

Cik var muļķot cilvēkus ar sodiem ?!!!

Zintis2 15.jūnijs 2016 1:19
2 0 Atbildēt

Aizmirsu piebilst, ka, ja aptur ceļu policija un sāk pūst pīlītes - lūdzu - filmēju savām vajadzībām.

Pie tam ņemot vērā video reģistratora ieraksts atvieglo darbu policijai. Jūs varat piebilst, ka tāds jums ir, vajadzības gadījumā, un ar tiesas lēmumu, jums to atsavinās.

Tā ka ir uztaisīta naudas slaukšanas govs, bet nav sakārtota likumdošana.

Visu cieņu, valdība, bet par ko jūs saņemat naudiņu un ar kuru vietu domājat ?

Mūsu valstī tā ir, lai uzlabotu nodokļu likumdošanu ir vieglāk izdomāt jaunu nodokli, vai tad nav tā >

aansis 17.jūnijs 2016 9:40
2 0 Atbildēt

Bezjēdzīgi reģistrēt - izpētīju šai reģistrācijai paredzēto veidlapu un varu tikai piekrist iepriekš rakstītajam par mājas un ģimenes vajadzībām. Reģistrējot ir jāapliecina, ka dati netiks nodoti trešajām personām. Tātad YouTube publikācija un izsniegšana apdrošinātājiem ir aizliegta abos gadījumos, un tāpat abos gadījumos tiesībsargājošās iestādes var šādu ierakstu pieprasīt un saņemt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti