"LG" prezentē inteliģentus robotus, kas spēj sarunāties, uzkopt telpas un pat pļaut mauriņu 5

 

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Nozare.lv | 5.janvāris 2017 15:39

LG Electronics (LG) šonedēļ Lasvegasā notiekošajā starptautiskajā elektronikas izstādē CES 2017 prezentēs revolucionāru inteliģentu robotu klāstu kā daļu no uzņēmuma jauninājumiem mākslīgās inteliģences jomā un IoT ekosistēmas attīstībā.

Šajā klāstā iekļauts mājas robots, kas spēj darboties gan kā gudrs mājas pārvaldītājs, gan inteliģents mājas ziņojumu centrs, kā arī roboti, kas paredzēti darbam lidostās un citās sabiedriskās vietās.

Hub Robot - robots viedam mājoklim

Savienojoties ar citām viedajām ierīcēm, Hub Robot izmanto Amazon Alexa balss atpazīšanas tehnoloģiju, lai īstenotu tādus mājsaimniecības uzdevumus kā ieslēgt gaisa kondicionētāju vai mainīt veļas žāvēšanas ciklu ar vienkāršām verbālām komandām. Hub Robot ir aprīkots ar interaktīvu displeju, kas spēj attēlot plašu informācijas klāstu, tostarp ledusskapja satura attēlus un receptes, kas papildinātas ar detalizētām audio instrukcijām. Turklāt Hub Robot spēj atskaņot mūziku, uzstādīt modinātājus, izveidot atgādinājumus un nodrošināt laikapstākļu un satiksmes informāciju.

Ar tā draudzīgo, antropomorfo dizainu LG Hub Robot spēj mijiedarboties ar visu ģimeni dažādos veidos. Tas var kustēties un grozīties uz vietas, kā arī izpaust plašu emociju klāstu, displejā attēlojot dažādas sejas izteiksmes. Hub Robot spēj atbildēt arī izmantojot ķermeņa valodu, piemēram, pamājot ar galvu, kad tiek atbildēts uz vienkāršiem jautājumiem, un tas vienmēr zina par mājās notiekošajām darbībām, tostarp to, kad ģimenes locekļi dodas prom, atnāk mājās vai dodas gulēt. Pateicoties kamerai Hub Robot spēj atšķirt dažādu ģimenes locekļu sejas un dažādi sveicināties ar katru.

Airport Guide Robot - ceļotāju labākais draugs

Airport Guide Robot, kas drīzumā jau būs sastopams Seulas Inčhonas starptautiskajā lidostā, ir inteliģents informācijas palīgs ceļotājiem, kas spēj sniegt atbildes četrās valodās - angļu, ķīniešu, japāņu un korejiešu. Vienkārši noskenējot pasažiera biļeti, robots sniedz detalizētu informāciju par iekāpšanas laiku un izlidošanas vārtu atrašanās vietu, kā arī pat par ceļotāja galamērķa pilsētas laikapstākļiem. Lidostas robots piedāvā norādes uz dažādām atrašanās vietām lidostā kopīgi ar aptuveno attālumu un iešanas laiku, un tas pat var pavadīt līdz izlidošanas vārtiem vai citu vietu lidostā, ja ir nomaldījies pasažieris vai ceļotājs.

Airport Cleaning Robot - industriāla apjoma tīrīšana

LG Airport Cleaning Robot ir lielizmēra robots putekļu sūcējs, kas aprīkots ar apjomīgu netīrumu tvertni, kā arī vairākām birstēm un dzinējiem. Šis robots, kas spēj tīrīt visa veida virsmas, sākot ar flīzēm un beidzot ar paklājiem, ir aprīkots ar jaunākajiem gudrajiem sensoriem un vairākām kamerām, lai sniegtu drošu, efektīvu un jaudīgu veiktspēju pat visnoslogotākajās lidostās. Robots aktīvi lieto vairākus sensorus, kas izmanto gaismas uztveršanas un klasificēšanas (LIDAR) tehnoloģiju, kā arī jutīgus buferus, kas nosaka šķēršļus. Pateicoties vienlaicīgas lokalizācijas un kartēšanas (SLAM) tehnoloģijai, robots vienmēr zina savu atrašanās vietu.

Lawn Mowing Robot - nevainojami nopļautam zālājam

Ideāli piemērots dažādiem dārzu tipiem, Lawn Mowing Robot zāli nopļauj precīzi, uzticami un, svarīgākais, droši. Robots, kas aprīkots ar vairākiem moderniem sensoriem un buferiem, kādi atrodami arī lidostas robotā, jebkurā brīdī atpazīst savu atrašanās vietu, kā arī katra redzamā šķēršļa, tostarp koku vai dzīvžogu atrašanās vietu. Pateicoties ātri rotējošiem asmeņiem, šis robots rada nevainojami nopļautu zālienu.

"LG jau vairākus gadus bijis saistīts ar viedām tehnoloģijām un robotiku, bet HOM-BOT robots putekļu sūcējs bijis mūsu pamanāmākais plaša patēriņa produkts," norāda LG Home Appliance & Air Solutions Company prezidents Sons Dēhjuns (Song Dae-hyun). "Šeit, izstādē CES, mēs demonstrējam to, kā mēs izmantojam vairāku gadu ilgušu pētījumu laikā iegūtās zināšanas un pielietojam tās dažādās situācijās mājokļa iekšienē un ārpusē."

 
Visi komentāri
 
Airport Guide Robot 5.janvāris 2017 15:55
0 0 Atbildēt

Par šito es priecātos gan

gunbox 5.janvāris 2017 17:46
1 0 Atbildēt

Man jau labāk patiktos EVE, BURN-E, M-O, GO-4, SECUR-T, WALL-E

;)

Krotow 13.janvāris 2017 18:44
0 0 Atbildēt

Hehe, ievēroji gan ka tas mūdzis izskatās kā WALL-E Ieviņa :)

intelektuālus!! 5.janvāris 2017 23:08
0 0 Atbildēt

Intelekts - prāts. Inteliģents ir tāds, kam labas manieres, piemēram, prot ēst ar nazi un dakšiņu.

pļaut mauriņus 5.janvāris 2017 23:10
0 0 Atbildēt

"pat" ir nevietā!! Sen jau tādi ir!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 11

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti