Liela interese par auto zādzību un apzagšanas riska kalkulatoru; mēneša laikā tas lietots 25 000 reižu 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Nords Porter Novelli | 9.augusts 2017 15:28

Viena mēneša laikā kopš virtuālā auto zādzību riska kalkulatora ieviešanas, informācija pieprasīta teju 25 000 reižu, liecina apdrošināšana sabiedrības BALTA (PZU grupa) un SIA “Autonams” dati.

Visvairāk iespēju virtuāli pārbaudīt sava spēkrata zādzības un apzagšanas risku izmantojuši jaunākā izlaiduma gada automašīnu īpašnieki – 18% no visiem pieprasījumiem bijuši par 2016. un 2017. gada transportlīdzekļiem. Savukārt godpilnajā otrajā vietā ierindojas 2006. un 2007. gada spēkrati, par kuriem informācija pieprasīta 3535 reizes jeb 14% gadījumu no kopējā pieprasījumu skaita.

Spēkratu zīmolu vidū vislielākā interese bijusi par BMW (13%), Audi (11%), Volkswagen (11%) un Volvo (10%) automašīnām, kam seko Toyota (7%), Mercedes Benz (4%) un Opel (4%) spēkrati. Meklētāko auto zīmolu topa desmitniekā ierindojas arī Nissan, Ford un Škoda. Savukārt populārākie automašīnu modeļi, par kuriem visbiežāk pieprasīta informācija par zādzības un apzagšanas risku, ir BMW 5. sērija (4%), Volkswagen Passat (4%) un Audi A6 (3%).

“Šis kalkulators ir lieliska iespēja ikvienam auto īpašniekam virtuāli vien dažu sekunžu laikā noskaidrot sava spēkrata zādzības un apzagšanas risku, un mums ir patiess prieks, ka autovadītāji to izmanto. Vienlaikus nedrīkst aizmirst, ka zog dažāda vecuma un zīmolu spēkratus, tāpēc, pirmkārt, katram pašam ir jārūpējas par sava spēkrata drošību neatkarīgi no tā, cik pieprasīts tas ir zagļu vidū,” komentē Kristaps Liecinieks, BALTA Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs.

Saskaņā ar Valsts policijas datiem šī gada pirmajos septiņos mēnešos reģistrētas 529 automašīnu zādzības, no kurām 194 gadījumos auto ir atrasti. Lai gan kopējais zādzību skaits valstī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, nav strauji palielinājies, ievērojami pieaugušas jauno automašīnu zādzības – divarpus reizes. Ja pērn pirmajos septiņos mēnešos tika reģistrēti 53 gadījumi, kad nozagti auto, kas jaunāki par 2012. gadu, tad šogad garnadžu rokās nokļuvis jau 141 šāds spēkrats. Vēl joprojām kā vienu no galvenajiem riska faktoriem jaunākās paaudzes automašīnu zādzībām eksperti uzskata bezatslēgu iedarbināšanas sistēmu Keyless Go.

“Izvērtējot iegūtos datus no zādzību risku kalkulatora, redzam, ka jaunāko izlaiduma gadu automašīnu īpašnieki ir sadzirdējuši iepriekš izteiktos Valsts policijas un citu ekspertu brīdinājumus par pieaugošo zādzību tendenci jauno automobiļu segmentā. Lai arī pieprasītākā informācija ir par šķietami “stereotipiskajiem” zagtākajiem automašīnu modeļiem, jāatgādina, ka viena no lielākajām riska grupām ir tieši automašīnas, kas aprīkotas ar Keyless Go sistēmu, neskatoties uz to zīmolu. Tāpēc aicinām visu automašīnu marku īpašniekus, kuru spēkrati ir aprīkoti ar Keyless Go sistēmu, izvērtēt iespējamos preventīvos pasākumus, lai samazinātu sava transportlīdzekļa zādzības risku, ” atgādina Edvīns Panders, SIA “Autonams” valdes loceklis.

Jauno automašīnu zādzību skaita straujais kāpums ir galvenais iemesls arī strauji pieaugušajām apdrošināšanas atlīdzībām – pērn pirmajos septiņos mēnešos atlīdzībās par nozagtajiem transportlīdzekļiem apdrošinātājs BALTA atlīdzībās izmaksāja 497 tūkstošus eiro, savukārt šogad pieteikto atlīdzību apjoms palielinājies trīs reizes, sasniedzot 1,5 miljonus eiro.

Virtuālo auto zādzību riska kalkulatoru apdrošināšanas sabiedrība BALTA sadarbībā ar SIA “Autonams” izstrādāja ar mērķi veicināt auto īpašnieku informētību, brīdināt un pievērst uzmanību aktuālajām auto zādzību un apzagšanas tendencēm. Tas veidots, balstoties uz aktuālajiem Valsts policijas datiem, kā arī apdrošināšanas sabiedrības BALTA un SIA “Autonams” ekspertu novērojumiem par automašīnu zādzību un apzagšanas tendencēm Latvijā. Vienlaikus BALTA un SIA “Autonams” eksperti norāda, ka auto īpašniekiem nevajadzētu pilnībā paļauties uz virtuālā kalkulatora rezultātiem par zemo auto zādzības risku.

Virtuālais auto zādzību riska kalkulators būs pieejams BALTA un SIA “Autonams” mājaslapā, kā arī sociālajos tīklos. Lai kalkulators nezaudētu savu aktualitāti, datu atjaunošana notiks vismaz reizi ceturksnī.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 12.augusts 2017 0:07
1 0 Atbildēt

muahahaha....un joprojām nav linka uz to slepeno kalkulatoru. 25k apmeklētāju, ka tik ne arī.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti