Huawei paplašinātās realitātes vējstikla displejs debitē 2021. gada IAA mobilitātes izstādē 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 15.septembris 2021 11:14

2021. gada starptautiskajā auto izstādē Vācijā (2021. gada IAA Mobilitātes izstādē) Huawei prezentēja savu jaunāko paplašinātās realitātes vējstikla displeja (AR-HUD) risinājumu.

Izmantojot šo risinājumu, vējstikls tiek pārvērsts par pirmās personas skata (First-Person View — FPV) displeju, kurā iestrādātas novatoriskas tehnoloģijas, lai gan gādātu par drošību, gan nodrošinātu informatīvi izklaidējošas funkcijas, sniedzot vēl nebijušu autovadīšanas pieredzi.

Huawei, liekot lietā vairāk nekā divdesmit gadu ilgo pieredzi IKT optikas nozarē, izmanto vismodernākās optikas tehnoloģijas viedajos transportlīdzekļos un attīsta viedo automobiļu optikas risinājumu, kur svarīga loma ir Huawei AR-HUD risinājumam. Huawei AR-HUD kā maza ierīce ar UHD displeju lielā ietvarā ir viegli pielāgojama dažādu veidu lietojumam. Tajā tiek rādīta informācijas paneļa informācija, paplašinātās realitātes navigācija, tas atbalsta drošas braukšanas funkcijas, sniedz optimālu palīdzību braukšanai naktī/lietū vai miglā, kā arī nodrošina izklaides saturu.

Paplašinātās realitātes navigācija — drošāka braukšana visu ceļu

Vējstikla displeji sākumā tika izmantoti kaujas lidmašīnās, lai uzlabotu lidojumu drošību. Vēlāk tos sāka izmantot arī automobiļu būvniecībā. Novatoriskais Huawei AR-HUD nodrošina 13x5° skata laukumu. Tas nozīmē, ka 70 collu liels virtuālais attēls tiek rādīts 7,5 m priekšā vadītājam. Informācijas paneļa informāciju AR-HUD rāda apakšdaļā, neaizsedzot vadītāja skatu, un iespējo drošas braukšanas palīgfunkcijas. Tas nodrošina arī paplašinātās realitātes navigācijas informāciju atbilstoši ceļa virsmai un aptver vairākas braukšanas joslas, ja nepieciešams. Piemēram, AR-HUD var piedāvāt precīzus navigācijas ieteikumus trīs ceļu krustojumā. AR-HUD var arī precīzi atzīmēt apkārtējos transportlīdzekļus un gājējus nakts redzamības/lietus un miglas apstākļos, uzlabojot braukšanas drošību sliktas redzamības gadījumā.

Izklaides, bagātinātās informācijas displejs

Huawei AR-HUD nodrošina Full HD displeju ar vairāk nekā 100 pikseļu uz leņķi lielu izšķirtspēju un spilgtu, kvalitatīvu attēlu ar lielu kontrastu. Tagad lietotāji var izmantot izcilas video un audio iespējas. Priekšā sēdošais pasažieris (vai vadītājs, kad transportlīdzeklis ir novietots stāvēšanai) var baudīt augstas izšķirtspējas videoklipus, video zvanus un spēles ar paplašinātās realitātes iespējām. Turklāt, apvienojot interešu punktus uz reālistiska skata kartes, AR-HUD rāda reāllaika informāciju par stāvvietām, restorāniem, veikaliem, kinoteātriem un degvielas uzpildes stacijām, ar tehnoloģiju palīdzību piedāvājot lietotājiem ikdienā nepieciešamo.

 Liela attiecība starp skata lauku un tilpumu nodrošina vieglu uzstādīšanu

Huawei AR-HUD ir kompakts (tikai 10 l), un tam ir liels skata lauks. Lielā attiecība starp skata lauku un tilpumu ļauj displeju pielāgot vairākiem transportlīdzekļu modeļiem. Parastie vējstikla displeji rada attēlu dubultošanos un reiboni. Lai novērstu šo problēmu, Huawei izmanto unikālas optiskā ceļa dizaina un algoritma tehnoloģijas, kas uzlabo izšķirtspēju un novērš attēla dubultošanās izraisīto reiboni, ievērojami pilnveidojot lietošanas iespējas.

 Attēla dubultošanās novēršanas tehnoloģija mazina reiboni un uzlabo lietotāja pieredzi

Huawei vispārīgo optisko lietišķo produktu līnijas prezidents Kevins Huans (Kevin Huang) pastāstīja: “Huawei paplašinātās realitātes vējstikla displejā tiek izmantota novatoriska optiskā displeja ierīce un telpiskās optikas tehnoloģijas, lai pārvarētu tradicionālo līdzekļu ierobežojumus, radot pavisam jaunas drošas braukšanas iespējas. AR-HUD iespējas tiks attīstītas tālāk — lielāks ietvars, augstāka izšķirtspēja un 3D bez palīglīdzekļiem —, lai radītu izcilu, iepriekš nekad vēl nesasniegtu redzamību. Huawei turpinās ieguldīt līdzekļus optikas tehnoloģiju pētniecībā un izstrādē, lai piedāvātu plašu transportlīdzekļos lietojamu optikas produktu klāstu, kas būtu noderīgs arī citās jomās , tādējādi nodrošinot mūsu uzņēmuma piedāvātās optikas iespējas daudzām nozarēm.”

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
gunbox 15.septembris 2021 14:58
1 1 Atbildēt

Kamēr šādai tehnoloģijai nebūs iebūvēta infrasarkanās kameras vizualizācija pret dzīvniekiem ceļmalās, tikmēr sū uz kociņa. Jaguar jau labu laiku atpakaļ reklamēja savu dzīvnieku atpazīšanas tehnoloģiju ar visu vizualizāciju, bet tā joprojām arī nav ieviesta.

650 15.septembris 2021 16:04
2 1 Atbildēt

Vējstikla displejs ir viens no vērtīgākajiem šofera "palīgiem", ,lai tas (lohs) koncentrētu savu uzmanību tieši uz ceļu..Atšķirībā no kaudzes citu, diskutējamu vai pat potenciāli bīstamu meeslu,kuri tīšām šo uzmanību novērš.

Iebūvētajai nakts redzamībai ir vairāk kā desmit gadu sena vēsture- jautājums kurš par to maksās, ja modīgi ir braukt bez motora, sēžot uz koka taburetes.

gunbox 16.septembris 2021 9:38
0 0 Atbildēt

Tikai tā jēdzīgi neviens to nav iestrādājis. Neviens tak neies skatīties nakts laikā magnetolas displejā, ka tas ir BMW. Maksimāla uzmanība uz ceļa arī ietver sevī, ka izklaides displejam tur nav jābūt. Tikai un vienīgi nepieciešamā info, kā brīdinājumi par bīstamību.

650 16.septembris 2021 23:12
0 0 Atbildēt

Nu bet daļai to pašu 10g veco auto šī naktsbilde ir redzama spidometra panelī.Un vienkāršoti navigācijas elementi vējstiklā.Paliek jautājums par šādu ierīču cenu (arī tagad) un par to, kurš un kāpēc vispār mašīnās iedibināja izklaides elementus kā tādus.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti