Sony attīsta telpiskā satura veidošanas sistēmu ar paplašinātās realitātes (XR) brillēm un kontrolieriem, lai mijiedarbotos ar 3D objektiem

 

Foto: Publicitātes foto

Sony | 11.janvāris 2024 12:51

Telpiskā satura veidošanas sistēma sevī ietver paplašinātās realitātes (XR) brilles, kas aprīkotas ar augstas kvalitātes 4K OLED mikrodisplejiem, caurredzamības funkciju un diviem kontrolieriem, kas nodrošina mijiedarbību ar 3D objektiem un precīzu cilvēka kustību noteikšanu. Šī sistēma radīta, lai atbalstītu satura veidotāju un viņu dažādos 3D projektos. Telpiskā satura veidošanas sistēma būs pieejama 2024. gadā.

Sony plāno sadarboties ar dažādu 3D programmatūru izstrādātājiem, tostarp izklaides un industriālā dizaina jomā. Sadarbības partneru starpā ir arī rūpniecisko tehnoloģiju līderis Siemens, ar ko kopā Sony rod risinājumus imersīvajai projektēšanai un sadarbojas produktu izstrādē, izmantojot Siemens programmatūru “Xcelerator” digitālās uzņēmējdarbības platformas. Ieviešot šo sistēmu un sadarbojoties ar 3D programmatūras izstrādātājiem, Sony ļauj piedzīvot vēl aizraujošāku 3D pieredzi.

Šī telpiskā satura veidošanas sistēma, kas aprīkota ar uz galvas liekamām paplašinātās realitātes (XR) brillēm ar 4K OLED mikrodisplejiem un Sony patentētu renderēšanas tehnoloģiju, ļauj atveidot 3D objektu tekstūras un cilvēku sejas izteiksmes pārsteidzoši augstā kvalitātē. Papildus caurredzamībai un telpiskās atpazīšanas funkcijai ar sešām kamerām un sensoriem, sistēma ir aprīkota ar gredzenveida kontrolieri, kas ļauj lietotājiem intuitīvi mijiedarboties ar objektiem virtuālajā telpā, tostarp rādīšanas kontrolieris ļauj virtuālajā telpā veidot saturu ar kontrolieriem un klaviatūrām.

Sistēmas lietotājiem būs iespēja ne tikai redzēt reāla mēroga 3D modeļus paplašinātās realitātes (XR) vidē, bet arī veidot un koriģēt tos. Pateicoties trešo pušu veidotām 3D programmu integrācijai, sistēma atbalsta arī attālinātu, reāllaika pārskatu starp atrašanās vietām.

Ierīcē ir Snapdragon® XR2+ Gen 2 platforma un jaunākais Qualcomm Technologies, Inc. izstrādātais paplašinātās realitātes XR procesors. Šis procesors ar 4K OLED mikrodispleja jaudu nodrošina satriecošu attēla kvalitāti, kā arī lietotāja un telpas izsekošanu, lai nodrošinātu nevainojamu XR pieredzi.

Sony veidotās tehnoloģijas uzlabo darba efektivitāti un telpiskā satura radīšanas kvalitāti, kā arī atvieglo 3D datorgrafikas izmantošanu dažādās radošajās jomās. Piemēram, Sony mobilā kustību uztveršanas sistēma mocopi™ ar sensoru palīdzību ļauj izsekot ķermeņa kustībām, bet telpiskās realitātes displeji nodrošina reālistisku, trīsdimensiju saturu bez speciālu briļļu vai virtuālās realitātes (VR) austiņu izmantošanas.

“Daudziem metaverss ir vieta, kur izrauties no reālās pasaules, bet Siemens un Sony lietotājiem tā ir vieta, kur dodies, lai radītu savu reālo pasauli. Tā ir vieta, kur dodamies, lai risinātu klimata pārmaiņu, globalizācijas un digitalizācijas problēmas, tostarp attīstītu nozares, kas veido ekonomikas “mugurkaulu”. Sadarbojoties ar Sony, mēs ieviešam jaunāko industriālās metaverses pamatelementu – imersīvo inženieriju. Industriālais metaverss, kas papildināts ar imersīvo inženieriju, apvieno reālo un digitālo pasauli labāk kā vēl nekad,” komentē Siemens AG valdes loceklis un Siemens Digital Industries izpilddirektors Sedriks Neike.

Augstākās kvalitātes XR pieredze radošiem risinājumiem; sistēmas galvenās funkacijas

Uz galvas liekamās brilles ir aprīkotas ar lielizmēra, augstas izšķirtspējas (4K) 1,3 tipa OLED mikrodisplejiem un plašu krāsu gammu, kas aptver līdz 96 % DCI-P3. Detalizēta un reālistiska 3D objektu tekstūru un cilvēkiem raksturīgu sejas izteiksmju attēlošana ļauj veidotājiem izdzīvot visu projekta procesu, sākot no modelēšanas līdz pārskatīšanai. Izmantojot dalīto renderēšanu, kas sadala renderēšanas slodzi starp datoru un uz galvas montējamo displeju, sistēma spēj nodrošināt uzticamu, augstas izšķirtspējas liela izmēra 3D modeļu renderēšanu.

Sadarbojoties ar Qualcomm Technologies, Inc., Sony ir vieni no pirmajiem, kas izmantoja jaunāko “Snapdragon XR2+ Gen 2” platformu. Procesors ar 4K OLED mikrodispleju jaudu gādā par izcilu attēla kvalitāti, savukārt mikroshēmā iebūvētais mākslīgais intelekts – uzlabotu lietotāja kustību un telpas nolasīšanu, kas nodrošina ērtāku navigāciju un intuitīvu mijiedarbību XR radošajās telpās.

Cena un papildus informācija

Specifikācijas, izlaišanas datumu, pieejamību, cenu, pārdošanas vietas un programmatūras saderību, Sony kopā ar partneriem paziņos jau drīzumā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.647 un 95 benzīns 1.697 EUR - 26.04.2024 (+ VIDEO)

Latvija apsteidz Spāniju... ar degvielas cenām. Būtu jauki, ja tas notiktu arī ekonomikā, taču atliek tikai paskatīties, kaut vai uz mūsu ceļiem, lai saprastu, kur esam. Lasīt vairāk

 

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 4

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 22

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 43

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti