Bijusī "Facebook" darbiniece: Uzņēmums zina par "Instagram" un "Facebook" kaitīgumu 6

 

Foto: pexels.com

Nozare.lv | 5.oktobris 2021 9:37

Bijusī uzņēmuma "Facebook" datu zinātniece Frensisa Haugena nepatīkami pārsteigusi ASV likumdevējus un sabiedrību, atklājot, ka uzņēmums zinājis par kaitējumu, ko pusaudžiem nodara atrašanās sociālajā tīklā "Instagram", kā arī apsūdzēja "Facebook" naida vairošanā.

Haugena tagad sniegs liecības ASV Kongresam.

Haugena nākusi klajā ar nosodījumu "Facebook" plašā jautājumu lokā, pārmetumus pamatojot ar iekšējās izpētes dokumentiem, ko viņa nokopēja, pirms pamest darbu "Facebook" pilsoniskās integritātes nodaļā.

Haugena arī iesniegusi sūdzības federālajām varasiestādēm, kurās apgalvo, ka paša "Facebook" izpēte liecina, ka tas vairo naidu, melīgu informāciju un politiskos nemierus, bet uzņēmums slēpj, ka to zinātu.

Pēc nesenās publikācijas "Wall Street Journal", kas bija balstīta Haugenas nopludinātajos dokumentos, viņa atklāja savu identitāti svētdienas vakarā intervijā telekanāla CBS pārraidē "60 Minutes".

Viņa uzstāja, ka "Facebook" daudzkārt "demonstrējis, ka tas izvēlas peļņu drošības vietā".

Haugena otrdien sniegs liecības Senāta Tirdzniecības komitejas patērētāju aizsardzības apakškomitejai.

Senatori izvērtē to, kā "Facebook" izmanto pašu pētnieku liecības par "Instagram", kas norāda uz potenciālu kaitējumu gados jaunākiem lietotājiem, īpaši meitenēm, vienlaikus publiski mazinot negatīvo seku nopietnību.

Vairākiem populārās foto koplietošanas vietnes lietotājiem pusaudžiem līdz ar vienaudžu spiedienu, ko ģenerē uz vizualitāti fokusētais tīkls, radušās garīgās veselības un ķermeņa tēla problēmas, bet dažos gadījumos radušies ēšanas traucējumi un domas par pašnāvību, liecina Haugenas nopludinātais pētījums.

Kā konstatēts vienā iekšējā pētījumā, 13,5% padsmitnieču atzinušas, ka "Instagram" domas par pašnāvību padara smagākas, bet 17% atzinušas, ka sociālais tīkls smagākus padara ēšanas traucējumus.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nja 5.oktobris 2021 19:35
3 1 Atbildēt

Tā jau nu gluži nebūs pēdējā diena, kaķīšu video, tomēr, daudziem patīk. Bet fakts, taisi kādu portālu gribi, liec noteikumus kādus gribi, vienmēr būs kāds kuram pajāt. Protams, var mēģināt taisīt portālu kur reģistrācija notiek ar pases datiem, bet kurš tad tur ies ko komentēt, aiz sveša vārda jau visi tikai varoņi

WALA 5.oktobris 2021 23:48
2 0 Atbildēt

Labrīt, internets atspoguļo sabiedrības attieksmi pret lietām, vari izlikties cik vien "politkorekts" gribi - vidējais "lumpenis", tāpat "peldēs pa virsu" ...

imzz 5.oktobris 2021 14:01
2 1 Atbildēt

Diena, kad FB paliks tikai kaķēni un puķītes būs pēdēja diena FB vēsturē.

Nu, nu. Reddit jau tāds ir un vēl dzīvs. Tur vislabāko "karmu" var dabūt, ieliekot baznīcas, ezera vai kalnu bildi, un visdrošākās diskusijas: kā nodzīt pinnes un droši kāpt kokos ;)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti